belki ilginizi çeker
  1. · iyi olduğun bir konuda asla mütevazi olmayacaksın
  2. · bu kadar mükemmel oluşumu mütevazılığıma borçluyum
gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · colin kazım richards
  5. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  6. · boylumlama
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · tnt
  9. · orta bacak sendromu

iyi olduğun bir konuda asla mütevazı olmayacaksın  

1. uzun uzun düşündüm bu sözü, daha önce kim söylemiş bu sözü veya kimse söylememiş mi bilmiyorum ancak haklılık payı olduğunu düşünüyorum.

yani insanlar garip canlılar sonuçta. her birinin yeteneği bir diğerinden farklı, hepsinin ilgi alanları başka başka. olay böyle olunca hepsi de kendisini başka alanlarda yetiştiriyor, o konuda uzmanlaşıyor ve bunun sonucunda kimi zaman "vaoov" denilecek şeyler yaratabiliyor.

hemen günümüzden birkaç örnek ile tezimizi canlandıralım biraz. sanal alemde son yılların en büyük ve en güçlü sitelerinden birisi olan facebook'u örnek alalım. sahibi, kurucusu ve ceo'su olan mark zuckerberg.

kendisine bir röportajda, facebook gibi bir sitenin bu kadar büyümesindeki en önemli etmenin ne olduğu sorulmuştu. yani muhabir kişi soruda, "aslında sanal alemde facebook gibi birçok sitenin olduğu ancak facebook'un bunların arasından sıyrılıp, bir siteden çok bir şirket halini almasının nasıl olduğunu sordu".

mark zuckerberg'de durup, aslında bugüne kadar facebook gibi bir sitenin hiçbir zaman var olmadığını söyledi. bunun üzerine, muhabir hemen benzer site örneklerini söyleyip**, nasıl benzer sitelerin olmadığını söylersiniz bunlar varken, dedi.

mark zuckerberg'de bu sitelerin hiçbirisi facebook gibi siteler değildir, facebook diğerlerinden farklıdır çünkü onu ben yaptım, mimarı benim dedi.

şimdi bu örnekte mark zuckerberg için narsist, kendini beğenmiş diyebilirsin, belki de haklısınızdır ancak sadece olaya tamamen objektif olarak bakarsanız, haklı değil mi sizce de. (bkz: genellemenin kralını yapmak)
    burada oturup mark zuckerberg'in reklamını falan da yapmıyorum, oturup bu konuyla ilgili bill gates'in veya google brother's ile de örnekler verebilirim. gerek yok ama sanırım...
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 07.06.2009 17:35 ~ 17:41)
  2. mütevazılık çok önemlidir; ama derler ki fazla tevazu kibirden gelir.
    (bir şeyler olacak yarın, 07.06.2009 17:40)
  3. "gereğinden fazla mütevazi olma, gerçek sanarlar." diye bir söz vardır, doğrudur. fazla tevazu göstermek, karşıdaki kadar şahsı da etkiler ve bir süre sonra geri vitese takmış bulursunuz kendinizi...
    nezdimde doğru olan; kendini övmemek, övenlere teşekkür etmektir. hiç "yok efendim o kadar da değil", "aman da rica ederim abartma" olayına girmeyiniz, girdiniz mi bittiniz demektir.
    (ilişik yaşam formu, 07.06.2009 17:46)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil