belki ilginizi çeker
  1. · suçum değil
  2. · sandık
  3. · asuman dabak
  4. · anne evlat diyalogları
  5. · itirazım vardan ihtiyacım vara
  6. · atv
  7. · türk televizyonunu kalitesiz yapanlar
  8. · trafik cezası
  9. · müslüm baba şarkılarından özlü sözler
  10. · birinci nesil yazarları koç müzesine kaldırmak
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  3. · boylumlama
  4. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  5. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  6. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  7. · prison brake
  8. · love generation
  9. · ağlatan şarkılar

itirazım var  

sayfa  / 2
  1. bülent ersoy'un, ya da o dönemlerin bülent erkoç'unun, 1980'lerin başında piyasaya sürdüğü 45'liğinde yer alan ve içinde "ühü ühüü" diye hönküre hönküre ağladığı bir pasaj olan muazzam eser. günümüzde rober hatemo'nun da orta halli bir yorumla beğenimize sunduğu rakı mezesi, arabesk şahanesi!

itirazım var bu zalim kadere
    itirazım var bu sonsuz kedere
    feleğin sillesine
    hayatın cilvesine
    dertlerin cümlesine
    itirazım var
    (ubiquitous, 19.11.2005 17:51)
  2. (coban, 05.01.2006 21:18)
  3. (bkz: asabiyim ben)!:öeh
    (kornish, 05.01.2006 21:21)
  4. dünya üstüne üstüne gelirken, rober hatemo eşliğinde bağıra bağıra söylenmesi iyi gidecek olan şarkı.. arabesk..
    (bkz: tanrım)
    (nell, 05.01.2006 21:35 ~ 25.09.2006 17:59)
  5. atv de yayınlanan bir kadın programı.
    (luthien, 09.01.2007 14:59)
  6. (anneannemin deyimiyle)insanların sorunlarını çözmek için çok güzel kavga ettikleri program.
    (sdf824, 23.03.2007 17:06)
  7. asuman dabak ın bağıra çağıra sunduğu program.
    (şimdilikkararveremedim, 23.03.2007 17:16 ~ 07.04.2007 03:36)
  8. (kunduz, 10.04.2007 22:20)
  9. sinir bozucu konuklar ve konular ile dolu, saçma ve cahilce tartışmalardan oluşan ama asuman dabak'ın herkesi mantık çerçevesinde toplamaya çalıştığı yakında galiba bu kadın delirecek çünkü hanüz bir tane akıllı insan çıkamadı, nedense konular aldatmak ve aldatılmak üzerine kurulu ve nedense bu konu hep erkeklerin yapısından kaynaklandığına inanıyorlar, libido sorunu yokmuş kadının, değişiklik ihtiyacı yokmuş, yok artık daha neler dedirten program.
    (rita, 18.04.2007 14:04)
  10. sunucu: ne iş yapıyosunuz?
    telefondaki adam: toptancıyım
    sunucu: ne topluyosunuz??

şeklinde bir diyaloğa sahne olan program.

not: kanal değiştirirken gördüm yaa, yeminlen bak!*
    (dali, 09.05.2007 14:55)
  11. otobüste paralarını alamamaktan şikayetçi, haftasonu da bir düğünde damadın annesi rolünde olacak bir kadından duyduğumuza göre ajanslardan yollanan kişilerle televizyon karşısında oynanan oyunun adı.
    (talen, 09.05.2007 14:59)
  12. asuman dabak 'ın 'yeteeeeer' nidalarıyla çınlattığı ve herkesin o nidadan sonra gerçekten sus pus olduğu görülmeye değer atv kadın programı.
    (çakıl, 10.05.2007 01:45)
  13. yıllar önce herdaim yonca ismiyle piyasaya giriş yapmış olan şarkıcının söylediği, daha sonra fatih erdemci'nin suçum değil ismiyle tekrar yorumladığı şarkı.
    (kokopelli, 11.05.2007 03:59)
  14. basitlikte ve banallikte ve kalitesizlikçe sınır tanımayan yorumcuların bulunduğu iğrenç program! insanın hep bunları izleyen ev kadınlarına acıyası geliyor
    (athelas, 21.05.2007 14:24)
  15. ekranda kirlilik yaratan gündüz programlarından biri.tartıştıkları şeyleri bir sonuca bağlasalar içim gam yemeyecek.
    (sdf824, 21.05.2007 16:17)
  16. fıs fıs ismail uşağunun da juriler arasında bulunduğu dizi
    (kahnesty, 21.05.2007 22:32)
  17. asuman dabakın adım adım sinir hastası oluşunu anlatan program.
    kim olsa delirir.
    (sos, 14.06.2007 14:52)
  18. yazmayayım yazmayayım diyorum, toplum dışı-üstün birey olunulabilirlik yönündeki kuvvetli inancımı piç olması ihtimaline rağmen karabaş edip; son birkaç haftadır havaların bir hayli sıcak olması nedeniyle öğle saatlerinde ailecek hapsolduğumuz evin televizyonunu ne zaman açsam karşıma çıkan şu program hakkında bir iki çift laf etmekten kendimi alıkoyamıyorum.

bir kere öncelikle programın katılımcılarının ajanslardan getirilen ve rol-durum ilişkileri önceden belirlenmiş sıradan kişiler olduğu söylenmiş; fakat programın formatı göz önünde bulundurulduğu takdirde bu söylenenin su katılmamış gerçek olması vaziyetin vehametinden zerre götürmüyor. bir başka deyişle; "bunların hepsi yalan dolan. ondan hiç sikime takmıyom bu kenar mahalle drama queenlerini" şeklinde bir görüş geliştirmek; orada saatler boyu yapılan yorumların, ortaya serilen fikirlerin kabak gibi görünen gerçekliğini ört bas etmeye yetemiyor, yetemez.

bilmeyenler, denk gelmeyenler için öncelikle kısa bir format analizi yapalım. program asuman dabak isimli tiyatro kökenli bir oyuncunun denetiminde seçilmiş toplumsal bir sosyal afeti çözüme bağlama amacı taşıyan ve bu uğurda üç beş kişilik bir jürinin tarafları yorumlarıyla "doğru" yola itme çabalarını ele alan bir formata sahip. dediğim gibi; tüm bu senaryo, hatta kişiler uydurma da olsa olasılık dahilinde hayatta karşılaşılabilecek olaylar konu edildiğinden ötürü insanlar arasında çıkabilecek olası fikir ayrılıklarının gerçek yansımaları direkt olarak ekrana yansıyor. örneğin; görücü usulü ile evlendirildiği karısını terk eden ve başka bir kadınla birlikte olan adamın mı yoksa iki çocuğu ile mağdur olduğu iddiasında olan kadının mı haklı olduğu yönünde çılgın tartışmalar yapılıyor. buraya kadar her şey pek normal; fakat sözde bu faydaya dönük ekşını renklendirmeye yönelik atraksiyon jüri yorumları olunca; ortaya orta çağ tragedyalarından beter, cehalet örneği bile sayılamayacak sosyal tepkiler ortaya çıkıveriyor.

misal; "bu toprağın çocuğu" kisvesi altında, ne tür bir formasyona sahip olduğu meçhul, orta yaşlı bir karadeniz insanı "ben kendu fikirlerimu söylüyorum kaaardişim" ayağı altında ataerkil aile düzenini savunacağım diye türlü şaklabanlık icra edip, ortalığı birbirine katabiliyor. işin aslı; bu da görünürde herhangi bir problem teşkil etmiyor fakat programın asıl izleyici kitlesi üzerinde sırf bu herifçioğulunun bile tek başına yaratabildiği şizoid etki dünyanın en normal insanını kısa sürede bir mankuta dönüştürmeye yetebilir. birbirlerini kah geri kafalılıkla kah gizli orospulukla suçlayan bu insan yığınının arasında en aklı başında duran koordinatör asuman dabak'ın içerisine düştüğü durumsa (kadının her reklam arası bir xanax atıyormuş gibi bir hali var) her ne kadar sikimize takmasak da "bu toprağın insanı" tamlamasının aslında neleri hak ettiğini açıkça gösteriyor. bu kafasız insanları bilinçlenmek amacıyla eloğlunun/kızının kimin koynunda uyumasının doğru olduğunu televizyon ekranlarında tartışmak yerine oturup iki kitap okumaları gerektiği idrak edemedikleri sürece ibrahim tatlises de van tu tri forro lafını özgürce, gerine gerine söyleyebilecek bu topraklar üzerinde. gerçekten müstahak amına koyim.
    (vandal mimar, 20.06.2007 15:36 ~ 18.07.2009 22:10)
  19. an itibariyle son bölümünün atv ekranlarında tekrar gösterildiği saçma mı saçma tv programı. bu programın konusu ise sevgilisi siyahi olduğu için ailesi evlenmelerine izin vermeyen genç bir kızın dramı. asuman isimli sunucunun program sunumu ise oldukça ilginç ''evet sayın seyirciler , didem in sevgilisi siyah yani zenci.''

(bkz: siyah yani zenci)
    (hplovecraft, 05.07.2007 01:59)
  20. (ceket yok pantolon verelim, 20.10.2007 05:09)
  21. öncelikle : (bkz: @1407436)

bu program da bir formattır. bu formata televizyon dilinde 'reality-drama' denir; yani bildiğimiz reality showların (hayat gerçekliğini anlatan kanlı canlı bol ihanetli vs) tadında kurmaca programlardır reality dramalar. format yabancı kökenlidir, avrupa ve amerika'da çok yaygındır reality-dramalar. hedef kitlesi zeka ve kültür düzeyi düşük izleyiciyi (türkiye'de bundan bol ne var) 'gerçek mi sahte mi' ikileminde bırakarak rating toplamaktır. bir televizyonculuk tekniğidir, konuklar ve izleyiciler cast ajanslarından toplanan ve dikkatli izleyicilerin arada televizyon dizilerinde de görebileceği amatör oyunculardır.

türkiye'nin tek reality - draması da değildir bu program ; bir dönem çok meşhur olan ahu tuğba - meriç hürkan aşkı, banu alkanla sevgilisi (çakmaktaş mıydı neydi herif bilemedim şimdi), gelinim olur musun, kayınçomu öper misin gibi yarışmalar da gayet reality drama olup izleyiciyi oyalama amacı gütmektedir.
    (haşmet asilkan, 20.10.2007 05:16)
  22. üzerinde oynamalar yapmaya değiştirip kafiyelemeye en müsait şarkıdır:

şifremi bana vermeyen kaana
    konuşmayan papağana
    nedensiz ama ünal yarımağana
    itirazım var

ayağıma uzanmayan yorgana
    ip atlarken zorlayan urgana
    bir imzayı çok gören murathan mungana
    itirazım var

yolda selam vermeyen selmana
    ürünsüz çorak bostana
    bana fizik dersi vermeyen einstain'a
    itirazım var

asla tanışmadığım sencere
    bu mu dibi tutan tencere
    alkol oranı az eyüp sabri tuncere
    itirazım var

kaynayan çaydanlıkta olmayan deme
    her kaynak şiirde geçen vereme
    ellerimi yumuşatmayan arko neme
    itirazım var

çözmekte zorlandığım testlere
    ne vahşet filmdi o testere
    ikide bi tıslayan air wick lere
    itirazım var

sürekli vak vaklayan ördeklere
    haksız verilen desteklere
    trabzon dışında oynanan hopteklere
    itirazım var

yağmurlu günlerde ganitaya
    ölçeği küçük haritaya
    bana yüz vermeyen manitaya
    itirazım var..........

böylece gidesi tükenmeyesi binlerce uyarlaması vardır.
    (quenya, 25.10.2007 12:35)
  23. heran süleyman beyin birine dalma olasılığı olan program.
    (gvz, 29.10.2007 17:25)
  24. kendini mahkeme olayına fazla kaptırmış program.

yakında haksız bulduklarının kollarını kesmeleri olasıdır.

bunun daha bir abartılmışı var.

o da magazin mahkemesi. hakimler falan.
    (315263, 29.10.2007 17:46)
  25. mükemmel reklam kokan program.sunucunun (adını hatırlamıyorum) "aayyyyyyyhhh bayılıcamm şimdii eyterr beaaa" çığlıkları programı izlenir kılan tek şey.gerisi tırışka.ama anlatılan olaylar eğer doğruysa ulan ben size hiçbir şey demiyorum.
    (grace slick, 12.11.2007 15:52)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil