italyan yemekleri 

adana çık aradan

1. penne carbonara, tagliatelle gibi muhteşem makarna yemeği çeşitlerinin de dahil olduğu yemeklerdir.

(bkz: acıktıran giriler)

ukteci: tatalu
    (estarabim, 31.03.2008 07:56 ~ 07:56)
  2. dünya mutfakları bizim mutfağımızı örnek alırken, yabancıya olan hayranlığımız nedeniyle mis gibi mantımızı elin tagliatelle'sine, eriştemizi pennesine, pidelerimizi pizzalarına, yok yere sattığımız yemeklerdir..

hayır efendim mantı sevmeyen adamın tagliatelle ile işi olmaz.. olamaz... olmamalı... anlamam hala, hatunu bir pizzacıya götürdüğünde nedense pideciye götürdüğünden daha fazla karizma yaparsın çoğu zamanda... neden yahu neden? hem türklüğümüzle övünelim, hem mantıyı pideyi tak diye bırakıp elin acayip yemeklerine sardıralım... penne carbonara değil arkadaşım o... kremalı jambonlu bildiğin düdük makarnası...

var mı bir imam bayıldı, bir musakka, bir karnı yarık, bir zeytinyağlı pırasa, bir tavuklu pilav, bir kuzu sarma, bir adana kebap, bi hemşin pide? yok üstadım yok... dünya mutfaklarının alayı yalan dolan.. uydurma yemekler, çoğu yemeğinin herhangi bir tarihi yok... ama bizim öyle mi... neredeyse bin yıldır bu millet bu muhteşem yemekleri yapıyor... hem de yemeklerdeki baharat notalarından tutunda pişme süresine kadar hiç değişmeden, aynı mükemmellikte...

siz boşverin efendim italyan yemeklerini, bırakınız onları italyanlar yesinler... ha yok ben türk mutfağı sevmiyorum dersen, pizzanı da al git demek düşer bana... insan kendi yemeğini nasıl sevmez yahu? düşünsenize bir... michael jackson açıklama yapıyor "ben aslında beat it şarkısından tiskiniyorum ıyyy iğrenç bi şarkı" dediğini.. ne kadar saçma değil mi?

(edit: ayar alan arkadaştan çok özür diliyorum. sos tarifinde bir sıkıntı olmuş...)
    (aldirakli, 31.03.2008 08:10 ~ 09:12)
  3. bir de penne all arrabbiata vardır ki tadından yenmez. harikuladedir.
    (estarabim, 31.03.2008 08:14 ~ 08:57)
  4. sürekli evrim geçirmiştir tarih boyu italyan yemekleri. şu anki haline ancak 9. yüzyılda müslüman arapların sicilya'yı ele geçirmesi ile ıspanak, badem ve pirincin, 18. yüzyılda yeni dünyanın keşfi ile de patates, domates, biber, mısır ve çeşitli baharatların mutfağa katılması sonucu gelmiştir. hatta italyanların spagettiyi de araplardan öğrendiğini savununlar var. ondan önceki antik çağlarda ise baharattan yoksun ve balık ağırlıklıdır italyan yemekleri.
    (easy company, 31.03.2008 08:21)
  5. soslu makarnalar ve fesleğenli pizzalar ve etrafta bolca kahve kokusu. bizim gibi mutfağı olanları asla kesmeyecek yavanlıktadır.
    (heidi, 31.03.2008 08:22)
  6. (bkz: ravioli)
    (closer, 31.03.2008 14:10)
  7. tramisu
    (snncr, 31.03.2008 22:01)