|
|
- adından da anlaşıldığı üzere italyanlarındır.çeşitli kurslar verilir.italyanca kursunda sınavlarda birinci olanı italya'ya gönderirler.film gösterimi falan da olur
- tepebaşında trt binasının yanında bulunmakta olup italyanca öğretmekte baya mahir bir kurumdur.gelen kızlar genellikle çıtır olup ayrıca kimseden iyi olmasın genellikle en az 2 yabancı dil daha bilirler.
- izmir'deki uzantısı kıbrıs şehitleri caddesinde, iletişim kitap evinin hemen yanında ve barlar sokağını ise hemen karşısında olan kültür merkezidir. oldukça küçük bir binada konuşlanmış olmalarına rağmen, bina yapısı ve yeri nedeniyle insanı cezbeder.
- bir süredir italyanca dersi aldığım ve aynı zamanda dışarda da birlikte güzel vakit geçirdiğimiz michelangelo delauretis isimli öğretmeni müslümanlığı seçmiştir.kendisi ciddi anlamda eğlenceli ve sevecen bir insandır, yeni ismi de kadir olmuştur ve hatta kendisi muhtemelen şu anda bu yazıyı da okumaktadır.ilgili haber http://www.sabah.com.tr/...
konu hakkında birinci ağızdan fikirleri şöyledir.
"mutluyum.
namaz kılmak, oruç tutmak çok duygusal bir şey ve burda bu birlikteliği diğer insanlarla paylaşmak oldukça güzel bir his.şimdiye kadar bekliyordum ve açıkçası neyi beklediğimi ben de bilmiyordum.babamın rahatsızlanması ve bunun dışında bir kaç şey sonucu bu kararımı verdim.
henüz çok fazla şey bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum."
ben sahip olduğum sınırlı bilgiyi kendisiyle paylaşmaktan mutluluk duyacağım.
- 2 ay gidip bir daha asla yabancı dil kursuna gitmeme kararı almama neden olan merkez.
oldum olası dil kursla öğrenilmez tezini savunurum ama mecbur kaldık italyanca için italyan kültüre gittik. yaptığım nicel-nitel gözlemler ve kontrollü deneyler sonucu tezimin doğruluğuna sonuna kadar inanmaktayım artık.
zaten yer itibariyle de pek derse giresi gelmiyor insanın izmir italyan kültürde. kıbrıs şehitleri adamı yoldan çıkarıyor.
- istanbul'da olanının tercih edilmesi tavsiye edilen, ivana, michele, michelangelo, mauruzio gibi süper hocalar barındıran, italyanca öğreten kurumdur. programında mutlaka size vakit olarak uygun bir kursu barındırır, kütüphanesi eskidir ama güzeldir, kantini ateş pahası ve duman altıdır, kimi sınıflarında klima yoktur ama her şeye rağmen doğru hoca seçimiyle italyanca öğretmekte başarılı olan, valeria isimli hocadan uzak durulması gereken, yeni badana boyasıyla daha iyi duran, haliç manzaralı mekandır.
edit: dalina isminde bir hocasıyla henüz tanıştım, o mu yeni geldi ben mi yeni gördüm bilmiyorum ama o da iyi hoca..(ness, 24.05.2007 13:55 ~ 11.07.2007 22:21)
- haftanın 4 gününü geçirdiğim, gerçekten sıcak bir ortam.
- (bkz: michele)
|