belki ilginizi çeker
  1. · in a relationship with x
  2. · eminim sevmediğine
  3. · sözlükçülerin aşk hayatları
  4. · adı koyulmamış ilişki
  5. · kızların aldatma bahaneleri
  6. · itü sözlükte relationship status olmaması
  7. · in an open relationship
  8. · ne arkadaş kalmak ne sevgili olmak
gündem
  1. · kar yağarken hissedilen duygular
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  5. · zongul ducks
  6. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  7. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  8. · lydia lunch
  9. · gonore

it s complicated  

1. türkçeye 'karmaşık' olarak çevilebilecek facebook şeysi. daha tam ilişki aşamasına geçememiş ya da ayrılmak üzere olan çiftlerin birbirine ya da başkalarına gönderme yapmasının teknolojik yolu.
    (kazulet, 23.01.2009 13:50 ~ 13:53)
  2. ilk gördüğümde beni dumur eden ilişki türü. tamam canım benim, anlıyorum ilişkin var ya da yok ifşa ediyorsun bizim gözümüze sokuyorsun her ne kadar doğru olmasa da ben anlarım bunu.

ama bu ne lan?

mal mısınız oğlum, kızım, her neyseniz artık, siz?

şimdi bu insanlar complicated ya, şimdi bunların complicated oldukları insanlar, o kişinin kendilerine karşı complicated olduğunu biliyolar mı?

evet farkındayım biraz complicated bir cümle oldu fakat olayın kendisi complicated zaten.

her neyse konumuza dönersek bir insanın sizinle olan ilişkisi için complicated demesi ne kadar akıl mantık çerçevesinde ve kabul edilebilir bir durum?

evet belki adı konmamış bir ilişki yaşıyor olabilirsiniz ama bunun adını herkesin gözüne soka soka complicated olarak koymak da birazcık işin bokunu çıkarmak olmuyor mu?

tekrar konumuza dönersek complicated olan kişinin complicated olduğu insan diyelim ki bu durumun kendisiyle alakalı olduğunu biliyor. e peki bu durumda o kişi de mi ilişki durumuna complicated yazıyor?

bence evet, çünkü eğer o da yazmıyorsa bu durumda sizin complicated durumunuz ortadan kalkıyor. şöyle ki; hepimiz en nihayetinde hayatımızın genelinde complicated değil miyiz? o zaman ben bugün bi kızı sevip sevmediğimden emin değilim ancak o bu konuda ne düşünüyor hiçbir fikrim yok, ilişki durumuma complicated mı yazmalıyım?

tabii ki hayır, benim gibi ne kadar adam var siz biliyor musunuz? o zaman bütün dünya complicated olur amına koyim.

şimdi bu konuyu nereye bağlayacağımı merak ediyorsunuzdur kesin.

ama unuttuğunuz bir şey var ki: it is complicated.

yani bir yere bağlayamam ben bu yazıyı, eğer bağlayabilseydim complicated olmazdı zaten.

bu yazının bir yere bağlanmış hali içinse:

(bkz: in a relationship with x)
    (ceysın, 08.06.2009 05:09 ~ 05:11)
  3. (slave of pain, 08.06.2009 12:57)
  4. korkakların ilişki tanımlamaları; tükçesi “takılıyoruz işte” olan ilişki “status”u.

korkmayın ulan işte; adım atmak ve dahası bilinmez bir yola çıkmak her seferinde çukura düşeceğin anlamına gelmez ki. bir kere ayağın burkulup tökezledin diye nedir bu kendince temkinli davranışlar. “bana bağlanma”, “seni uyarıyorum bana sakın aşık olma” demeler gırla gidiyor.

kadın / erkek fark etmiyor; bihter ile behlül’ün birbirlerine uçuşmasını ekran başına kilitlenip izleyen milyonlarca insan, kendi mahallilerine kendilerine döndüklerinde aşk dediğin ne ki canım çekiyorlar kocaman. ıssız adam alperler ve ıssız kadın adalar türetiyor toplumumuz mütemadiyen. yaralı bir ilişki üzerine yeni bir ilişki kurmaktan korkarak, birbirine gerçek anlamıyla dokunmayı* bir kenara bırakarak “takılmacalar” ile takılıp gidiyorlar.

ilişkiye isim konulmasını istemek ortodoksluk oluyor birdenbire. oysa ben aşık olduğumda heyecanlanıyorum, aşık olduğum adamın sesini duymak, yüzüne dokunmak, bitmek bilmez sohbetlerimi tüm içtenliğimle kendisine anlatmak istiyorum. heyecanla telefona sarılıp, neredesin canım diye sormak neden hesap sormak olsun ki. birbirimizin hayatına müdahil etmiyor muyuz birbirimizi? etmiyoruz işte, hesap sormalar / özgürlük kısıtlamalar oluyor tüm bunlar.

aşkı bütünleşmekten iki kişilik yalnızlıklara indirgeyenler bizleriz belki de. her şeyi hesap sorma olarak gören ve gerçekten de her şeyden hesap soran taraflardan ne beklenebilir ki başka? oysa tam tersi, aşk beraberce özgürleşmektir. nerede kiminle ne yaptığını sorgulayıp durmak değil, özgür bireyler olarak yaşamlarını idame ettirirken beraber keşfe çıkmaktır.

paylaşmayı tarifleyemiyoruz bir türlü; sonra da baştan kendimizi başarısız addederek yükümlülük altına girmek istemiyoruz. böyle takılıp gidiyoruz işte ne güzellerle kandırıyoruz birbirimizi.

takılıp gidelim; ama oturduğumuz yerden de “leyla ile mecnun” a, "tahir ile zühre”ye ya da popüler çiftimiz “bihter ile behlül”e öykünmeyelim. complicated complicated takılalım işte.

sonra; bu devrin aşklarının hepsi yalan yahu diyerek birbirimize ağlayalım mı! buyrun ortam sizin, ağlaşalım.
    (aglaures, 17.06.2009 18:13)
  5. sonu genellikle single olarak ayarlanmaya mahkum olan status...
    (mgun, 02.08.2009 02:16)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil