belki ilginizi çeker
  1. · biji apo
  2. · sekiztaşlı duruşu
  3. · türk ordusu
  4. · 10 kasım la dalga geçen sözlük yazarları
  5. · bütün barajlar için başlık açan yazar
  6. · yazarım çok can yakarım
  7. · itülü ülkücüler
  8. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  9. · ekşi sözlük e gidiyorum benimle gelen var mı
  10. · fransızların türkiye yi çizmesi
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  3. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  4. · 2012
  5. · boylumlama
  6. · geniş aile
  7. · domuz gribi
  8. · kuru fasulye
  9. · hiçbir şey bilmiyorum

it ürür kervan yürür  

1. türkçe bir deyim. itler havlayıp ortamı bozmaya çalışsa da bunun bir öneminin olmadığını, aslolan olanın kervanın ilerlemesi olduğunu ve bunun da her türlü itliğe rağmen gerçekleşeceğini anlatır. bozulmaya çalışılmış ama becerilememiş ve halen de yolunda giden işler için kullanılır.
    (choban, 09.04.2005 02:55)
  2. bazı durumlarda geçerliliğini yitiren deyimdir. zira bonus olarak gelen 3. bir güç hem itler hem kervanı topluca yok edebilir. piyasada ne it ne kervan ne şovmen kalır gönüller rahat keyifler cillop olur.
    (radiance, 09.04.2005 03:03)
  3. nazım hikmet'in bir kitabının adıdır ayrıca. fıkralar ve hikayeler vardır içinde.
    (neverland, 26.04.2005 00:10)
  4. itü rür kervan yürür kullanımıyla itü sözlük'ün diğer sözlüklere örnek teşkil eden bir sözlük olduğunu anlatan bir atasözüdür.
    (sidar, 26.04.2005 00:24)
  5. 2007 eskişehir mitinginde rte muhalefeti eleştirirken bu atasözüne başvurmuştu.
    -onlar çok konuşuyor ama biz de çok iş yapıyoruz sizin içiniz rahat olsun.kervan yürür,kervan yürür!
    diyerek hem muhalefete meşru yoldan hakaret etmiş,hem de kalabalığın bilinçaltına "bakın ben de sizinle aynı dili konuşuyorum,içinizden biriyim" mesajını vererek seçmenine seçmen katmıştı.
    (dynamite, 23.07.2008 23:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil