itüsözlükebidahageldimaldığımnickdebudur 

adana çık aradan

1. yeni bir beşinci nesil yazar.
    (dedirten başlık, 13.04.2008 18:55)

2. (bkz: itü sözlük e bir daha girersem alacağım nick budur)
    (asasdas, 13.04.2008 18:57)
  3. malesef pes ettirilmiştir. duyurulardaki metni ile bunu biziml de paylaşmış kişidir. kendi ağzından:

uzun zamandır düşünüyorum gitmeyi oysa ne hayallerim vardı bu topraklarda neler neler yapacaktım.ama olmuyor artık eşitsizlik adaletsizlik heryerde ben bu ülkede daha fazla yaşayamam yaşamamalıyım dedim ve sizlere sığındım...

bilgisayar mühendisliği(ing) öğrencisiyim yurt dışında(büyük ihtimal amerikada) paralı da olsa yüksek lisans yapacağım iyi ingilizce biliyorum...

tüm bunları şu sebepten dolayı söyledim...şimdi durun ve tecrübelerinize dayanarak söyleyin...bu şartları sağlamış birinin başka bi ülkede oranın vatandaşlığını alarak çalışması ne kadar ihtimal dahilinde bir olaydır...

isveç veya norveç vatandaşı olmak istiyorum ama farketmez papua yeni gine bile olur...nedir başka bir ülkenin vatandaşı olma şartları ya da var mı öyle birşey?yardımcı olabilecek misiniz?
    (gone with the sin, 26.05.2008 02:39 ~ 02:43)
  4. sözkonusu açıklaması bana design group'un 4. beyin göçünü önleme projesini hatırlattı. düşünüyorum, bu ülkeye faydalı olabilmek, bu vatanın insanlarına bir nebze de olsa yarar sağlayabilmek ve önce doğduğun toprakların insanlarına sonra da tüm insanlığa faydalı olabilmek bu kadar mı zor yahu?

tanımıyorum kendisini, belki tanışırız belki tanışmayız o ayrı da, bu davranışını doğru bulmasam da haklı buluyorum, çünkü pes ettiriliyor gençlik, pes ediyoruz teker teker, fırsatını bulduğumuzda çekip gitmek istiyoruz, dürüst olalım.

neden gitmek istiyoruz peki? hayatlarımızın birilerinin emrinde dağlarda son bulmaması için, bu cahaleti kırmaya çalıştıkça gizli bir elin bizim hevesimizi kırdığı için, adalet istiyoruz, eşitlik istiyoruz, daha iyi bir hayat istiyoruz, birileri için değil herkes için daha iyi bir yaşam istiyoruz dedikçe ya sev ya terketçilerin siktir çeken ulumalarına maruz kalmamak için, insanların aç bırakılmasını ve sadakaya muhtaç kalmasını görmeye daha fazla tahammül edemediğimizden, için oğlu için işte... yukardaki nedenlerin belki hepsi, belki de hiçbiri etkili değildir gitmesinde, ama gidiyor işte, haticeye değil neticeye bakalım. şimdi belki burdan da kimi arkadaşlar ''gidersen git, kalan sağlar bizimdir'' diyebilir, kimisi korkaklıkla, pes etmekle suçlayabilir kendisini. belki de korkaktır, pes etmiştir gerçekten de, ama onu pes etmekle suçlamadan önce neden pes ettiğini de, kalkıp da pes etmeden önce neden böyle bir yazı yazma ihtiyacı hissettiğini de düşünmek gerekir bence. bu bataklıktan bari kendimizi kurtaralım zihniyetinin tohumlarını yüreklerimize ekenlerdir asıl suçlular.

bu sayede dünya türk olur belki ilerde*, türkler'in bilim alanında, sanat alanında ve daha nice branşlarda başarılarını basar belki gazeteler, göğsümüzü kabarttı sürmanşetleriyle, ama acı olan şey türkiye'nin gırtlağına kadar boka batmasının devam edeceğidir bu yüzden. hoşçakal diyorum kendisine, eğer ortam müsaitse bi mesaj at, ben de geliyorum.
    (bara bara vala, 26.05.2008 04:55)
  5. türkiyede yaşayan ve az da olsa bir yere gelmiş aklı başında * bir çok insanın yaptığını yapacak, yapamasada yapma isteği duymuş nicktir. türkiye dışı neredeyse her yerde daha iyi yaşam standartları olduğu düşüncesiyle, çok affına sığınarak söyleyeceğim fakat, korkaklığını cebine koyup da gitme, kaçma çabasıdır. şu memlekette insanların yüzde 70'i ciddi sorunlar yaşıyor. bunların en az yüzde 30'u eğitim sahibi, bu millete katkısı olabilecek insanlarken, tamamen insan olmalarına ve özünde herkesin kendi canını düşünmesine veriyorum ki, kalıp bu ülke için bir şey yapbilecekleri yerine bir çoğu gitmeyi tercih ediyor. gidin bakalım. bıkıp gidin, vurdumduymazlığınızı da koyun yan cebinize, önce can sonra canan deyip gidin. bakalım bu ülke nereye gidecek bu gidişle. kalıp çözüm üretmek yerine, gidip de kendi gelişimimize köstek olun. diğer bir çok vatandaş ülkenin şu anki haline bayılıyormuş ama gitmeyi akıl edemeyecek kadar gerizekalıymış diye de düşünün.
    gidin de nereye gideceksiz?
    aferin size. aferin çok iyi ingilizce bilen üniversite mezunu kaçkınlara. hepiniz gidin. siz hak ettiğiniz yaşamı yaşayın. haklısınız siz de. çünkü niteliklisiniz ve burada karşılığını alamadığınızı düşünüyorsunuz ya da alamıyorsunuz. bilemem. bir siz alamıyorsunuz ama değil mi? bir siz insansınız şu memlekette? bir sizin insan haklarınız var. bi siz hayata bir defa geliyorsunuz.
    üstelik bu gitmeler bir şey değiştirmeyecek. sonunda döneceksiniz.
    ister anlayışsız deyin, ister aşırı milliyetçi, ister "sen benim ne yaşadığımı" bilmiyorsun. kimse kimsenin ne sıkıntılar yaşadığını bilemez.
    benim bildiğim bir tek şey vardır bu durumla ilgili;

(bkz: vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez)
    (drummy, 26.05.2008 08:01 ~ 16:27)