gündem
  1. · demokratik sol halk partisi
  2. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · darwin i bitiren balık
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  7. · aşk ı memnu
  8. · cehennemde çalması muhtemel şarkılar
  9. · yeşil lamba yanıyor mu

itüden nefret etmek  

1. benim ve birçok arkadaşımın yaşadığı, sonucunda erkeklerden nefret etmeye kadar götürebilecek durum...

(bkz. güzin abla), artık erkek gördükçe aklıma ayak kokusu, ter ve sivilce geliyor... ne yapmalıyım?
    (güzel abi, 08.04.2004 22:30)
  2. (briseis, 08.04.2004 22:37)
  3. 1) kimi öğrencinin haklı olarak tepkisi , kimi öğrencinin ise "herkes nefret ediyor ben de edeyim" düşüncesi ile yaptığı zihinsel eylem.

2) teknik resim , fizik , matematik gibi derslerin finallerinden sonraki itü öğrenci psikolojisinin aldığı hal.

3) kayıt günü her öğrencinin toplu olarak kutladığı katılımcı eylem.

4) otomasyon , işbankası itü şubesi gibi kurumlar ile yakınlaşmalar sonucu öğrencinin alacağı zihinsel hal.
    (skuba, 08.04.2004 23:11)
  4. 2.sınıfın ortalarına doğru haline razı olmakla sona eren duygu..
    (doaaa, 08.04.2004 23:38)
  5. - ödev yapmak, hocaya yaranmak için samimiyetsizce binbir çeşit maymunluğu yapabilen öğrencileri görüp tiksinmektir itüden nefret etmek.

- kendilerini dersin efendileri olarak gören bencil öğrencileri görüp tiksinmektir itüden nefret etmek.

- her sınav öncesinde "yazıları çirkin olan(!)" ve "notları eksik olan(!)" yada "notlarını evde unutan(!)" öğrencileri görmektir itüden nefret etmek.

- güzelim kampüsü içi boş bir çayıra, binaları da sadece birer beton parçasına dönüştüren, konuşmak, gülmek, eğlenmek nedir bilmeyen öğrencileri görmektir itüden nefret etmek.

- arkadaşlık ilişkileri derslerle olan ilgi ve alakaya dayalı olan öğrencileri görmektir itüden nefret etmek.

dipnot: bu söylenenler tüm fakülteler için geçerli olmayabilir. madendir, inşaattır, kimyadır, fen edebiyattır, makinadır, mimarlıktır, işletmedir, uzay uçaktır, gemi inşaattır, bunlara laf eden yok.

(bkz: anlayan anladı)
    (whopper, 01.01.2005 14:12)
  6. genelde alınan ilk dersle başlayan sonraları vurdum duymazlık yaratarak kaybolan, arasıra saman alevi gibi parlayan hissiyat
    (cd12, 01.01.2005 14:15)
  7. bir mankafalının makina fakültesindeki sohbet toplantısında rektöre söylediği ama ardından şans eseri orada bulunan ahmet kuzucu'dan aldığı ayarla dünyasının allak bullak olmasına sebep olan hede.
    (stocky2001, 01.01.2005 14:24)
  8. 4+x sene içerisinde mutlaka en az bir kere de olsa hissettiğiniz şey..
    hadi hadi en çok seven insan bile bir kez olsa nefret ettiğini düşünür ya da eder, yalan mı yani.
    (despinaa, 01.01.2005 15:00 ~ 15:00)
  9. sadece itü öğrencilerine mahsus olmayan duygudur.benim teorim şudur ki her öğrenci mutlaka okulundan nefret edecektir.söz konusu dünyanın en mükemmel okulu olsa dahi nefret edecek bir şeyler bulacaktır öğrenci milleti.hatta bu öğrenci milleti mutlaka arkadaşlarından "daha ne istiyosun len gül gibi okulun var" gibi tepkiler alacaktır.doğaldır.itüden nefret etmek itü lü olmanın olmazsa olmazıdır.gün gelir nefret edersiniz,gün gelir derslerin 9 mayısta bittiğini öğrenir "ahh seviyorum lan okulumu" dersiniz,akşamın 6 sında sınavınız olduğunu öğrenir "canım okulum" diye bağırırsınız.
    (the snow goose, 11.07.2008 02:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil