|
|
- çamaşırların büyük makinalara atıldığında eskisinden daha kirli çıktığı, küçük makinalarda yıkamak için 1 gününüzü harcamak zorunda kaldığınız yer.
- bir zamanlar 20 makinenin sadece 3 tanesinin çalıştığı,yıkama için günlerce önceden sıra listesi oluşan mekan..
(zeus, 05.03.2004 22:11 ~ 22:12)
- kurutma makinaları yuzunden butun giyeceklerimin incelip kısaldığı sıcak mekan
- oda arkadasımın camasırlarını ıslak ıslak makinenin içinde kaldığı yer..
olay cts. akşamı gercekleşti, camasirhane pazar günü de kapalı bildiğiniz gibi, ondan dolayı iki gün boyunca iceride kaldı camsırları
işte insanı böyle zorda bırakan bir camasirhanedir..
- memleketimin yakın olması sebebiyle henüz tanışamadığım kaos ortamı. yok eşyalarım çalındı, kurutmalar çalışmıyo diye başım ağrımadı allahtan. annem yıkayıveriyo iki haftada bir.
- temiz çarşaflarımızı da ordan temin ediyoz
- 1400 kişiye sadece 4 5 tane makinenin (adam gibi) düştüğü, "şuralarda çamaşırhane bi yer açsam köşe olurum" fikrinin doğum yeri, sıkıcı mekan (bkz: allah cezasını versin şu çamaşır makinelerinin!)
- kurutma makineleri parmak sokularak devresi tamamlanmak suretiyle çalışan, çalışmayan çamaşır makinelerini barndıran ortam.
- çamaşır deterjanı hırsızlığının bolca yaşandığı çamaşırhane.
- gece 12 den önce aldım çamaşırları indim. heyo sıra da yokmuş falan deyip aldım elbisleri, sağlam görünen bir makinaya attım, deterjanı falan ayarladım kapattım, baktım su da alıyor. oh mis. elbiselerin ilk makinaya sığmayan yarısını da aldım diğer türden büyük makinalara attım odaya çıktım. bir saat bekleyip indim aşağıya. önce büyük makinaya baktım temizlenmemiş doğru düzgün. hay mnskym deyip tekrar yıkayam lan dedim. diğer makinaya da göz atam derken bi baktım mına çaktığımın makinası çamaşırlara biraz su dökmüş, deterjan serpmiş, piç etmiş, suyun içinde bırakmış. gel de küfür etme. senin ağzını yüzünü sikerim orospu çocuğu diyesim var ama muhatap yok işte orda. neyse bekledim başka makinayı, onda yıkadım 2 posta halinde. kurutmaya atıncaya kadar aradan 4.5 saat geçmiş. gel de delirme. o değil kazakların anası sikildi hiç yoktan.
işte böyle bir çamaşırhanedir.
|