belki ilginizi çeker
  1. · sennheiser
gündem
  1. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  2. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  3. · yaran diyaloglar
  4. · dünyanın en seksi şarkısı
  5. · prison brake
  6. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  7. · zongul ducks
  8. · türklere özgü eylemler
  9. · çocukken yanlış bilinen şeyler

itü uzaktan eğitim merkezi  

1. (bkz: uzem)

itü maslak kampüsü fen edebiyat binasında işlenen dersin eş zamanlı olarakitü maçka kampüsünde izlenmesini sağlayan sistemler bütünüdür. hoca aynı anda 2 sınıfı birden görerek dersini işler ve yine 2 sınıfa aynı anda ulaşıp sorularını sorabilir. masalardaki mikrofonlar sayesinde de anfide soru soran öğrenciyi diğer anfidekiler duyabilirler. rejiden de hangi kameranın yayında olduğu ayarlanır vs.

belki ders açısından gerekli olup olmadığı tartışılabilir, fakat teknoloji ve işlevsellik olarak on numaradır.

not: soru sorarken hoca ile öğrencinin aynı ekranın 2ye bölünerek yan yana getirilmesi, öğrencilerin kendisini telegolde gibi hissedip hep gülerek konuşmalarına sebep olmaktadır.
    (merdaneli çamaşır makinesi, 06.04.2009 03:34 ~ 03:39)
  2. (magneto, 07.04.2009 23:16)
  3. hocalar tek sınıfı bile doğru düzgün idare edemezken 2 sınıfı birden, üstelik birisi "uzak"tayken, nasıl idare ettiklerini anlayamadığım sistemdir. şahsen denemedim ama denemeyi çok isterdim zira baya eğlenceli olduğunu duymuştum.

genelde dersin sonunda olanlar şöyleymiş:
    hoca önce sınıftakilere "sorunuz var mı?" der kimseden ses seda çıkmayınca bir de kameraya dönüp "maçka, sizin sorunuz var mı?" diye sınıfa bakar tabi maçka, hocanın kameraya dik dik baktığını görünce kopar. soru falan da soramaz.

yok ben gelecek dönem uzaktan ders almasam da bir derse girecem maçkada galiba.
    (therecruit, 07.04.2009 23:29)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil