belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · thierry henry
  4. · author gibi erkekler
  5. · yaran diyaloglar
  6. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  7. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  8. · lise ve üniversite arasındaki farklar
  9. · ispanyollar ın latin amerika soykırımı

itü sözlükten ekşi sözlüğe beyin göçü  

1. (bkz. the return of the king)
    (giberling, 25.04.2004 16:11)
  2. aylarca hatta yıllarca her nete girdiğinde ekşisözlükteki "ben de" butonuna defalarca tıklayan, aradığı sözlüğe yazma zevkini ne private'da ne de zibidide bulabilen, itüsözlük açılınca "lam, bizim okul da sözlük açmış girip bakak" tepkisini verip itüsözlüğü görünce mutluluktan uçan bir insanın ekşide yazar alımının başladığını görünce istmesiz ve bilinçsizce ekşiye yazar olmasıyla gerçekleşen durum. yalnız göçen kişiler şu gibi durumlarla karşılaşıyor;
    1-muhabbet hiç sarmıyor(ekşide yazılabilecek çoğu şey yazıldığından muhabbet uç noktalara kaymış, bunu da insan başta yadırgıyor. okuyucuyken o kadar koymuyordu ama yazacak bi şi bulamayınca cidden koyuyor)
    2-tanıdığın insanlar çok az, burada yine en azından bi 10 kişi filan tanıyorsun, kankan olmasalar bile fakültesini vs. biliyorsun, ortak bi paydanız var. oradakilerin isimlerini görmüşsün tamam ama haklarında hiç bi fikrin yok(bi ikisi hariç)
    3-bok gibi giri giren insanların senden kıdemli olması(bu cidden büyük bir sorun, bakıyorsun adamın girisi bi boka benzemiyor, bir sürü hatayla dolu, buradaki en kötü yazar bile belki ondan daha yaratıcıdır. beyninde "sanırım yeni kullanıcı" gibi bi düşünce oluşuyor, infosuna baktığında dört bin küsür entry(giri) girmiş olduğunu görüyorsun bozuluyorsun)
    karşılaşılan bu durumlardan dolayı(bi de tabi bağlılık duygusu var ben arıyım, orası benim kovanım burada işim ne gibi) kanımca göç ters dönecek ve biraz fire verdiğimiz halde tekrar burada toplanacağız, şahsen ben 10 giri girip çaylaklıktan kurtulduğum gibi geri döndüm, darısı diğer arıların başına
    (ba of, 21.05.2004 09:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil