belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aklidengegorecelibikavramdir
  2. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  3. · 2012
  4. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  5. · sözlük yazarlarının hayalleri
  6. · yaran diyaloglar
  7. · aşk
  8. · trevanian
  9. · bir garip aşk bestesi

itü sözlükteki tuhaflıklar  

1. besmeleyle yazmaya başladığım giriler çok beğeniliyor olmasıdır. cenabet olarak giri yazarsam haftanın en berbat listesine girmeyi başarıyorum. çok tuhaf. pis fetocular.
    (compasino, 28.08.2007 00:39)
  2. yahu gerçekten anlamıyorum.

(quote)
    bir de şu var ki sözlükten uçan yazarların başlıkları sözlükte kalmakta. adam düşünmüş, yazmış, bizimki de üzerinde konmuş. o başlığı okuyan reklam veren reklamını vermiş, paralar adminin cebine girmiş ama admin uçurduğu yazarın başlığını hala silmemiş oradan. insanda biraz utanma arlanma olmalı. fikir hırsızlığının ne farkı var diğer hırsızlıklardan?
    (unquote)

hayır, tekrar tekrar okuyorum yine de anlamıyorum. bu kadar copyright peşinde koşacak kadar özel olacaksak niye sözlüğe yazıyoruz ki? her başlığın altına sadece bir tane yazı yazılacak diye bir zorunluluk var sanki. hepsini geçtim, fikirlerin özgünlüğünden ziyade fikirleri egoistçe koruyup, 'kimse üzerine bir söz söylemesin' diyecek adam ne diye fikir paylaşmanın temel olduğu bir oluşuma katılıyor? bu kadar finansal kaygısı olan biri yazdıklarını saklayıp kitap çıkartsın.

sonlarda artık emeğe saygı, teraziye tıklayalım cinsi üslupta biten bu blog girisini artık gerçekten bahsedilen kişi mi yazdı bilemem. zira most wanted listesinin başında yer alan ülgen ismi dikkat çekiyor. ama yazan kişinin içindeki çatışmaları belli ettiği kesin.
    (bosvermis bunye, 28.08.2007 00:59)
  3. ---spoiler---

"uçurulan yazardan blog tahmini" sezon 4 bölüm 62 : "jumbo tavşanı takip et"

"öncelikle şunu belirtmek isterim ki diğer uçan yazarlar gibi uçmanın acısını çıkaracak değilim" diyerek girizgâhta bulunduktan sonra köyden izole olmuş tatavacı şirin öfkesiyle gargamel 'e kaçmayan sanal kimlik tanımadım. kerhanenin her bir odasının mimarisini en didik ayrıntısına kadar tasvir edip "yok ben gittiğimden değil, ığk, arkadaşlardan biliyorum" demek gibi, sosyomat 'ta fat boy 'a bakış atar japon açılı fotoğraflar çekilip "çok rezil bir şey yağne" diye sol frame 'de sanallığını gerçellemeye çalışmak gibi birşey.

bir kere zaten "büyük resim" dedikleri çok komik. içerikler beni alakadar etmez. ortada new york city veya uzakdeniz "şey"liğinde bir yazar var (tanımlayamadım, ilkelim), basit ayrıntıları bu sözlüğün alıştığı kan, pislik ve yalan dolanın aksine aşk, gözyaşı ve denize karşı mantolu gizemli adamlığa boyayabiliyor. samimi yazmıştır, iyi kotarmıştır bilemem. 3 paragraftan uzun yazı okumuşluğum yoktur bu sözlükte. "abi bu yazın çok uzun okumam ben bunu sksen" dediğimden ötürü tartışmak zorunda kalmışlığım var. her neyse. lâkin her nedense lipton ice tea mango tadındaki bu şahıs (yazar burda "çay"ve "buz" ögelerine dikkat çekmek istemiş) bir bakmışsın sibel can 'ın tangalı götü tadında bir deşifre acarlığıyla yeri yerinden oynatmış, bunu yaparken ona buna hakaret etmekten de imtina etmiyor. nerde bizim sokak lambasının altında yüreğini mavi gözlü çocuğun ısırdığı paltolu adam ? tabiri caizse "fanbase"inin de "beni özeli alakadar etmez ama süper biriydi" yaklaşımının boşluğu da aslında bu "büyük resmin" en civcivli renklerini oluşturuyor. nerde gönül adamımız arkadaşım? başka yazıları bu şahsı aşil yapıyor da louvre 'un baştacı eseri niye ayrı tutuluyor? "fan"lık bu zaten. sevdiğiyle ilgili işine gelmeyeni görmek istememek. zira insan "lan ben nasıl bir adamı beğenmişim ?" diyebilecek pokemon kuvvetinden bile acze düşebiliyor dönem dönem. hele sanalda alenî bir alışkanlık bu.

günün 2. bombası ise "patlamış". artık tıklarsanız "yok" çıkıyor. oksijen küreleriyle güçlendirilmiş ultra hijyen şeffaf ifadeler "vay babayın kemiine" hızıyla kasıkaltı edilmiş. şundan yavaş yavaş emin oluyorum ki "sıçıp bandırıp duvara aşkının baş harflerini sıvamak" son zamanların kaliteli yazarlık profili haline gelmiş. doğru ya, 500.000 satmak önemli, nasıl sattığın değil.

işbu sebeptendir ki bir gün cebren ve hile ile terk-i diyara zorlanırsam, arkamda bir profil bırakmak isterim -ki nice cengâverlerin blog 'larında ben de yer edeyim. "bütün dünyamın etrafında döndüğü şu sözlükten uçuruluşumu hazmedememek değil abi olay. bırak yeaa."

nick: lefteyenine

profil: ulusalcı, müslüman, fetotito karşıtı, badem bıyıkların makaslı koşucusu, anti-komünist, anarkomikçi, "halklar kardeşliyi axebelelexeley biji biji-deska" sevmez bir hıyar ve "demokraaaasi"yi kaba etinden kavramış süper türkiye aydını karşıtı. ha bir de 3 satırlık komikçilikler yapan, küfreden de falan bir adam, "kıçından diyalog uydurarak" kitleleri sahte bir osuruk gazına boğduğu da vâki. eğer siz de uçtuğunuzda bu karakteristiklerden birini gösterebiliyorsanız gargamel 'e beraber gidebiliriz. *

spektrumu geniş tuttum ki, uçtuğumuzda her derde deva olalım.

"inanın uçurulmak uğrumda değil. statü dediğin nedir abi yeaa. +400 'den sonra bozdu kendini"

---spoiled---

p.s. moderasyon yalakası da olur muyum lan ?
    (lefteyenine, 28.08.2007 01:23 ~ 02:17)
  4. aylardır gözüme çarpan bi durum var ki çok sinir bozucu. belki bu durum başka bir başlık altında incelenmiştir, ben göremedim, varsa uyarın.
    şöyle ki; yoruma açık başlıklarda bakıyorum, birileri -söz konusu başlık her neyse- saydırmış ve devam eden birçok giri boyunca bir allahın kulu çıkıp tersini söylememiş ve aynı tondan saydırmaya devam edilmiş. ardından yine görüyoruz ki bir cengaver çıkıp ayar vermiş ve ardından yine ayar tadında giri silsilesi, taa ki bir başkası çıkıp akıntının yönünü değiştirene kadar..
    isteyen rasgele bir başlık bulup baksın, benim gördüğüm kadarı sanırım tesadüf olamaz.
    bu olay artı oy sevdasından başka nedir, o da değil bu artı oy alma tutkusu nerden gelmektedir gerçekten anlayabilmiş değilim..
    (kum, 31.10.2007 23:37)
  5. mangaya laf etmenin o girinizin en sevilmeyen giriniz olmasıyla cezalandırılması.
    (bir cinnet, 06.09.2009 22:19)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil