öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki, daha önceden
itü sözlük e açık mektup başlıgı açılmış olmasına karşın böyle bir başlık açmayı ihtiyaç hissettim. gördüm ki kimse üstüne alınmamış söylenenleri, ben de bir kere daha yazayım dedim. efendim sözüm sanadır, evet sen ey bunu okuyan okuyucu, bil ki artık sözlüğün entellektüel tarafı bitmeye yüz tutmuş durumda. sanırsın sözlük buistlerin, şuistlerin çatışma mekanı. sanırsın bir hakaret merkezi, sanırsın geyik mekanı. ey okuyucu gördüm ki bu tür başlıkların altına binlerce entry girilirken, daha
roza hakmen in adına bir entry girilmemiş,
robert musil desen hakeza 1 tanecik entry var efendim. hani desem sen fildişi kulede yaşıyorsun sanmıyorum, desem afrikanın balta girmemiş ormanlarından yazıyorsun ihtimal dışı. bu nedenle; soruyorum sana neden okuma gerektiren başlıklara entry girmiyorsun da, kulaktan duyma bilgilerle yapılan her tartışmaya çanak tutuyorsun. yoksa bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın mı kurtaracagını düşünüyorsun bizi? sorarım, marksizm başlıgı altına yazanların kaç tanesi okudu das kapital i, islam başlıgı altına yazanların kaç tanesi okudu kuran ı, okumakta yetmiyor efendim, kaç tanesi anladı peki ne demek oldugunu da, böyle çok bilmişler gibi ya karşısında olup ya yanında oluyorlar. demem şu ki efendim,
tez antitez sentez. bakıyorum bizler tez ve antitezi sunmamıza karşın sentez kısmında bagrışmalardan başka bir şey duyulmuyor. demem şu ki efendim, önce okudugumuzu belli eden başlıklar açılsın, sonra anladıgımızı belli eden entryler girilsin. sonrasını zaten tartışırız efendim. ama tezimiz ve antitezimiz olmadan nasıl sentez olsun efendim. böyle bölünürüz işte.
not: söylediklerim önce kendi şahsımadır, kimse "sen hegeli tam okudunmu ki böyle tezli antitezli konuşuyorsun demesin" evet elimden geldiğince okudum, ama hep birlikte daha çok okumamız lazım.
(bkz:
yumuşak g yi sürekli g yazmak)