bide ben bunlarla ilgili bir şeyi merak ediyorum. misal anketimizi doldurduk:
"şemsiye bürrükoğlu. yakaladığım yerde kafasını kaldırıma sürterek kıvılcım çıkarmaya, insan fizyolojisine yeni kavramlar kazandırmaya and içtim."
2 gün sonra şemsiye bürrükoğlu kimliği belirsiz bir saldıganın hedefi oluyor.. kafası sürtünmeden dolayı alev almış. vatandaşlar zor söndürmüş falan filan...
ertesi günü şemsiye bürrükoğlu fan club üyesi bir itü sözlük yazarının kafasında ampul yanıyor. "aha bu adam şemsiye bürrükoğlu hakkında yazı yazmıştı. dövmek istiyorum diye. lan kesin bu yapmıştır." deyu savcılığa koşup şikayet dilekçesi veriyor. savcılık wondrous'a gelip yazarın bilgilerini, ip adresini falan alıyor. gelip sizi tutukluyorlar falan.
ve absürd hikayemizin sonundaki 1 milyon lira değerindeki soru.[1 ytl]
böyle bir şey mümkün müdür? gelip bizi tevkif ederler mi? sessiz kalma hakkı verirler mi? hukukçu arkadaşlar bana bir yanıtla dönerse sevinirim. ona göre biz de.. [bekle bekle.. aazına sıççam senin küçük ibo..]
herkesi de dövemiyorsunuz. olmuyor lanet olsun. mal mal izliyoruz. sonra da yok bastırılmış şiddet yok nevrotik davranışlar. ee yani, insanız bir yere kadar. atalarımız türdeşini döve döve evrildi, öyle alıştık. kodlarımızda şiddet var. şimdi ne varmış efendim; yok hukuk yok insan hakları yok bilmem ne. dayaktan güzeli var mı? bir kötek bin nasihatten daha tesirlidir. sorun var yani, dövemiyorsunuz. adamı şubeye götürüyorlar.
imkansızlıklar var. misal döveceğiniz adam atlantiğin öte tarafında yaşıyor ve onlarca ajan tarafından korunuyorsa bünye buna bir tepki vermek istiyor. kumandayı kırmak, televizyona fırlatmak istiyor. kumandayı kırmak da bir yere kadar. idealde televizyonu alıp camdan atmak var ama şimdiki modeller ağırlar baya her pencereden geçmiyorlar. ben denedim olmuyor. tepkiyi yansıtmak gerekiyor, en azından plazma tv'lerin biraz daha ucuzlamasını beklemek akıllıca. acele etmeyin eliniz bollansın tüplü tv'yi o zaman keserle kırarsınız.
şimdi bir durum değerlendirmesi yapalım. adamı dövemiyorsunuz. televizyon da pencereden geçmiyor, paraya da sıkışıksınız hem plazma almak farz olacak. bünye buna ne tür reaksyonlar verebilir. kendimden örnek vereyim; şiddetle dövmeyi arzuladığım kişiler rüyama girerler. rüyamda onlarla mütemadiyen sevişirim. şaka yapmıyorum. yorucu bir iş. hele ota boka kıllanan biriyseniz liste uzuyor. yine siyasi kirliliğin had safhada olduğu az gelişmiş bir ülkede yaşıyorsunuz listeniz her gün güncellenir ve hep uzar. mesela ben seçimler öncesi bütün günü uyuyarak geçiriyordum. ama rüya da olsa bir yere kadar. dediğim gibi yorucu bir iş - mide de sağlam değil.