misal ben aslında mazot içmek istiyorum ama motoru bozarım diye korkuyorum. yaratılış itibariyle diesel değilim. daha çok bir lpg* havası hakim bünyeye.
litrelerce hatta galonlarca,böyle bidon bidon,damacana damacana nesquik içmek istiyorum ama bir gören,bir duyan olur."eşşek kadar adam olmuş gene de nesquik istiyor" demesinler diye içemiyorum.ama içmeyi öyle istiyorum ki.çok istiyorum be sözlük. *
misal aslen marlboro içmek istiyorlar ama gelin görün ki pakedi an itibariyle 4.60 ytl olan bir sigara olduğundan winston takılıyorlar.
(bkz: winston manyakları derneği)
(bkz: ayran)
iyi olurdu aslında. hem, lahmacun vb. söyleyip de yanında ayran istemeyen bir itü sözlük yazarı, yazar değildir bence. cola isteyenler olabilir ama neden? bir kere ayran daha çabuk bitiyor. mesela 2 lahmacunla bir ayran'ı bitirebiliyorsan, iki lahmacunla bir cola'yı bitiremezsin. artar illa ki cola'dan. o halde ayran içmek aynı zamanda tahammül gerektirir, kişinin şahsi birikimlerini bir yemekte sınamasına ve olgunlaşma süresince ona katkıda bulunmayı sürdürür. aziz nesin ne demiş? ulusal olarak yaptığımız en güzel şey ayrandır ve ne var ki, onu da yoğurda su katarak yaparız.