belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  2. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · 100 opera
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  7. · yaran diyaloglar
  8. · şemdinli belediyesi
  9. · good times bad times

itü sözlük yazarları moderasyonun şakşakçısıdır  

1. haklı ya da haksız bilemem, belki geçmişte uçan yazarların niceliğinden, belki sözlüğün yetkili mercilerindeki kişilerin yapısından, belki de bilinçli bir tercih sonucu oluşturulan dikta havasından dolayı yazarların kabuklarına çekilmesinin sonucunda ortaya çıkan bir görüş.

itü sözlüğe dışardan bakanlar soğuk buluyor. ciddi ve mesafeli. her an diken üstünde olduklarını hissediyorlar. yapılan küçük bir hatanın pahalıya mal olacağını düşünüyorlar. ve hepsinden acı olanı ise avurdundaki terleri göğüs uçlarını nemli bırakmış minik bir kız çocuğu gibi korkuyorlar. bir duvar var sanki önlerinde, bir tabaka, creme de la creme gibi, onların içinde olmadığı, oyunun dışında kaldıkları bir yer, topluluk var… ve buna girebilmek, hayır hayır yanlış oldu, girebilmek kadar önemli bir paye değil hedefleri, sadece onlara yaranabilmek, varlıklarının bir mesaj ya da giriyle, hadi olmadı dolaylı yoldan olsa kabul ettirebilmek yetiyor. bunu hissettiklerinde evlerinde sevinçten buzdolabı poşeti açıp içinde tükürük biriktiriyorlar.

itü sözlüğün conservative algılanmasının en büyük nedeni şakşakçı yazarları… yıllar boyunca sevgili kalıp defalarca hoplattığınız kadının size ait olmadığını hissetmek gibi burada yazmak. bir kalkan, zırh var hep, personal distance, orayı bir türlü aşamıyorsunuz. sizi çok sevdiğini söylediği anda, sevişmenin en doruk noktasında bile benim “kadınım” diyemiyorsunuz ona, diyorsunuz ama sinmiyor içinize bir şeyler. akrep burcu kadını gibi.

burada hiç mi yanlış şey olmuyor lan? yazsanıza. her şey zıddıyla var olabilir. birinden 10 kişi nefret etsin ki, onu hatalı bulsun ki, öbür 10 kişi de sevip takdir edebilsin. dahası bu kişi kendini iyi hissedebilsin. gerçekten sevildiği, doğru şeyler yaptığı da başkalarına inandırıcı gelsin.

genel anlamda itü sözlük yazarları moderasyonun şakşakçısı. tek bir eleştiri dahi getiremedikleri gibi sürekli grup halinde gezip aynı şeyleri söylüyorlar. aynı girilerden nefret edip aynı girileri seviyorlar. asla değişmiyor bu. 40-50 kişilik koloniler tek kişi aslında. tek ses çıkıyor zira.

mesela yeni gelen bir yazarda kararsızlıkta mı kaldılar, bakıyorlar sağlarına sollarına bir işaret gelecek mi, eee haliyle bulamadıklarından kendilerini anlam çıkarıyor, “ah bunu sevmeliyim tamam” diyorlar.

itü sözlüğün yazarlarının ciddi anlamda samimiyet sorunu var. inandırıcı görünmüyorlar. ve de bu halleriyle sözlüğün üzerinde büyük bir yük teşkil ediyorlar.

sevgili itü sözlük okurları bu vıcık vıcık görüntü midenizi bulandırıyor di mi? inandırıcı bulmuyorsunuz yazarları. size bir değer ifade etmiyorlar. iğreniyorsunuz di mi sözlüğün tehlikede olduğunu düşünüp muktedir kişilere karşı ufak bir eleştiri, eleştiri bile değil saçmalık gördüğünde ilgili başlıklarda ders adı altında küçük düşmelerinden… “hehehe aslında faşist yönetim…” diye başlayan aklı sıra cool, ironik ayar vermelerinden… ironi bu mu lan? böyle mi ayar veriliyor? bu soytarılıklardan sıkıldım. sizin yerine ben yerin dibine giriyorumm be. aynı platformda yazmaktan utanıyorum. yeter!

ben okurlar için yazıyorum. yazar okurlar için yazar. size ne lan diğer yazarlardan. burası arkadaşlık sitesi değil. toplanın 50 kişi girin bir eve sapkın zevklerinizi uygulayın. yazarlık ciddi iştir. kirletmeyin. yazarlık kişilik ister ayrıca. bu kadar mı karakterden yoksun, ürkek, zavallı bir hamurunuz var.

bana somut bir örnek verin lan. yakın zamanda abilerinizin ablalarınızın sevmediği hangi yazarı destekleyebildiniz? onu savundunuz. hayır di mi bebişlerim, koca bir hayır. yazık size.
    (kayser sozer, 10.12.2007 19:55 ~ 20:26)
  2. ayrıca hepsinin gizli eşcinsel olduğunu da eklemek istediğim, eee, şey, evet, tespit!! kız erkek farketmiyo, hepsi öyledir işte..
    (escaflowne, 10.12.2007 19:58 ~ 21:07)
  3. (bkz: kifayetsiz muhteris)
    (x sentos, 10.12.2007 20:00)
  4. (bkz: kime göre neye göre)
    (bkz: bütün genellemeler yanlıştır)

ona bakarsak, bakmanızı isterim zaten, lütfen, bana göre burası forum da değildir.öyle kavga-dövüş içerikli, kendini, sığ düşün- kafa yapısıyla ispata çalışan 'çocuklar'ın bulunduğu bir yer de değildir.yeni bir 'yazmaya çalışanım'.çok inceleme fırsatım olmadı, bir şey söylemek yanlış olur.lakin daha 'bismillah' derken, ona buna yafta yapıştırmaya çalışan hedefi belirsiz öfkeli heyheylenmelerle karşılaşmak kafamı karıştırdı.neyse ne.mesela 'ben kendimi övmeyi, kendimden bahsetmeyi sevmem!' derseniz, aslında en baba böbürlenmeyi yapmış oluyorsunuz.ben de bu duruma, görüşümü beyan etmek adına düşeyazdım ha!.yani hem eleştir forum havasını, hem gel forumculuk yap.olmamalı.bir daha olmaz umarım.
    (meddah, 10.12.2007 20:12 ~ 20:13)
  5. (bkz: yok öyle bir şey)
    (bkz: nereden çıkarıyorsunuz bunları allah aşkına)
    (çavuş, 10.12.2007 20:18)
  6. herkez bir şey'lerin yada birilerinin şakşakçısıdır dersek genel anlamda pek yanlış olmaz. mesela ''ben kimsenin şakşakçısı değilim'' cümlesi ne kadar inandırıcı olur? sen kimsenin değilse kendinin şakşakçısısın arkadaşım. ses çıkarma, gözlerini yum, sonra düşünmeye başla bakalım kendi kendinin şakşakçısı mısın değil misin? mesela hoplatmayı ele alalım, ''arkadaşım dayanamıyorum sürekli hoplatmak istiyorum bunu yapamayınca da hoplatmakla ilgili giriler yazıyorum''. ben kendi kendimin şakşakçısı olmadım mı?. ''birisi bana kötü demiş vay hergele! kızdım bak şimdi. bir diğeri benim için iyi demiş sevincimden uçuyorum''. ben kendi kendimin şakşakçısı değilim ki.
    ee haliyle ''dedesinin yediği ekşi erikten torununun dişleri kamaşır''.
    (nothing, 10.12.2007 20:29)
  7. (bkz: moderasyon şakşakçısında gizli eşcinsellik vardır)
    (gaza gelin çorbası, 10.12.2007 20:40)
  8. "moderasyon" ile ilgili eleştiri kokusu aldıkları herhangi bir başlığa yazamayacak, "yahu şimdi buraya yazsam kim bilir başıma ne gelir" diye düşenecek kadar ürkek olmalarından bile anlaşabilecek bir tespit bu. insan kimlerle aynı ortamı paylaştığını görünce inanın kendi varlığından soğuyor. 40-50 yazar hesap yapıyordur şimdi acaba kendimizi savunsak mı diye? "yok yok, üstümüze alınmamış gibi yapalım, yok sayalım" kararı çıkmıştır yaptıkları toplantıdan.

bu görüşe göre siz birer birer fikrinizi söyleyemezsiniz zaten, aynı şeyleri kırkınız birden yazarsınız. moderasyona yaranmaya ihtiyaçları olmamasına rağmen salt kişiliklerindeki olmamışlık, bayağılık dürtüsü yüzünden sözlüğün marka değerini düşüren yazarların acilen tasfiye edilmesi gerek. yoksa itü sözlükteki yazarlarlık müessesi bu şartlar altında katiyen varlığını sürdüremez.
    (kayser sozer, 10.12.2007 22:37 ~ 22:41)
  9. seslendiği yazarları her fırsatta kendisine biat etmeye davet eden, fakat garip kuşkuları sebebiyle aynı yazarların bir bölümünü böyle bir şuçlamayla eleştiren zeka küpünün tespitlerinden biri.

biat etmek şakşakçılığın ta kendisiyken, kendi ağzıyla kişiliksiz insan aradığını beyan ederken, bu tip bir tespiti dile getirmesi bana çelişkili geldi. moderasyon korkusuyla yazamayan, zıt beyanlarda bulunamayan, suyun aktığı yöne ilerleyen yazarlar olduğu doğrudur. benim de, belki hepimizin de buna kapıldığımız girileri olmuş olabilir. fakat bunun moderasyon şakşakçılığıyla alakası yoktur. üretememekle, üretilemeyen anlarda giri yazmaya kasmakla alakası vardır daha çok. moderasyon sözlükte fikir ayrılıklarına veya çok sesliliğe mi karşıdır ki bu davranış şakşakçılık olmuştur? moderasyonun ve sahip splinter'ın* bu sözlüğü kurarken ekşi sözlük'ten faydalanması demek, kendi sözlüğünün de bu formatta olmasını istemektir bi yerde. ekşi sözlük'ün de gayet çok sesli olduğunu söylemeye gerek yoktur.

bu tespit bana kalırsa şakşakçı yazarlara değil, moderatör birimine yapılmıştır. moderatörlerin pasif kalması vurgulanmak istenmiş olabilir bilemiyorum.wondrous'u ne bilirim ne bi mesajlaşmışlığım vardır. fakat eleştiri yaparken biraz gerçekçi olunmalıdır. bu şahıs belli ki bu sözlüğe hayatının önemli bir kısmını ayırmakta, gelişmesi ve yenilenmesi için çaba sarf etmektedir. iki kez çaylağa düşmüş biri olarak söyleyebilirim ki ceza sistemi de gayet iyi uygulanmaktadır. bu eleştiriyi yapmanın amacı şayet "ben istediğim ilgiyi göremiyorum ve sinirleniyorum" ise, cezası kırk kırbaç olmalıdır.
    (billie jean, 12.12.2007 02:57)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil