nedense karşı cinse yakınlaşmanın, ilişki kurmanın, sevgili olup sonu evlilik gibi çok değerli, kutsal bir müessenin oluşmasına neden olacak hareketlerin ayıp sayıldığı, hatta bırakın hareketi filan düşüncenin bile abazanlık yahut da banallik yaftasına maruz kaldığı sözlüğün medeni bir çizgiye kavuşma doğrultusundaki birincil amacı.
nedir ya bu aşağılık kompleksi? biri birine ufaktan yazsa “aaa bak bu bundan hoşlanıyor” şeklinde çocuk hareketler? sözlükten kız-erkek kaldırmaya mı geldin lan sen şeklinde aklı sıra olgun, cool laf sokmalar?
kimsin lan sen? ne zannediyorsun kendini? iki kişi sözlük vasıtasıyla tanışıp görüşüp sevişse sana giren çıkan ne olacak? aksine sevinmelisin. ama yok illa da kıskançlık, haset... ördek sidiği nefesinin kokusu uyuz mühendislere çevirmiş lan seni, utanıyorsun kendinden, soluk alamıyorsun. etrafında sosyalleşme ya da popüler kültür ile bağdaştırdığın ne varsa nefret kusuyorsun? “” aaa baksana şu iki yazar birbirine ne yazmış. nick altı girmişler. heheh salak ya bunlar" peki niye böyle yapıyorsun lan şebek? aklın sıra küçük görüp dalga geçiyorsun… korkaksın çünkü korkak.
inanın bu yok sayma, ben takmıyorum havaları apaçilikten de varoşluktan da daha beter bir zavallılık. ulan karşı cinsle iletişiminiz olmadı mı hiç? sadece filmlerde mi izliyorsunuz böyle şeyleri? aşk meşk flört olayına girmeyince, bu konulardan konuşmayınca kendinizi önemli biri gibi hissediyorsunuz? hani bak ben abazan değilim, kimseye asılmıyorum, karı kız oğlan erkek aramıyorum iddiası mı taşıyorsunuz? yok yok asıl sorununuz kaybetme korkusu sizin. zayıflık.
bakın! gerek ülkemizde kurulan ilk sanal sözlük gerekse avrupadakilerde çiftleşme olayına sık sık şahit oluyoruz. bizdeki “vuku bulunlar” tarzındaki duyurularla “şu şunla evlenmiş, şunla şunun çocuğu oldu. düğünlerine davetliyiz” deniliyor. ne var lan şimdi bunda? “ayyyy ıyyyy” di mi?
açık konuşuyorum. sözlükteki yazarlarla çiftleşmeye, yani çift haline gelmeye ön yargılı bakan yazar kendine güvensiz, zavallının teki. hakikaten acınası. özgüveni olmadığından bu hareketi girişemediği gibi yapanları da açık ya da gizliden ayıplayarak ruhundaki çürümüşlüğü gözler önüne seriyor. pislikler.
hey! hadi! birbirinize çiftleşmek için mesaj atın… hemen… şimdi… utanmayın… yazısını beğendiğinizi birine usturupluca yavşayın… flört edin… dağdan geldiğinizi unutun… medeni olun biraz… size kim flört etmenin, karşı cinse yerinde iltifatlar etmenin ayıp olduğunu öğrettiyse benim kucağıma getirin.
bugün burada çiftleşen çiftlerin sevincini görmek hoş olmaz mı? sözlüğün böyle bir güzellikte aracı olması başta muktedir insanlar olmak üzere herkesi sevindirmez mi? eee o zaman hadi salın gitsin yahu…
ben buradaki kızlara bakmam. ama sizin başka alternatifiniz olmayabilir. bi bok değilsiniz. kasmayın. havaya girecek, seçici olacak bi zürriyetiniz yok.
bulun işte birbirinizi ya kim alabilir ki sizi başka... bana da dua edin keranecilir sizi! abi çekin, sayende birine sevgimi verdim baba deyin.
bi "naber canım" çok şeyin başlangıcı olabilir. hayatınız değişebir. bu sefilliğinizden kurtulabilirsiniz. hadi yazın ona. yazın...
son zamanlarda sözlükte rastladığım optimum önerilerden biri. ayrıca yeni bir nesil yaratmak için bundan daha iyi bir yöntem olamaz. sözlükte çoluk çocuk fikirlerini, tecrübelerini filan yazacak, sen de takip edeceksin, bakalım bizim velet neler yapmış, aşk hayatı nasıl, dünyaya nasıl bakıyor vs. öneri sahibini ayakta alkışlıyorum.
işin bir de şu yönü var. diyelim sen yazım kurallarına kati surette uyan bir adamsın, çok muntazam yazıyorsun 'inci gibi'. fakat edebi yönün çok zayıf, yani olayı karikatürize edemiyorsun, tasvir yeteneğin, espri kabiliyetin alt seviyede. e tamam işte, bulacaksın bir tane helal süt emmiş karşı cins ve kalemi kuvvetli sözlük yazarı, inceden yazacaksın. bu aşkın meyvası hem muntazam yazacak hem de okuyanı yerlere yatıracak. bravo. çok yerinde. mükemmel. perfecto.
bu konuda sözlük yönetimine de bazı vazifeler düşüyor. aktarmadan geçemeyeceğim.
- doğacak olan yeni nesle, özel statüler verin. (x'ten olma y'den doğma fırlama yazar, küçük emrah, zengin piçi, cadde çocuğu, hayırsız evlat vs.)
- e haliyle ebeveynlerine de özel statüler vermek gerek. (aile babası, memur, üvey anne, loğusa vs.)
- yeni nesli kaynaştırmak için ebeveyn partileri verilsin. böylece hem daha sonraki nesillerin oluşmasına zemin hazırlanmış olur, hem de sözlük ailesi bilinci oluşur.
- birden fazla çocuğu olanlara maaş bağlansın.
- kim vurduya giden yeni nesil mensuplarına da özel statüler verilsin. (meçhul velet, sözlüğün çocuğu, müşterek vs.)
- fikir babası bu olaylara müdahil olmasın. ebeyeyn toplantılarını uzak bir köşede viski yudumlayarak izlesin ve iyi hatırlansın.
- yeni nesil sözlüğün bazı açıklarını kapatsın. mesela hepsi kız olsun.
edit: giriş, robbiefowler üstadın yazısıyla çok benzer olmuş, hatta aynı lan. fakat herhangi bir kopya, esinlenme vs. gibi bir durum söz konusu değildir. ha robbiefowler'dan esinlenmek ayrı bir güzeldir, fakat burada söz konusu değil. hadi yaladım.
ben dahil sözlükteki tüm muktedir, ehil, yetkili kişilerin mesajlara tepki göstermeyeceği, hatta hepsinin şimdi birer “naber canım” ışığı görmek için güzel, aydınlık yüzlerini sağa doğru tuttuğunu gösteren harikulade bir temenni. yarım saat içinde daha iyi anladım bunu. teşekkür ederim...
sorarım size ne için yaşıyoruz biz? para, şöhret, eğlence, başarı ama aslında ne? bütün bunlar gerçekleşince ne olacak? gerçek derdimiz ne bizim? aşk… aşk varsa başka bir şey yoktur… onun olduğu yerde hiçbir şey barınamaz. ne hedeflersek hedefleyim, kariyer, statü, neyse artık, bir kadının ya da erkeğin yanında değersiz kalır. hayat kadından, aşktan ibarettir. ne yaparsak yapalım alt metninde hep o vardır. başarılı olmak isteriz, onun için, çok zengin olmak isteriz, onun için, kendimiz için ne istediğimizi sanıyorsak aslında hep “o”nun içindir. bazen ortada olan, bizim olan “o”, bazen ise henüz tanışmadığımız, ama tanışacağımız “o”
şunu kabul edelim. hayattaki en değerli, güçlü, insanı öleceğini bile bile yaşaması için motive eden şey, aşk… sanal sözlüklerin ilki de bu yüzden kurulmadı mı hatta. bir kadına olan sevgiden, tutkudan, aşktan ya da takıntıdan fark etmez adı, şiddetti… ona ithaf edilmedi mi? aşktır insanı güçlü, yaratıcı kılan, harekete geçiren… savaşlar ne için çıktı ve kazanıldı?
sorarım sizi işiniz uğranış zevk aldığınız ne varsa sevgideceğin boyun kokusuna değişilir mi? yahut da karamsar öğlen havalarında küçük kayser’in üzerinde uyumaktan daha tatlı ne olabilir hayatta?
hadi… hemen… girilerini, duruşuna beğendiğiniz yazara “naber canım” diye mesaj atın… bu işi sulandırmayın… bu gece hakikaten farklı olacak…
bana mesaj atmak isteyenler “naber canım” yerine “naber erkeğim, paşam, kral” derse sevinirim.
lütfen sadece bir kez komik olmaya çalışmayın. ben bunu kaile almıyorum, taşağımı geçerim adı altında ironiler sarkastik çöpler dökmeyin etrafa. biliyorum ben sizi. o cool görüntünüzün altında ne denli duygusal, histerik olduğunuzu, atın maskelerinizi yahu atın… çıkarın kalkanlarınızı, zırhlarınız, minik bir çocuk gibi savunmasız kalın… inanın mutlu olacaksınız… be cool… bir kez… sadece bir kez… be cool…
gerçekten de heyecan yaratan, insanı harekete geçmeye teşvik eden bir tavsiye. onca eşcinsellik, ibnelik yüklemesinden sonra olmuyo be kardeşim ama içimize işledin yahu yaza yaza, okuta okuta. kalkmıyo sayende bea!
benimle düşünenler için son birkaç saat. bazen halka inmeyi seviyorum. hayranlarımla buluşmayı. hele genç bir yetenek keşfedersem değmeyin keyfime. o formayı sırtına giydirip en az 6-7 sene çıkartmamayı düşünüyorum. özellikle cumartesi gecesini seçtim ki esas hedef kitlem evde olsun. kız kardeşler yani... neyse şimdiye dek bana gizliden gizliye tutkun olup da açılamayan hatunlar adına önemli bir fırsat. ayrıca çevresinde bana delicesine kendini kaptırmış hatun tanıyan varsa da haber versin. eve gitsinler. 2-3 saat sonra burada olmam. bekliyorum. belki de sıra sizde. neden olmasın!
kayser sozer'in de duygusallaşabileceğini gösteren kampanya. çiftleşme kisvesi altında aşık olmak isteyen, engin duygu denizlerinde yüzmek isteyen bir yazarın serzenişleri. ona "paşam, erkeğim" diyecek bir sevdicek özlemi...
çiftleşme olayı 46 kromozom gerektirdiğinden ve gerekli firewall sağlanmaz ise bu kromozomlar 23-23 bölünerek bayan sözlük yazarının karnında dokuz ay bekledikten sonra sözlük dünyasına nur topu gibi kayser sözer'ler sağlayacağı için, en iyi yol bence sanal klonlamadır. maddi yük yok.sorumluluk yok.boşanma yok.nafaka yok. kimin evinde kalınacak yok...
evet kayser sözer sanal olarak klonlansın ve soyum tükeniyor mu acaba paranoyasından kurtulsun. bizde gönül rahatlığı ile kendimize facebook'ta adam gibi adam bulup, poke'layıp,drink gönderip,su savaşı yapalım.