|
|
- hepinizin bildiği gibi popüler sözlük sitelerinde şu aralar en revaçta olan itu sözlük.ekşi sözlük'ün kalitesinin iyice azaldığını, uludağ sözlük'ün yaş sınırı olmasığı için oks seviyesindeki kişilerin yazar olduğu biliniyor.sözlüğümüz ise büyük bir iş yapıp uzunca bir süre yazar almadı, elindeki seviyesini beğenmediği yazarların hesabını kapatıp kaliteli yazarlarla devam edip kalitesini artırdı.şu andaki gidişatla devam edildiğinde ilerleyen yıllarda sözlüğün daha da büyüyeceği bir gerçek.yazarlar artacak iyi kötü ayırt edilmek gerekecek.
işte benim de başlığını açtığım ütopik bir olay olabilir.sözlükte kaliteyi düşürmemek için yazar alımları daha kısıtlı olup, yazar olacak kişilerin internet sözlük ortamları başta olmak üzere sözlükte iyi bir okurluk devresi geçirmiş olması, ardından yapılacak ufak bir testle kişinin seviyesi belirlenip ona göre bir hak verilebilir.
not=düşüncelerim tamamen ütopik olup 5.nesil yazarların sözlüğe katılmasıyla hiçbir şekilde alakası yoktur.
- (bkz: isyss)
- sınav harcı bedeli 500 dolardan az olmasın.(bkz: giren girmeyen belli olsun)
- (bkz: çıkarın kağıtları yazılı yoklama yapacağım)
(bkz: yaz soru bir)(luto, 06.03.2008 23:10 ~ 09.03.2008 15:45)
- (bkz: bu sene isyss sorularını tübitak hazırlıyormuş)
- (bkz: isyss kalkacak)
(bkz: cem uzan)
- "sınav, bir sözlüklere girmemişti" dediğim öneri.
itü sözlük'ün yükselişini düşürmek için çok kolay bir yöntem. daha dün öks'den kurtuldum diyen çocuk sözlükte de sınavla karşılarsa ne düşünür? ilk başta belli bir başarı sağlar gibi gözükse de, nice yeteneğin harcanmasını sağlar. pek muteber edilmemesi gerekir. düşünen kişi "gelecek" adına düşünmüştür belki; bu güzeldir. bunun üzerine katılmadığını belirten bir katkı yapmakta güzeldir.
(bkz: hayatımız sınav)
- örnek bir sorusu için buradan alalım:
aşağıdakilerden hangisi bir başlık altına yazılamaz?
a) senin ağzına sıçarım
b) evet
c) beşinci nesil çok rerörerö
d) sözlükte cevap entry yazılmadığından hiçbirisidir
e) hakkında bu kadar çok entry yazılınca gerçekten böyle bir sınav var sandım
edit: cevab veremeyenler kendilerinden şüphelensinler.(korn, 06.03.2008 23:16 ~ 23:20)
- çok mantıklı bir düşünce fakat büyük bir uğraş gerektirir diye düşünüyorum. böyle bir sınavın soruları normal soru olmamalı.aynı şekilde test türü bir sınavında pek sağlıklı sonuçlar vereceğini düşünmüyorum.sonuçta ne tür sorular sorulabilir ki cevapları şıklarla sınırlandırılabilecek? mümkünse normal yazılı türü bir sınav olsa daha verimli olur.bütün cevaplar yoruma dayalı olmalı ki adayların nasıl bir yazar olabilecekleri, sözlük için yararlı olup olmadıkları iyi anlaşılabilsin.bu durum da ilk başta bahsettiğim büyük uğraşı ortaya çıkarıyor.öyle ki, yazar adayların sayısı 3 değil 5 değil 50 değil 100 değil.. yazar başına da 3-5 soru sorulamayacağına göre bu teorinin sonu büyük matematik işlemleri gerektirecek (eğer daha fazla kurcalarsak)
- örnek soru:
aşağıdakilerden hangisi açılan başlığa yapılan bir ayar girisidir?
a- (bkz: ybsg)
b- (ara: afedersin ama)
c- (bkz: vay anam vay neler dönmüş serhat ya)
d- (bkz: yok artık lebron james)
e- hepsi(mkopaw, 08.03.2008 12:47 ~ 13:05)
- tübitak hazırlayacakmış bu sene.
- sınava girişlerde şekil şartı olacak mı? türbanlı yzar adayları türbanlarını çıkarıp ta mı girecek yoksa türban üstü peruk mu takacak? gibi soruların kaçınılmaz olduğu yeni bir sınav sistemi
(helen, 08.03.2008 13:58)
- (bkz: itü sözlük idol)
sanal olanın gerçeğe dönüştürülmesi ile mümkündür.
wondrous ve moderatörler seçici jüri olarak bir masaya* otururlar. sırayla yazar aday adayları salona alınır ve jüriye performanslarını sergilerler.(luto, 09.03.2008 15:45 ~ 15:57)
- (bkz: itü sözlük yazar seçme sınavı soruları)
- (bkz: finalle kazanacaksınız)
- (bkz: hanım koş koş 4 yanlış 1 doğruyu götürmüyomuş)
(wildboy, 26.03.2008 20:45 ~ 20:45)
- her moderatörün birer sorusuna doğru yanıt verdikten sonra bölüm sonu canavarı wondrous'u da geçen bu sınavı başarıyla vermiş sayılır. geçmiş yıllarda moderatörlere göre çıkan sorular seçmece şöyle: (alfabetik)
_________________________**assassin**_________________________
abızıttın mı?
a) hayır, üstüme iyilik sağlık.
b) bilimum
c) zıt erenköy.
d) assassin nerde?
e) someday soon
_________________________**azureel**___________________________
" bir kedi gördüm sanki "
yukarıdaki cümledeki anlatım bozukluğunu düzeltmek için ne yapmak gerekir?
a) "kedi" "tedi" diye, "bir" "bi" diye, "gördüm" de "göydüm" diye teleffuz edilmelidir.*
b) gördüm kelimesi kaldırılmalıdır, sonra indirilmelidir.
c) cümlenin sonuna üç nokta, kesmezse altı nokta konulmalıdır.
d) kedi dişiyse başından, erkekse karnından okşanmalıdır.
e) e
_________________________**jugis nomen**_________________________
n.ş.a'da boyu 7.2 metre olan bir kadının pipisi mutlak sıfırda kaç cm olur?
a) 20 yakışır.
b olmaz.
c) pi kadar
d) apörlö
e) bence a
_________________________**man on the moon**_________________________
the marmara'nın roofunda salçalı ekmek yemekte olan bir çocuk, salçalı ekmeğini aşağıdan geçmekte olan elit bir insanın golf çantasına düşürüp paris'ten aldığı 100 bin dolarlık sopasını bok ediyor. elit insanın bu olay karşısındaki tutumu ne olmalıdır?
a) çocuğa "senin ağzını yüzünü sikerim orospu çocuğu" diye bağırarak sövmelidir.
b) istifini bozmadan yürümelidir.
c) "baba naaptın yaaa 100 bin dolarlık alet..üffff" diye söylenmelidir.
d) sopayı götüne sokmalıdır.
e) duş almalıdır.
_________________________**soulforged**_____________________________
"the fallen bülük at the sarrowful gates of my broken childhood dreams" isimli tahran'lı premature tear and pain and misery and emotion metal grubunun debut albümü " gulshen " 'ın açılış parçası hangisidir?
a) i want to see the front
b) him
c) gulshen
d) three dots tearing me apart from the darkness of mazgals
e) very sik sik
_________________________**spyder**_____________________________
- ay ömer çok yoruldum, çalışamıyorum artık. beynim sulandı ya...
- getir, ekmek banam.
yukarıdaki diyaloğa göre le le le sakine niye gittin düğüne?
a) spyder değil spider!
b) çünkü dr. oetker
c) acık da bağa vir
d) çünkü karadeniz bölgesinde dağlar denize paralel uzanır.
e) faşiz
_________________________**wolfshade**______________________________
" toygar uyandığında çok yorgun hissediyordu. bir gece önceki in flames konserinin bütün yorgunluğu sümüklü kemiklerine kadar işlemişti. yavaşça yatakta doğrulup dedesinden kalma komidinin yanındaki siyon yıldızlı aynasına baktı..baktı..baktı.."bu ne m.k. !" dedi. geri yattı.."
yukarıdaki parçaya göre "m.k. " ifadesi neyin kısaltmasıdır?
a) mayk kaysın
b) meri kırismıs
c) mortıl kombat
d) manyak komidin
e) bilinemez.
_________________________**wondrous**____________________________
yes mi no mu?
a) abe yes
b) abe no
c) yes
d) no
e) türkçe sormazsan cevab vermem.
- yazar alımında uygulanacak olan sınavı/sınavları bir endüstriyel psikologun yapmasını zorunlu kılan durum.
nasılsa onlar hem kaliteyi hemde zekayı ölçecek testleri biliyorlar.
(bkz: itü sözlüğü nasıl şirketleştiririz.)
- ayar nasıl verilir? gerektiğinde almayı da biliyor musunuz?
a) veririm.
b) alırım.
c) soruda pislik var bence.
d) ben de farkettim.
e) hadi beyler gidelim.
- (bkz: sizce sizi neden sözlüğe almalıyız)
(devil, 28.06.2008 22:31 ~ 22:32)
- soru :
10 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz ?
a ) bebek te 3 5 tur atarım, olmadı bi de miami yaparım.
b ) kendimi aynada görüyorum adfasdfaşksalşfk
(bkz: espri yaptım bez getir cıvık sıçtım tez getir)
c ) monica belucci ile fransa da yemek yedim ben.
d ) see you another life bırada !
e ) gregoryan klisesinde sesi büzüşeciler adamlarından biri.
çoğunlukla a şıkkını seçenler ;
mars etkileşimleri bugünkü insan ilişkilerinizde size elit bir seviye kazandıracak. bence yazarlığı bırakın, daha iyi işler yapabilirsiniz... türkiye de kabzımala da ihtiyaç var.
çoğunlukla b şıkkını seçenler ;
zeka pırıltısı hep vardı sizde. bunu görebiliyor, hissedebiliyoruz derinlerde bir yerlerde. sopa var, yer misiniz ?
çoğunlukla c şıkkını seçenler ;
aradığımız kişi monica, siz değilsiniz. numarası var mı aga ?
çoğunlukla d şıkkını seçenler ;
siktir git bıradaaan !!!
çoğunlukla e şıkkını seçenler ;
sevgilinize biraz daha anlayış gösterin. yelkenleri suya indirmenin vakti geldi. onu baştan çıkarmanızı sağlayacak 10 etkili hareket bıradaaa !!!
ciddiyetle giriyi okuyan arkadaşlarımın gıdıklarından öpüyorum.(hubede, 28.06.2008 23:03 ~ 23:06)
|