itü sözlük,
yaklaşık-“yaklaşık filan artistlik hep, bildiğin altı ay işte”-altı aydır kenarından köşesinden bir şekilde sürekli olarak içinde bulunduğum, zaman zaman vakit-ilgi kotamı tek başına dolduran, pek çok gün, o gün için önem verdiğim tek şey olan, eli kalem tutan biri için sunduğu müstesna ortam ile bulunmaz bir fırsat yaratan şahane yer.
üstelik, biri epeyce süren üç çaylaklık dönemi geçirdim. “wondrous bana taktı yeaa” da dedim çoğu çaylak gibi, “bir daha girmem” de dedim.
sonra sonra bir şeylerin farkına vardım,
geçirdiğim tüm bu zaman içinde itü sözlük bana hiç gül bahçesi vaad etmese de her zaman gölgesinde soluklanacağım ağaçlarını sunmuş.
bilgi tohumu ekebilmişsem bir ağaç da ben büyütebilmişim işte.
neden mi?
“sormayın sormayın, allah aşkına sormayın kalsın ibne göt gibi”
-biri neden dedi arkalardan duydum!
şöyle ki;
itü sözlük şu çok meşhur abisinin aksine hala elinizde atan sıcak bir yüreğe sahip. kabuğu soğumamış işte. hala bir başlığın altında sizin bilgilerinize ihtiyacı var. hem de ıstisnasız hepinizin. hala ona verebilecek çok şeyiniz var.
istisnası..
“benim de miiiii?”
-hayır! sen git.
öhöömm. neyse.
pek değerli arı kardeşlerim, sen olmasan da ben olmasam da kurucusu, moderatörü olmasa da mutlaka birileri sahip çıkar buraya. çoğu yazar gerçekten seviyor burayı üstelik. hem de kovulsa da geri gelecek kadar...
ve o yazarlardan biri olarak yeni arkadaşlara söylemek istediklerim var
(bu sırada eskiler ve ben ne dinliycem yeeaa ayağındakiler alttan fm filan oynasın)
yeni yazarlar bilmeli ki, şu an en kaliteli yazılara imza atanlar dahi aynı yoldan geçerek geldi oralara.
(mesela:
pinkegoboxx geliyor hemen benim aklıma bu noktada. adam idolüm benim, ama üç kez çaylak olmuş daha önce)
“aslında wondrous herkese taktı bir dönem
*”
şu sıralar yazar arkadaşlarımın bir ksımının, daha önceleri de çeşitli başka platformlarda o platformların yazarlarının sıkça dudaklarında gördüğüm bir cümleye değinmek isterim.
“sözlük yönetimi faşist.”
“yönetim kendi kararlarını hiç de demokratik olmayan biçimlerde uyguluyor.”
evet. çok doğru, sözlükte demokrasi yoktur, dahası buna gerek de yoktur. şahsi kanaatim demokrasiyi bulan zeki adamın bilmediği şey, çoğunluğun hüküm verdiği demokrasinin azınlıkta olan zeki insanların başına dünyanın en büyük belasını açacağıydı” inanmazsanız (bkz:
22 temmuz 2007 seçimleri) vb vb.
itü sözlük zaten politik ve kültürel farkındalığın oldukça yüksek olduğu(ki inanın bana bu kesinlikle en sevdiğim özelliği) bir yer. yazarlarının gerektiğinde güncel bir olaya verdiği hızlı yerinde ve tadında tepkileri okumak bana acayip mutluluk veriyor.
dağılmayalım.
demokrasi, suistimal edilmeye bu kadar açıkken ve bizim toplumumuzda da her fırsatta ediliyorken en doğru karar alma biçimi olamaz, üzgünüm.
aksini savunanlara cevabı çok sevdiğim bir alıntı laf ile vermek isterim “demokrasini sikerim”
şimdi denebilirki, “asıl sözlük demokratik bir platform olmalıdır çünkü senin de dediğin üzre yazarlarımız zaten belli bir farkındalık içinde, yani aptal adam yok.”
hah! nah yok. aptal adam olmasa da; format yoksunu, türkçe fakiri, anlama eksiklisi, ironi habersizi, mizah düşmanı, duygu istismarcısı, ego pompacısı, polemik katalizörleyicisi, cinsellik düşkünü, parti sempatizanı ve futbol holiganı var. ve hepsi de maşşalllah, “benim hakkım yeniyor da bik bik faşist yönetim” demeyi motto edinmiş.
(bkz:
ayar amaçlı nick altı giri çılgınlığı)
(bkz:
dedirten başlık)
(bkz:
futbol temalı girilerde holigana dönüşn yazar)
daha gider bu biliyorsunuz...
“e nesi güzel o zaman bu sözlüğün? niye seviyorsun bu kadar”
-dikkat ediyorum hep aynı kişiler bu soruları soranlar.
“laf karıştırma cevap ver”
dedim ya, çünkü sözlük canlı, büyük ve yekpare bir yapı. aslında tek başına hiç bir yazar yukarıda kıçımdan yaptığım çıkarımdaki kadar yanlış, kötü, hatalı, kaka ööğğh filan değil. bunlar hepimizin hataları. ancak üst üste çoğu kişi tararfından tekrar edilince tablo vahimleşiyor. bir hata başka bir tanesiyle karşılık bulduğunda kötü olan şeyler logaritmik artış fazına geçiyor.
türkçeyi yalnış kullanan herkes, bir anlık küfürler savuran o tek yazar, kendini tutamayıp ayar uğruna kabalaşan, takımına laf atılınca bir kerelik deliren, nick altına verip veriştiren o yazar ve seri eksi oy vermiş tüm ibneler
*
her neyse, her neyse, biliyorum kafa siktim. ama duyun istedim işte.
(fm açmışlar dönebilir, bu noktada maval okumam bitti gibi. hemen dönerseniz sudan ucuza wonderkid isimleri vericem)
pekala.
sözlükte gördüğünüzde rahatsız olduğunuz her şey için, kirlettiğiniz tüm o topraklar için(bahsettim ya hani yukarda, tohum-bilgi filan artis artis edebiyat yaptım)çöpleri toplama vakti gelsin. daha çok ağaçlandırma(yine o yukardaki muhabbetlere gönderme seziyorum) yapalım, tarlalarımızı dikine sürelim(burdan bi sik çıkmaz),
"sana ne yarrağım"
-eee yettin ama sen, gel bakiyim şöyle
hepiniz sağlıcakla kalın.
edit lan: üşenmektir aynı zamanda yazar olmak. işallah bir moderatör filan okumuştur en azından. hay yarabbim ya. ülen allah davul etsin sizi emi. saf temiz dugularımı körelttiniz.
(bkz:
şu an bunları yazıyorum ve ağlıyorum biliyor musun)