belki ilginizi çeker
  1. · yasaklanması gereken şeyler
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · zongul ducks
  5. · aylin aslım
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · disko kralı
  8. · voyeurism
  9. · rotring tikky

itü sözlük te altıncı nesil yazar olmak  

sayfa  / 3
  1. (bkz: göt ister)
    (magicmushrooms, 04.01.2009 10:40 ~ 10:41)
  2. kendimizi bulmadan, hiç bir yerde birşey olamayız. sonuçta insanız ve bunun gelgitlerini yaşıyoruz. çelişkilerimiz var. bizi farklı kılan zenginlikte bu. insan olduğumuz için öğrenmeye çalışıyoruz. ve bunun yolu acemilikle başlamaktır. altıncı nesil yazar olmakta acemiliğimizi anlatan bir betimleme asılında. amatörlük güzel derler, profesyonelliği yaşamadığım için bilmiyorum. bencil olmadan ve öğrenerek devam edilirse güzel bir nesil olacağımızı düşünüyorum.
    (sementaa, 04.01.2009 11:05)
  3. zamana bağlı değişiklikler gösterecek durum. şöyle ki;

burada yazar olmadan önce sürekli takip ederdim sözlüğü. herhangi bir konu hakkında bilgi almak istediğim zaman başvurduğum zaman çok olmuştur. (bkz: sözlüğün faydaları) hatta arama motoruna bir kelime yazdığım zaman sürekli karşıma çıkardı ve "ulan ne biçim bir bilgi kaynağı imiş" diye söylenirdim kendi kendime. sonunda karar verdim,bende burda yazar olmalıydım,bişeyler yazmalıydım,sözlük yazarı kardeşlerimle dayanışma içerisinde toplumu bilinçlendirmeliydim. (bkz: barış)
    neyse yılbaşı gecesinin ertesi günü bu uyduruk salak nickle kaydımı gerçekleştirdim ve büyük bir hevesle girmem gereken 10 adet giri için uygun başlıklar aradım. hakkında bilgi sahibi olduğum konular olmalıydı,güzel yazmalıydım. çünkü artık o andan itibaren misyon sahibiydim. evet ilk başta ki düşüncelerim bunlardı.
    sonra yazar oldum ve bir anda bütün renkler değişti. birden götüm kalktı. yazardım artık lan ben. her başlığa bişeyler girmeye başladım. çevremde ki arkadaşlarıma kuşbaşı bakıyordum,benim yazdıklarımı okuyacaklardı. çok güzel ve yoğun bir his. evet bunları 2 gün içerisinde hissetmeye başladım,çok hızlı gelişti. hatta ve hatta tanıdığım herkese "sizin sözlükte yazarlığınız var mı " diye sormaya başladım. (direkt olarak "ben yazarım" demeye utandım)
    üstelik ilk yazar olduğum dakikalar çok güzel bi karşılama gerçekleştiğini söyleyebilirim. bizim neslimizin çok başarılı olduğu falan söyleniyordu. diğer nesillere taş çıkaracağımız,yenilikler katacağımızdan bahsediyordu herkes.
    fakat bu yazıyı yazmamdan saatler önce başlıkları ve girileri okudukça bu düşüncem de değişti. altıncı nesil,ezik,taşakoğlanı,boktan,pis sümüklü bir mendilde ki mukoza tabakası yerine konulmaya başlanmıştı. niye ilk gün ya da ikinci gün değil de dördüncü gün bunlar aksedilmeye başlandı,düşündüm kendi kendime.
    söyleyim size arkadaşlar. çünkü götümüz kalkmaya,kendimizi senelerdir,günlük bir gazetenin orta sayfasında ki,orta sayfa yazarı gibi hissetmeye başlamıştık. belki hepimiz için geçerli değil bu ama en azından benim için geçerli. bugün oturdum ve girdiğim eserlerimi (eser demek ne kadar doğru olur onu bilemiyorum) inceledim.. bikaç tanesi hariç özensiz ve gelişigüzel yazılmış girilerdi. evet belki "boktan" yakıştırmasını haketmiyoruz,belki "imla kurallarından habersizler" giydirmesini haketmiyoruz ama bu bizim abidik gubidik giriler girmediğimizi göstermez.
    ben yine yazar olmadan önce ki duyguları hissetmek istiyorum ve çizgimden çıktığım zaman bu girdiğim giriyi tekrar tekrar okuyacağım. yazımı şöyle bitirmek istiyorum;
    insan ne oldum dememeli,ne olacağım demeli

saygılar sevgiler.
    (kutsal palamut, 04.01.2009 11:29 ~ 11:35)
  4. başlık enflasyonuna sebebiyet vermektir.

(ara: altıncı nesil)
    (allegra, 04.01.2009 11:38 ~ 11:52)
  5. müthiş yazarlık yeteneklerini gösterebilecekleri büyük bir şanstır. ayrıca küfürlü girilerle, seviye düşürmekle suçlandıklarından onlar için hayli zor bir iştir.
    (figure, 04.01.2009 12:12)
  6. yeni bir başlığı salt bakınız içeriği ile açabilme cengaverliğidir altıncı nesil yazar olmak.
    (cyclops1988, 04.01.2009 12:26)
  7. sözlükten kanatlanma korkusu ile girileri hatasız girmek için ıkınırken, ottan gelip boka gittiğimizi söyleyen eski nesiller yüzünden moral bozmaktır ama yılmamaktır.

(bkz: altıncı nesil boktan çıktı)
    (ruzgara karsi 30m iseyen adam, 04.01.2009 12:49 ~ 13:40)
  8. ilk beş nesil tarafınca küçümsenen ya da bir şekilde eleştirilen nesilde olmak son derece sinir bozucu ya da ironik gözükse de muhteşemliğin halay başıdır aslında. "ulen ne nesilmişiz bir geldik pir geldik iyi mi!" dedirtiyorsunuz bize ve affedersiniz bir yerlerim tavan yapıyor doğal olarak. her an kanatlandırılabilmek mevzusu ise her ne kadar gerginleştirici etkisi olsa da "canınız sağ olsun lan en azından 50 tane giri girdim size nihaha!" şeklinde de mutlu olabiliritem vardır. yaşasın itüsözlükteki altıncı nesiller!
    (sphenksi, 04.01.2009 13:11)
  9. sözlükte olabilecek ya da hiç olmayacak (bkz: altıncı nesil geldi sözlük bitti) her durumdan sorumlu günah geçisi(!) ilan edilmenize neden olur.
    geçiye dikkat çekmek isterim. malum babaanneler, dedeler keçiye, geçi der.
    (jarat, 04.01.2009 17:37 ~ 17:37)
  10. güven, özveri ve tecrübe ister.
    (tutkulu düş, 04.01.2009 17:41)
  11. ikiye bölünerek açıklanması daha doğru olan olgudur.

birincisi altıncı nesil olmak. zerre şeyimde değil. daha önce koşullar oluşsaydı daha önce yazardık. kaldı ki herkes 10 entry girer. onaylanınca yazar olur. o yüzden hiç kimsenin kimseden farkı yok. sen! birinci ikinci üçüncü dördüncü beşinci nesil!! tek avantajın benden önce buralara gelmiş olman ve buranın o zamanlar dutluk olmasıydı. ama artık yeşil bursa yok beton bursa var malesef. dolayısıyla hiç kimseye artislik yapmana gerek yok. zaten kural dışı birşey olursa modlar 5 saniye sürmeden yanlış girdiğin giriyi patlatıyor. başıma geldi ordan biliyorum. o açıdan endişelenme. kalite ise nerede çokluk orada bokluk diyoruz ve geçiyoruz. yani zerre umursamam nesil mantalitesini. zaten oldum olası kategorize edilmekten ve kategorize etmekten nefret edegelmişimdir.

ikincisi yazar olmak. bak bu çok tatlı bişey işte...itü sözlük yazar olduğum 4. sözlük. ama sağladığı imkanlar, yazıların düzeyi genel anlamda bir çok sözlükten kat be kat üst düzeyde. buna ekşi sözlük de dahildir. özellikle yazmak dışındaki fasiliteler çok güzel düşünülmüş ve inanılmaz kolaylaştırıcı..

yani nesil mantalitesini kategorize etmeyi sevenler kullanabilirler. zerre iplemem ama yazar olmak güzel birşey.

klişe bir sözle bitireyim;

(bkz: bir kasa domatesin hepsi sağlam çıkmaz)

edit: imla

edit2: ex alışkanlıklardan dolayı giri yerine entry yazılmıştı. düzenlendi.
    (asayisberkendal, 04.01.2009 17:49 ~ 18:42)
  12. kendinden önceki nesillere imrenmektir..
    (pansbreath, 04.01.2009 17:51 ~ 17:51)
  13. (bkz: iyidir iyi)
    (bindikbialametegidiyoruzgıyamete, 04.01.2009 17:59)
  14. wondrous'un yeni evlatçığı olmak gibi bir şey. böyle kımıl kımıl insanın içini bir heycan basıyor. yeni bir sözlük, yeni giriler (alışmaya çalışmak giri demeye) yeni bir başlangıç.
    (rakı roka balık, 04.01.2009 18:20 ~ 05.01.2009 01:58)
  15. güven özveri ve tecrübemizi de aldık geldik.
    (nepenthes, 04.01.2009 18:35)
  16. itü sözlükte yeni olmakla aynı şey olmayan durumdur.
    (cackpo, 05.01.2009 00:29)
  17. bu aralar pek bir mutlu olmaktır.
    (yesil, 05.01.2009 00:36)
  18. birşey hissetirmez.
    (moloko vellocet, 05.01.2009 00:40)
  19. ben yazar oldum anne diyerek annenin gözlerinin yaşarmasına sebep olmaktır..
    (minennisai, 05.01.2009 00:42)
  20. (dr requiemforadream, 05.01.2009 00:44)
  21. şu anda olmayı denedigim şeydir.
    (delizi, 05.01.2009 01:12 ~ 01:21)
  22. onay mesajının gelmesiyle gökyüzüne uçmak, yeryüzüne inince sözlüğe dönmektir.
    (pelin, 05.01.2009 02:45)
  23. (batan gemiden hesap sorulmaz, 05.01.2009 02:46)
  24. yarım saatte on giri girilmesi sonucu ulaşılabilecek mertebe..
    (bkz: ben yaptım oldu)

ayrıca hiç de büyütülecek bir durum değildir kanımca. itü sözlük yazarlığım onaylandıktan sonra ufak bir heyecan kırıntısı bile hissetmedim..
    (abdias kallistratov, 05.01.2009 03:00 ~ 03:01)
  25. nesilin ne önemi var mühim olan insanlık. diye şarkı söyleten durumdur. *
    (binicem üstüne vurucam kırbacı, 05.01.2009 03:03)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil