|
|
- sözlükte işlerini ispiyonculardan belki de moderatörlerden bile daha iyi yapan bir topluluk. amaçları, timin adından da anlaşıldığı gibi siksik yapmak ve bunun hakkını gerçekten veriyorlar. daha önce gılgamış operasyonunda* çökertilmek istenmiş fakat başarılı olunamamıştı.
sloganları sığmazdır. her zirvede bu sloganı görebilirsiniz. adeta counter strikede yerini belli etmek için duvarlara bızzıt diye yapıştırdığımız işaret gibidir sığmaz sözü. isterler ki zirveler kuruçeşme arenada, hezarfen havalanında olsun. başka yere sığmaz taşarız sanırlar.
tabii ki eylemleri bununla da kalmaz. sonuçta türkçe dostu bir sözlükte savaşacak çok şey var. güzide bir örnek için (bkz: itü sözlük extra). türkçeye bu denli sahip çıkan bir sözlükte wondrous, palanthaser nickli yazarlar bile gördüm hak veriyorum aslında.(olahabeoy, 23.03.2008 16:19 ~ 29.03.2008 23:58)
- tim, sözlükte gördüğü her şeyin toplamının en az % 70iyle siksik yapabilen nicklerden oluşur. nick demek hata olabilir, nickin ingilizce olması hata olabilir, her şey siksik konusu olmaya adaydır. siksik yapmanın belirli kuralları yoktur. ekip, yılmadan çalışmakta, siksik konusunda her geçen gün daha ileriye doğru emin adımlar atmaktadır. genellikle cümlelerinin sonu " yeaa" şeklinde bitmekte, geceleri yataklarında rahat uyuyamadıkları, siksik yüzünden dönüp durdukları düşünülmektedir. son olarak, siksik her yerdedir, her şeydedir.
- şimdiye kadarki gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim ki bu timin üyeleri genellikle organizasyonlar ile ilgili en büyük ön siksikleri yapmalarına karşın o organizasyonlara katılmazlar.
"ansızın horon tepmeye başladığım için katılamadığım organizasyon" şeklinde açıklamalarla geçiştirebilirler.
- bu ülkede türkçe neferliğini üstlenmiş aydın kitlenin en önünde, elinde flamayla koşan müstesna bir oluşum olan itü sözlük'ün bir alt oluşumu sayılabilecek bu oluşumun adı, tim gibi diyorum ingilizceden gelme bir sözcük içeriyor. fevkalade yanlış. bu kadar yanlış netleri düşürür.
(mavio, 24.03.2008 11:45 ~ 11:46)
- tim binasında, günlerden bir gün, konuşmalar;
- abi, grubumuza 15 kişi daha katılacak..
- hmm, sığar mıyız?!
- nereye abi?!
- diyorum ki bina zaten eski, 25 yıllık, emlakçılar da teklif vermiyor mk, çıkaramadık elden bi türlü..
- ?!
- satsak, yeni bi yere geçsek..
- evet abi..
- haliyle oraya sığarız gibime geliyor..çok kral organizasyon olurdu..
- 15 kişi deyince mi panik oldun abi sen bu kadar?!
- yok, aklımdaydı uzun süredir..
- anlıyorum..
- sen yine de çağır bakalım..rep alırız..
- tamam abi, sen bi otur şöyle bi köşeye..
- eksiliyorlarrrrğğğ sik sik sik..edit geliyor, edit!!..moderasyon bana taktı yağğğ
- amanın, iyice ayarları kaydı..tamam abi, geçecek, sakin..
- böyle insanlar hep vardı, ama sözlüktekiler gerçekten ender bir tür. olayı itü sözlük ekseninden çıkarıp, kronolojik gelişmelerini vermeye çalışacağım, en azından kendi jenerasyonum için. benim rastladıklarım böyleydi bugüne kadar. yer yer abartmalar olabilir.
90'ların ortaları: "off power rangers çok kötü. binaların kağıttan olduğu çok belli. eternal sunshine of the spotless mind yapılsa da izlesek."
90'ların sonları: "mac, gameshow'dan ayrıldı, gameshow bitti yea."
90'ların sonları 2000'lerin başı gibi: "metallica'nın ilk dört albümü abi... ilk dört albümden sonra bozdular yeaa."
2003'ten sonra: "abi ekşi çok ayağa düştü. herkes biliyor, çok bozdular. çöplük oldu."
2004 sonrası: "abi bob dylan'da bi numara yok yea. herkes çok abartıyor. sesi çok bet, bi şarkıyla yürümüş gitmiş."
2007'den sonra, itü sözlük: "x. nesil geldi, sözlük çoluk çocuk bahçesi oldu. iğrenç yazıyorlar. sözlüğün kalitesi düşüyor."
2007 ağustosu, itü sözlük: "bronx o kadar adamı alacak mı? sığamayız."
2008 martı, itü sözlük: "studio live o kadar adamı alır mı? sığamayız gibi."
22 mart 2008 ve sonrası, itü sözlük: "nijerya'daki temaslarım sebebiyle gelemediğim zirve." ve "türkçe dostu bir sözlüğün partisinde yabancı şarkı çalınması çok ayıp, yanlış ve yakışıksız."
28 mart 2008, itü sözlük: "türkçe dostu olmasıyla bilinen bir sözlükte yabancı nickli birisinin, girisinde jenerasyon kelimesi kullanması... bikbikbik."(twinkle, 28.03.2008 11:52 ~ 12:12)
- ünü ve etkisi sözlük dışına taşan, gökkuşağı desenli bereli, kolormatik gözlüklü tim. hemen örnekle anlatıyorum;
facebook'ta ismini vermek istemediğim bir gruptan (ipucu olsun, lise mezun grubumdan) "bronx'ta bik bik bik bir şeyler mi yapsak kim gelir nasıl olur" gibi bir mesaj gelir. yaklaşık 500+ üyeye giden bu mesaja, yine 500+ üyeye giden yanıtım şu olmuştur:
"sığar mıyız? bronx çok küçük yeeaaa. sik sik sik."
adetim değil ama yaptım. mutluyum. şimdi gruptan gelecek tepkileri bekliyorum.(noscho, 07.05.2008 00:17 ~ 01:51)
- gözlemlerime göre en aktif, istikrarlı ve sebatkar mangası müzede* ikamet etmekte. onlar ki gün geldi gerçeklerin gizli kalmamasına savaştılar ("stil güzelmiş adı ne"), an geldi hukukun üstünlüğü ilkesine gönül verdiler ("legal girinin müzede ne işi var"), zaman oldu müze yönetimini sorguladılar ("bunu ben de yollamıştım"). ama sonuçta siksik timinin müze kolu asla uyumadı, geri çekilmedi, teslim olmadı. şimdi gidin gene oradalar, sorguluyorlar. ne işleri var orada? yoksa legal değiller mi?
(tembel, 18.07.2008 23:50 ~ 21.07.2008 09:27)
|