belki ilginizi çeker
  1. · siksik
  2. · noscho
  3. · sözlüğün toplu olarak kerhaneye gitmesi
  4. · alternatif statü isimleri
  5. · yaran yanlış başlık okumaları
  6. · geçen haftanın en beğenilen girileri
  7. · sığmaz
  8. · zirveye gidip kaynaşan yazarlara çemkiren itler
  9. · itü sözlük siksik komitesi
  10. · sözlükte author adlı yazarı istemiyoruz kampanyası
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · annelerin yakışıklı anlayışı
  2. · zongul ducks
  3. · darwin i bitiren balık
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  7. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  8. · bir şeyi çok yüceltip değerini azaltmak
  9. · psikopat yazar

itü sözlük siksik timi  

1. sözlükte işlerini ispiyonculardan belki de moderatörlerden bile daha iyi yapan bir topluluk. amaçları, timin adından da anlaşıldığı gibi siksik yapmak ve bunun hakkını gerçekten veriyorlar. daha önce gılgamış operasyonunda* çökertilmek istenmiş fakat başarılı olunamamıştı.

sloganları sığmazdır. her zirvede bu sloganı görebilirsiniz. adeta counter strikede yerini belli etmek için duvarlara bızzıt diye yapıştırdığımız işaret gibidir sığmaz sözü. isterler ki zirveler kuruçeşme arenada, hezarfen havalanında olsun. başka yere sığmaz taşarız sanırlar.

tabii ki eylemleri bununla da kalmaz. sonuçta türkçe dostu bir sözlükte savaşacak çok şey var. güzide bir örnek için (bkz: itü sözlük extra). türkçeye bu denli sahip çıkan bir sözlükte wondrous, palanthaser nickli yazarlar bile gördüm hak veriyorum aslında.
    (olahabeoy, 23.03.2008 16:19 ~ 29.03.2008 23:58)
  2. tim, sözlükte gördüğü her şeyin toplamının en az % 70iyle siksik yapabilen nicklerden oluşur. nick demek hata olabilir, nickin ingilizce olması hata olabilir, her şey siksik konusu olmaya adaydır. siksik yapmanın belirli kuralları yoktur. ekip, yılmadan çalışmakta, siksik konusunda her geçen gün daha ileriye doğru emin adımlar atmaktadır. genellikle cümlelerinin sonu " yeaa" şeklinde bitmekte, geceleri yataklarında rahat uyuyamadıkları, siksik yüzünden dönüp durdukları düşünülmektedir. son olarak, siksik her yerdedir, her şeydedir.
    (stewartgilligangriffin, 23.03.2008 18:09)
  3. şimdiye kadarki gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim ki bu timin üyeleri genellikle organizasyonlar ile ilgili en büyük ön siksikleri yapmalarına karşın o organizasyonlara katılmazlar.

"ansızın horon tepmeye başladığım için katılamadığım organizasyon" şeklinde açıklamalarla geçiştirebilirler.
    (radiance, 23.03.2008 18:35)
  4. bu ülkede türkçe neferliğini üstlenmiş aydın kitlenin en önünde, elinde flamayla koşan müstesna bir oluşum olan itü sözlük'ün bir alt oluşumu sayılabilecek bu oluşumun adı, tim gibi diyorum ingilizceden gelme bir sözcük içeriyor. fevkalade yanlış. bu kadar yanlış netleri düşürür.
    (mavio, 24.03.2008 11:45 ~ 11:46)
  5. tim binasında, günlerden bir gün, konuşmalar;

- abi, grubumuza 15 kişi daha katılacak..
    - hmm, sığar mıyız?!
    - nereye abi?!
    - diyorum ki bina zaten eski, 25 yıllık, emlakçılar da teklif vermiyor mk, çıkaramadık elden bi türlü..
    - ?!
    - satsak, yeni bi yere geçsek..
    - evet abi..
    - haliyle oraya sığarız gibime geliyor..çok kral organizasyon olurdu..
    - 15 kişi deyince mi panik oldun abi sen bu kadar?!
    - yok, aklımdaydı uzun süredir..
    - anlıyorum..
    - sen yine de çağır bakalım..rep alırız..
    - tamam abi, sen bi otur şöyle bi köşeye..
    - eksiliyorlarrrrğğğ sik sik sik..edit geliyor, edit!!..moderasyon bana taktı yağğğ
    - amanın, iyice ayarları kaydı..tamam abi, geçecek, sakin..
    (zeus, 24.03.2008 11:59)
  6. gözlemlerime göre en aktif, istikrarlı ve sebatkar mangası müzede* ikamet etmekte. onlar ki gün geldi gerçeklerin gizli kalmamasına savaştılar ("stil güzelmiş adı ne"), an geldi hukukun üstünlüğü ilkesine gönül verdiler ("legal girinin müzede ne işi var"), zaman oldu müze yönetimini sorguladılar ("bunu ben de yollamıştım"). ama sonuçta siksik timinin müze kolu asla uyumadı, geri çekilmedi, teslim olmadı. şimdi gidin gene oradalar, sorguluyorlar. ne işleri var orada? yoksa legal değiller mi?
    (tembel, 18.07.2008 23:50 ~ 21.07.2008 09:27)
  7. - o mekâna sığar mıyız?
    - daha önce 2 kere gidildi.
    - yani?
    - gidildikçe genişler.
    - nasıl?
    - aslında yemek yemeden gelirseniz daha rahat sığarız.
    - peki yersek?
    - o zaman başka bir yere gidebiliriz.
    - daha büyüğü varsa oraya gidelim.
    - var ama biraz fazla büyük.
    - olsun abi, büyüyünce de gideriz.
    (mavio, 17.10.2008 09:00)
  8. allahım sana geliyorum. neymiş bunun hakkındaki son iddia. bir hakaret barındıyormuş, bak sen! insanlara bu yolla hakaret ediliyormuş, evet faydasızca eleştiri yapanlar hiçbir şekilde hakaret etmiyorlar bizlere. bir de bununla uğraşıyoruz. bunu da geçtim, bununla nasıl hakaret ediliyor, onu anlamadım. yalnız bu tim ile hakaret edildiğimi iddia edenler sözlükte taciz var gibi bir yanılgıya da sahipler. ilginçler vesselam, türlerini koruma altında tutabilmek için yakından inceliyorum.
    (dünyayı kurtaran adam, 25.11.2008 14:30)
  9. zaman zaman ben de dahil olurum bu time. en başarılı icraatleri her zaman zirvetörde olmuştur. zirveyle alakası olsun olmasın, hemen oraya bir iki espri sıkıştırmak en önemli görevlerinden biridir.

bu ara 3-5 yazar bu işi yüklenmişler. yardım gerek sanırım.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

x zirvesi:

1. şurada yapılacak zirvedir. (organizatör, 12.11.2005 15:34)

2. orası ne alaka ya? sığabilecek misiniz? ahahahaha (siksik alpha, 12.11.2005 15:35)

3. bu organizatörden bir bok olmaz yaaa, yalan olur o iş. di mi alpha? (siksik charlie, 12.11.2005 15:36)

4. asdasdasdads. ondan anca bok olur olm. (siksik alpha, 12.11.2005 15:35)

5. mekanla konuşuldu mu? menü falan var mı? (zirveye gitmek isteyen yazar, 12.11.2005 16:43)

6. konuştum. ayrı yokmuş. duvarda yazıyomuş. ordan okuyomuşuz. asdasdasdasd (siksik tango, 12.11.2005 16:44)

"alpha is down, i repeat alpha is down.
    roger that"

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

unutmadan, refleksleri de çok kuvvetlidir.
    (alkolik2000, 02.12.2008 16:35)
  10. açıkçası ben bu timin ne olduğunu ve ne yaptığını anlamış değilim. anlamak da istemiyorum. siksik ne lan? hayatımda duyduğum en siktirboktan isimdir bu. rerörerö bile bundan iyi.
    (nokia şarzı, 02.12.2008 16:43 ~ 16:44)
  11. (janken, 16.10.2009 10:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil