|
|
- wondrous'un, hugh hefner tadında her daim bornozla ve sarışınlarla takılacağı,15 odalı bilmem kaç banyolu, kocaman bahçeli,havuzlu,jakuzili,tenis kortlu, bol aktiviteli(!) malikane... zirvelerde tek adres bu konut olurdu sanırsam...*
- toplam yüz ölçümü orta boy bir kasaba gibidir. pek bir gizemli, sislerin içinde bir kaç büyük binanın birleşiminden olan bir komplekstir. bunlardan bazılarını tanıtmak gerekirse :
wondinin köşkü: duvarları pembeye boyalı nispeten küçük şirin bir binadır. enteresan bir müzik tesisatı vardır, siyah bir şahin ile gümüşi bir jaguar aracın toplam müzik repertuarına uzanan geniş bir arşivi vardır. bi ton ıvır zıvır vardı. sıkıldım çok incelemedim.
moderasyon şatosu: moderasyon binası falan diye de geçer, devlet dairesi görünümlü olan şato en fazla bu kadar leş bir yer olabilir. duvarlarından 7/24 kan ve pislik akar, bunun devamlılığını sağlamak için özel olarak çalışan timler bile var. her biri üstünde bornoz, elinde martini, ayağında tavşan terliklerle gezinirler, arada şatonun camlarından aşağı falan tükürürler. bişey diyemiyorum.
çocuk yuvası: burada ne var demeyin. sikseler anlatamam. korkunç bir hadise. belki başkaları daha aydınlatıcı olabilir.
yalnız kule: aslında ilk binalarından birisi sözlüğün. epey bi el değiştirdi. en son bizzat ben kendim çöreklendim. üstüne roketatar falan kurdum. gezmek isteyen bağyan olursa çaldırsın, epey güzel manzara falan var, takılırız falan hoş olur. 24 saat karanlık çok ilginçtir, gelin gezdireyim demiştim sanırım.
3-5 biyerler daha var.
- zeminin altında metrelerce derinlikte bütün doğal afetlere ve hatta üst teknoloji saldırılara dahi dayanabilecek, silahlı timlerce korunan bölümler bulunur. en büyük bölüm r2d2 nin yerleştirildiği odadır. (oda dediğime bakmayın mütevazilikten) diğer odacıklar jeneratörleri, özel soğutma sistemlerini ve diğer destek mekanizmalarını barındırır. kullanılan fiber optik kabloların dünyayı kaç kere dolanacağını hesaplamak isviçreli bilim adamlarını bir beş yıl meşgul eder.
- yeşille mavinin birleştiği bir yerde inşa edilmiş malikaneden bozma itü sözlük sosyal tesisleri ve/veya kamp alanıdır..wondrous klimalı odasında para makinesinde banknotları sayarken radiance tesisin güvenliğinden sorumludur, kırık çitlerden atlayanları kovalar..bolulu* assassin usta yemekleri hazırlarken pastaci da servisle ilgilenir..sarhoş ejderha deniz kıyısına masa atmış ve sabahtn akşama demlenmektedir..ucurtma 0-12 yaş çocuk grubunu oyalarken azureel de 12-18 yaş arasıyla ilgilenir..gece olup yakamoz çıktıktan sonra palanthaser ve wolfshade gitar eşliğinde gerek akdeniz akşamları gerek kumralım gerek hayal@ sevgilim gibi şarkılarla ahaliyi coşturur..subuo da tüm bunları tesise iştirak edemeyenler için sözlüğe yazar..
(subuo, 20.05.2006 18:22 ~ 18:53)
- eskiden hastane olarak kullanılıyormuş. sonra şahink'nın filmlerine setlik yaptığı rivayet edilir. çalışanlar için en alt kattaki yemekhanenin de eskiden morg olduğu söylentiler arasında. uçurulup uçurulup inatla geri gelen yazarların katledildikten sonra buradaki buzluklarda saklandığına dair söylentiler de var.
(ucurtma, 20.05.2006 18:39 ~ 18:39)
- (bkz: itü sözlük barınağı)
- (bkz: itü sözlük meyhanesi)
|