|
|
- muhtemelen bilgisayarın başında takım elbise ve gravat giyerek oturmak zorunda kalırdık. ee tabi traşta sinek kaydı!!
(aberrant, 16.03.2007 23:47 ~ 17.03.2007 00:12)
- giriler 9:00-12:30 ve 13:30-17:00 arasında girilirdi. ee mesai yani. devlet memuru olacaktık sonuçta
- yazılan girilerin onaylanması için 64 kişilik bürokratik ekibin onayından geçilmesi gerekebilir.
- hükümete göre sayfa stilleri değişirdi. haliyle yazarlar, hatta eskiden yazılmış giriler de değişirdi. hükümetle zıtlaşanlar başka sözlüklere sürülürdü.
- www.itusozluk.gov.tr/
- iyi günler. ben bir giri girecektim.
- vezneden e-makbuz alın öyle gelin.
www.itusozluk.gov.tr/vezne/
- iyi günler. e-makbuz alacaktım ben.
- çaylaklıktan yeni çıkmışsınız galiba.
- evet.
- amirime bi başvurun öncelikle.
www.itusozluk.gov.tr/amirlerimiz/spyderbey/
- iyi günler. ben bir giri girecektim de. size gönderdiler.
- yanlış gelmişsin. sizin bölüme ascella hanım bakıyor.
- peki
www.itusozluk.gov.tr/amirlerimiz/ascellahanım/
- iyi günler. ben bir giri girecektim. size gönderdiler.
- e-makbuz aldınız mı?
- çaylaklıktan yeni çıktım ben. sizi görmem söylendi.
- bir bakalım... öncelikle çaylak kullanıcıların dikkat etmesi gerekenler...
- pardon ama ben onları 2 kere okudum.
- bir kere daha okuyum beyefendi. nedir bu asabiyet ?
- hayır yanlış an...
- müsaadenizle öğle arası.
- ama ben giri gire...
- 13:30da gelin beyefendi.
- ... peki.
www.itusozluk.gov.tr/beklemesalonu/
www.itusozluk.gov.tr/ascellahanım/
bağlantı kaynağı görüntülenemiyor
www.itusozluk.gov.tr/
- ascella hanım nerede?
- kendisi toplantıda.
- peki ben nasıl giri girebilirim?
- vezneden e-makbuz alın.
- ...
başlat => bilgisayarı kapat => kapat
- *her şeyden önce wondrous o saçlarını kestirmek zorunda kalırdı. malum, devlet dairesi yönetmeliği.
*moderatör sayısı 250 ye yükseltilirdi. sallasan moderatöre çarpardı.
*giri başına artan oranlı vergi alınırdı, geciktirenler çaylak yapılır; vermeyenler uçurulurdu.
*bayram tatilleri ve resmi tatillerde sözlük kapanır, mesai yapmazdı. moderasyon izinli olurdu.
*yazar alımları için önce kpss a grubu sınavı açılır, bu sınavda ilk 1000 e girenler arasından moderasyonun yapacağı mülakatla yazar yardımcısı sıfatı ile sözlüğe alımlar yapılırdı.
*moderasyon saat 17.00 den sonra şikayetleri kabul etmez, mesaiyi bitirirdi. bugün git yarın gel olurdu.
* yazarlar 657 sayılı devlet memuru kanununa tabi olduğundan öyle celebritilik filan olmazdı, wondrous tan izinsiz açıklama yapılamazdı. kılık kıyafet de buna uygun olacağından sözlüğe, kirli sakal, altında don ve uzun saçla giremezdik.
- - her itü sözlük yazarına 550 ytl maaş.
- yazar olmayana kafadan 350.
(bkz: alternatif cem uzan sloganları)(marsh, 17.03.2007 00:36)
- -"itü sözlük bana sahip çıksın. nerde bu wondrous? nerde bu moderatörler?"
- ayın 15inde sözlükten asgari ücret talep ederdim
- herkes bilgisayarında fal açardı. arada bir giri girerdik herhalde.
- yabancı bir sözlüğe satılırdı.*
(luto, 28.03.2008 01:22 ~ 01:22)
- yazdığımız giriyi evrak kayıttan geçirtip öyle yayınlatırdık.
- başlık açmak için 50 tane evrağı bir dosyaya sırasına göre dizip arasına da bir banknot sıkıştırırdık.
- 1 mayıs vb. muhalif günlerin girileri yasaklanır hatta alakası olan başlıklarda silinir,açmaya kalkanlarda püskürtülürdü.
- -bugün git, yarın gel.
-yassah kardeşim, giri giremezsin!
- türbanla girilmezdi. (bu ara girilebilirdi ama)
- wondrous s.s.d.b. olurdu.( sözlükten sorumlu devlet bakanı )
diğer zevatı kiram , sıralarına , titrlerine , wondrous ' a ve iktidara yakınlıklarına göre birer mevki edinirlerdi kamu kuruluşu sözlükte. odacılar ( beşinci nesil yazarlar ) iş bitiren , sözü geçen karakterler olurlardı. kodamanların yardımcıları olan sekreterler , sözlüğün dişli , kalemi keskin , fikri zengin kızlarından devşirilir , en çok onların dediği olurdu. sözlüğün sıvaları dökülen bir binası olur , havalandırması olmayan odaları olur , sözlüğe işi düşen vatandaşın götünden ter akardı. kamu kuruluşu olan sözlüğün bok götüren tuvaletleri olur , kimsede temizlemez , sittin sene öyle kalırdı. sözlüğün illaki mescidi olur , cuma ve öğle namazları orada eda edilirken bu kadar müslümanın nasıl olupta tuvalet temizliğinden bihaber olduğunu kimse sorgulamazdı.
sözlüğün duvarlarına illaki bir yığın atatürk resmi asılır ama bunlara hiç özenilmez , hepsi özellikle temizlenmez , yamuksa düzeltilmez , kırıksa onarılmazdı.
işi olmayan kolay kolay giremezdi. işi olan girse dahi akşam olmadan çıkamazdı.
- - giri girilmeden önce süngerlik kullanılması zorunlu olacaktır.
- -eveet girimi editledim şimdi "can ver" diyelim....eveet oldu.
-lütfen girinizi önce alt moderasyona yönlendiriniz!
-haydaaa bu ne yahu, tamam alt moderasyon..tıkla!
-alt modersyon sistemimiz yoğunluktan dolayı devre dışıdır sekonder moderasyonu kullanınız
-buyur! bu nedir be! se-kon-der...evet oldu galiba
-sekonder moderasyona hoşgeldiniz, nicki biliyorsanız seçin bilmiyorsanız ana moderasyon alt yapısına bağlanmak için bekleyin
-tıft tıft tıft tıft tıft (bekleme efekti!).....
-sistem bir hata ile karşılaştı, hata bildirimi için hata moderasyonuna gidin, sistemden çıkmak için exit butonuna basın.
-bildiricem hatayı a.k....hata moderasyonu tıkla
-iyi günler...
-ee iyi günler ben bir hata bildirecektim....
-bu bir bant kaydıdır, moderasyon meşguldür, teknik moderasyona gitmek için "t" yi, seçici moderasyona gitmek için "s"yi tıklayın.
-"t" tıkla..
-dırıling dırıling!! teknik moderasyon iyi günler diler "camel" için c'yi alkolik2000 için "a"yı, azwepsa için "w"yu ana menü için "mother"ı tıklayın
-"a" tıkla
-böyle bir yazar aslında yok!!
-"a" tıkla
-şaka şaka var tabii ki bekle azıcık!
iki saat sonra
-mikro moderasyona gitmek için sinyal sesinden sonra "ybsg" diyin.
-ybsg
-akıllı olun!! ağzınızı bozmayın, uçurulmak için "u"ya, ben ettim siz etmeyin için "b" ye basın
-"b" tıkla
-hah şöyle akıllı ol!! şimdi ne istediğine karar vermek için "k"ye, yeter a.k. ben çıkıyorum için "a.k."ye basın
-a.k. tıkla
-bizi seçtiğiniz için teşekkür ederik!
- bir kez yazar olanın emekliliğine dek yazar olarak kalması garantisi olurdu, yazsa da yazmasa da.
- yazarlar rte hakkında övgü içeren en az günde beş entry girmek ile mükellef olurdu.
- üyelik süreci:
- yazarlık başvurusu için gerekenler; kpss sınav sonucu, adli sicil kaydı, 6 adet vesikalık resim (erkekler için takım elbiseli, kadınlar için tayyör falan), ikametgah kaydı
- başvuru yapıldıktan sonra 1 adet yazılı sınava girilir. yazılı sınavda muvaffakiyet gösterenler mülakata çağırılır, torpili olanlar alınır.
yazarlık:
- giriler resmi olarak saat 08:00-17:30 arası girilir. saat 16:00 dan sonra sözlükte bir allahın kulu kalmaz.
- giriler yazıldıktan sonra müdür tarafından onaylanarak yayınlanır. (bkz: müdür)
- mesai saatleri içinde erkekler takım elbise kadınlar yine tayyör döpiyes vs. giymek zorundadır.
- erkekte bıyık sakal yasak kadında saçlar toplanmış ya da kısa kesilmiş olmalıdır.
- ideolojik girilerin yazılması yasaktır.
- komunist giri yazanlar kötü sözlüklere sürülürler.
- bilgisayarların hepsinin üzerine resmi hizmete mahsustur yazılır.
- bilgisayarlar dmo tarafından temin edilirdi.
- her yazarın arkasında bir adet atatürk resmi bulunurdu.
- yazar olabilmek için isyss -itü sözlük yazar seçme sınavı- yapılırdı. sonuçların açıklanmasına yakın itü sözlük sunucuları kilitlenirdi. daha sonra tercih maratonu başlardı. ntv'ye sorun programında bilmediklerimizi wondrous cevaplardı. tercihler alındıktan sonra sonuçlar açıklanırdı. ve bu esnada yine itü sözlük sunucuları kilitlenirdi. yerleştirme sonuçlarına göre yazarlar: kadrolu yazar (her ay sigortası adsense gelirleri ile moderatörlerce ödenen, her ay maaş alan ve ömür boyu yazar olma hakkına sahip olan kişiler) ve sözleşmeli yazar (kadroludan tek farkı istenildiğinde uçurulabilecek olmasıdır) olarak ikiye ayrılırdı. ayrıca her sene yeni isyss sınav sistemi çıkardı.
|