belki ilginizi çeker
  1. · itü sözlük ismini değiştirsin kampanyası
  2. · itü sözlük ün adı değiştirilmelidir
gündem
  1. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  2. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  3. · annelerin yakışıklı anlayışı
  4. · ezel
  5. · annenin gençlik fotoğrafları
  6. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  7. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  8. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  9. · kıl dönmesi

itü sözlük ismini değiştirsin kampanyası  

sayfa  / 2
  1. itülülerin tamamen karşı çıkıp belki de protesto edeceğini düşündüğüm kampanya.
    (navalboy, 18.01.2007 17:29)
  2. "madem itülü olmayan yazar da alıyosunuz, o zaman isim değiştirmeniz de gayet yerinde olur" dedirtecek kampanya..
    (chocolattes, 18.01.2007 17:31)
  3. sözlüğün itülü olmayan yazar alımını kapatmasından daha az muhtemel bir şey isteyen kampanya.
    (attila the hun, 18.01.2007 17:35)
  4. sözlükte zaman zaman türeyen abuk kampanya, dedirten kampanya, hisli kampanya vs.
    konuyla ilgili olarak zamanında şu şekil bir beyanat yapmıştım. güncelliğini koruyor olması sevindirdi diyebilirim.
    (bkz: @454019 )

diğer yandan periyodik olarak türeyen isim değiştirme furyası aklıma bir soru getirmektedir. hadi değiştirin bakalım ne koyacaksınız sözlüğün adını dense ne gibi fikirler çıkar merak etmiyor değilim.
    (radiance, 18.01.2007 17:40)
  5. itü sözlüğün itüye has muhabbetleri içinde barındıran bir sözlük olduğu düşünülürse itü adını taşıması kadar doğal birşey yoktur. herkese hitap eden, itüye indirgenmemiş bir sözlük isteyen bünyelere göre sözlükler zaten mevcuttur.
    (bkz: ekşi sözlük)
    (bkz: private sözlük) vb.
    ayrıca (bkz: ya sev ya terket)
    (attila the hun, 18.01.2007 18:01)
  6. "bundan böyle ismi fantastik sözlük olsun" teklifiyle katıldığım kumpanya.

ben de rahat rahat sözlük & başlık & giri ve nick uyumu diye bi başlık açabileyim.

evet, destekliyorum.
    (fantastik karakter, 18.01.2007 18:05 ~ 18:25)
  7. mühim olan isim değil, içerik dedirten kampanya
    (oceangoing, 18.01.2007 18:07)
  8. sevgiliyi olduğu gibi kabul edeceksin. değiştirmeye, kendi istediğin kalıplara sokmaya çalışırsan bunalır, daralır, uçar gider..
    (bkz: bilmem anlatabildim mi)
    (arch angel, 18.01.2007 18:14)
  9. isminin "itü sözlük önce altını değiştirsin, sonra ismini değiştirsin kampanyası" olarak değiştirilmesini önerdiğim kumpanya.
    (bkz: arı sıçtı)
    (fantastik karakter, 18.01.2007 18:28)
  10. benim için yeterli değildir. kendime göre bir tane bile web sitesi bulamadım şu kocaman internet aleminde. önce diğer bazı siteler için tavsiyelerde bulunayım, itü sözlük için nasılsa gerisi gelir.

yahoo! ("iri yarı, dev gibi adam" anlamına gelir): (bkz: http://www.minionsallowedbutyahoo.com)
    gmail: (bkz: http://www.abcdefghijklmnopqrstuvwxyzmail.com) (burada dipnot, benim adım "ç" ile başlıyor, o nedenle gene de hesabımı kapattım.)
    sosyomat: (bkz: http://www.asosyomat.com) (evet, asosyalim)
    ekşi sözlük: (bkz: http://sozluk.tatlıvesevimliinsanlarindagirebildigiamayuzlerinineksiyebilecegitimes.org) (ben bu site için fazla şekerim di mi?)
    mynet: (bkz: http://www.myyourhisheritsourtheirnet.com) (bütün sülalenin adresinde aynı domain kullanılmazsa biz birbirimizle yazışmayız, huyumuz kurusun).
    itü sözlük için de naçizane fikrim: (bkz: http://www.digerokullarinogrencilerinindegirebildigiamasahibiitulusozluk.com)

ama ben bunun nereye varacağını da iyi biliyorum: (bkz: http://www.mahmut.com)
    (chaghdash, 18.01.2007 18:32 ~ 18:36)
  11. (ara: kampanyası)

itü dışından biri olarak "eeeh eytere bea" diye hönkürmek istediğim kampanyadır.

(bkz: yeter ulan)
    (neverlander, 18.01.2007 18:34)
  12. daha geniş bir kitleye hitap açısından yerinde ve desteklediğim bir karar fakat itülü kitlenin tepkisini alacağı için değişmesinin pekte mümkün olmadığını düşündüğüm kampanya.
    (kejura, 18.01.2007 18:44 ~ 21.01.2007 16:02)
  13. gereksiz bir kampanya.
    adı değiştirileceğine veya sırf itü sözlükte yazmak için üniversite değiştirliceğine biz bir anlam yükleyebiliriz...

insanları topluca üretken sözlük
    insancıl toplumcu üreten sözlük
    içen tozutan üzgün sözlük
    iyice temizlenmiş üper sözlük (ü harfiyle başlayan kelime bulmak ne zormuş.üper=süper)
    iyisimi terket üzülmeden sözlük
    inanılan tutmuş ünlü sözlük
    ya da en güzel haliyle anlam yüklenmeden
    istanbul teknik üniversitesi sözlük
    itülü olmasam da yurdum üniversitesidir sonuçta.
    (cinephile, 07.02.2007 17:38)
  14. pierre lotinin ismi değiştirilsin kampanyasını yapanların, bu kampanyayıda organize ettiğinden şüphelenmekteyim.
    (realistturk, 03.04.2007 20:03)
  15. (bkz: itülü uyuma sözlüğüne sahip çık)
    (bkz: wondrousla konuştum haberler iyi)
    (evdeki ses, 03.04.2007 20:10)
  16. geçerli bir isim bulunduğu takdirde sonuna kadar destekleyeceğim kampanya.
    (bkz: hep destek tam destek)
    (bkz: alternatif sözlük isimleri)
    (insomnia, 03.04.2007 20:33)
  17. gereksiz bir kampanyadır. hatta biraz daha ileri giderek, saygısızca nitelediğim kampanyadır bu.eğer sözlük sahipleri bir gün bu kampanyayı başlatırsa fikrimizi almak isterse belki o zaman anlam kazanacak kampanyadır. hep beraber fikrimizi girilerle o zaman belirtiriz. isim hakkı, sözlük sahipleri dışında kimseye ait değildir.

bir anne* ve bir baba* uğraşmış, çalışmış, efor sarfetmiş ve bir çocuk* dünyaya getirmiş. bu çocuğun ismini verme hakkı da doğal olarak bu kişilerdedir. üçüncü kişilerin * çocuğun ismi üzerine sözleri gereksizdir,rahatsızlık vericidir.itü sözlük ismini değiştirsin kampanyası bu ismi verenlere büyük saygısızlıktır.hadi bunu da geçelim...

itü sözlük, bir çok insanı ortak bir paydada toplamak için çok ideal bir isim. sözlüğün isminin değişmesi için geçerli bir tek neden kolay kolay bulunamaz.
    bu isim hakkında neden gocunalım ki* ; hepinizin az veya çok bir istanbul hikayesi vardır. belki de bir çoklarımız için en güzel şehrimizdir. severiz. sözlüğün isminde istanbul geçmesi çok yakışmıştır. massachusetts geçse daha mı iyi olurdu? (bkz: istanbul)
    teknoloji hepimizin hayatında geçerlidir. sözlükte teknik kelimesinin geçmesi, bu ortamda tatlı, ekşi, komik, gereksiz diye nitelenebilecek giri kadar bilimsel girilerinde bolca olacağının teminatı olmaya yeter sanırım. sözlüğün ismine karizma katmıştır. (bkz: teknik)
    sözlüğün büyük bir çoğunluğu eminimki üniversitelidir. bu sözcükten de rahatsız olan biri çıkmaz herhalde. (bkz: üniversite)

bir bütün olarak düşünürsek... istanbul teknik üniversitesi türkiyedeki en köklü üniversitedir. geçmişi osmanlı dönemlerine kadar gider. başarıları gerçekten gözardı edilemeyecek kadar fazladır. bir çok konuda öncü bir üniversitedir. böyle bir üniversitenin öğrencilerinin itü sözlük gibi bir sözlüğe sahiplik etmesi ve üniversitelerinin ismini vermesi kadar doğal bir şey yoktur. bununla hepimizin gurur duyabilmesi gerekir. başarı her şartta alkışlanmalıdır.

sözlük isminin itü sözlük olmasına rağmen sözlükte itülü olmayan sözlük yazarlarının yadırgandığına veya dışlandığına hiç bir zaman şahit olmadım itü'lü olanlara da ayrıcalık tanındığına rastlamadım. demekki isim de çok önemli değilmiş.

herşeyi geçtim de bir sürü sözlük var.ismini beğenmediyseniz tercihlerinizi yeniden yapabilirsiniz. diğer üniversitelerin de sözlükleri var. itü'lü olmayıp başka üniversitedenseniz kendi üniversitelerinizin sözlüklerine gidebilirsiniz. şu an yanlış adreste yanlış giriyi okuyor olabilirsiniz. işinizi kolaylaştırmak için :
    (bkz: mersinuni sozluk)
    (bkz: ankara sözlük)
    (bkz: odtü sözlük)
    (bkz: boğaziçi sözlük)
    (bkz: yıldız sözlük)
    (bkz: anadolusozluk)
    (bkz: sözlük marmara)
    (bkz: dokuz eylül üniversitesi/22)
    (bkz: yyü sözlük)
    bunlar üniversite sözlüklerinden sadece bir kaçı.
    eğer derdiniz üniversite değilse; ekşi sözlük diye başlayıp, private sözlük, zamane sözlük, zibidi sözlük, bilgi sözlük, ulu sözlük, çınar sözlük, birebir sözlük, vampircik sözlük, ezik sözlük ve bunlar gibi bir sürü alternatif sunabilirim sizlere.

yetmediyse tekrar edelim: (bkz: itü sözlük/148)

yazıyı baştan sona okuma zahmeti gösteripte sonunda allahın "itü'lüsü işte nolcak" diyebilecekler için açıklamamı şimdi yapayım sadece itü sözlüklüyüm. itü'lü değilim.
    (papazzz, 03.04.2007 23:50 ~ 15.04.2007 17:17)
  18. (bkz: pierre loti nin ismini değiştirme teklifi)
    (damned, 24.08.2007 22:00)
  19. (bkz: ütü süzlük)
    (bkz: itina ile kafa ütülenir)
    (soldier in the army, 24.08.2007 22:07)
  20. itü lü olmadığımız halde sözlüğün ismi itüsözlük ken okuduğumuz, sevdiğimiz ve yazdığımız yer olduğuna göre çok da gerekli olmayan kampanyadır.
    (1 ocak 2006, 24.08.2007 22:10)
  21. değiştirsin,bir yararı olacaksa değiştirsin diyerek destek verdiğim kumpanya pardon kampanya...ki zaten itü sözlükten istenen bir istek, dellenmenin ne alemi var,kimse bu itü sözlük denen şahıs soralım,isteyelim değiştirsin.
    iki aydır burdayım allah canımı alsın, daha bu itü sözlük denen şeyi göremedim,iki sohbetini duyamadım,utangaç mıdır,çok mu ukaladır nedir? dedikodu etmiş gibi olmayayım da!
    (biyolojiksaat, 24.08.2007 23:24 ~ 23:25)
  22. alternatif çözüm olarak ikinci bir domain alınarak her iki tarfında gönlü alınabilir. mesela isteyen itüsozluk isteyen de cobrasozluk diyebilir.

ne şiş yanar ne de kebap.
    (jayhunx, 26.11.2007 00:47)
  23. gerçekleşmesi imkansız olan kampanyadır kanımca. ortada oturmuş bir düzen, tanınmış bir isim, yayılmış bir şan-şöhret varken isim değiştirip tüm bunları belli bir süreliğine de olsa askıya almak şahsımca akla mantığa uygun değildir.

ancak itüsözlüğü itülü olmayanların da sarıp sarmaladığını göz önüne alacak olursak bir yerde de gereklidir.

(bkz: hızır idi yunus idi)
    (eximtrak, 26.11.2007 22:11 ~ 22:12)
  24. wondrous'tan gelecek muhtemel cevabı

(bkz: bir de şuraya uzanayım çıplak)

olan fikibok.
    (sageeth, 26.11.2007 22:34)
  25. (bkz: ybsg)
    (amedian, 26.11.2007 22:35)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil