duyarlı sözlük yazarlarının azıcık paraya kıyıp ve biraz da zaman ayırdığı takdirde oluşacak, biz öldüğümüzde de yaşamını sürdürecek ölümsüzlük anıtı...
kesinlikle kurulmasında istenirse yardımcı olmaya aday olduğum oluşum.
zaten dikim zamanı olmadığından şimdiden hazırlanılırsa ancak gerçekleştirilebilir.
edit:ülkemizde ormanların büyük bir çoğunluğu devlet arazisi üzerine kurulu olduğundan, yer sorunu talep olduğunda çözümlenebiliyor.
hatta bu plan belli büyük şehirlerde veya rüzgarın yönüne göre uyugn şehirlerde aynı gün aynı saatte toplaşılıp başlatılsa harika ötesi olacak, içinde birazda olsa duygusallık barındıracak etkinlik.
fikir ortaya atılalı bir yıldan fazla olmasına rağmen sanırım kimse herhangi bir şey yapmamış bunun için. üzerlerinde nicklerimizin olduğu ağaçlar çok güzel dururdu gibi geldi bana. kankaların ağaçlarına yakın duran ağaçlar. her sene geleneksel olarak ağaç dikim günleri, piknik falan. sikko zirvelere ayrılan süreyi buna ayırmak çok mu zor olurdu cidden?
kesinlikle hayata geçirilmesini istediğim bir proje. düşünün ki kankalarınızın ağaçları bayırda yaldır yaldır uzanıyor. ağacın birinin üstünde (örneğin 'dımıltıs' nikli bir yazar var) "dımıltıs" yazıyor. geceleyin elinizde minik bir baltayla ormana dalıyorsunuz. sabah dımıltıs'ın ağacının üstünde "götveren" yazıyor. hani ağaç dikmenin sevabı bir yana, "dımıltıs"ın ağacının üstüne "götveren" yazmanın keyfi eşantiyon. müthiş bir şey.
geyik kenara bırakılırsa, bu kadar yapılaşmanın içinde oldukça iyi niyetli, oldukça güzel bir düşünce. bu kadar insanın bir araya geldiği bir yerde herkesin bir dikili ağacı olsa hiç fena olmaz.
eğer ki; "bir manyak ruhlu-içten pazarlıklı-para ile satınalınmış vatandaş yaktı" sonra "itüsözlük denen yerdeki birkaç saf salakta tc cumhuriyeti kasasından çıkması gereken bu paraları ödeyerek manavgatı tekrar yeşillendirdi" denmeyecek ise arkamızdan, o zaman hadi baltalar elimizde uzun ip belimizde biz gidelim ormana..
ve de gidişte veya dönüşte orman bakanlığından bu "saf ve müzelik davranışımız" için boktan bir geri dönüşümsüz kağıda teşekkür yazısı filan alırmıyız bekleyelim ve görelim.
konu ciddileşirse ben dikerim kardeşim. kiralık filanda olmaz hem. satılmış olur adı. zira elleyeni sanırım hiç üşenmeden gider bellerim!
uygulamaya geçmesi için bütün sözlük yazarlarlarının desteklemesi gereken güzel bir düşünüş. neden hepimizin bir ağacı olmasın? bu düşünceleri toprakta yeşertmek umuduyla bu projeyi harekete geçirmek için bir adım atılmalı ya da atılan adımların koşarak peşinden gidilmeli.
onay bekleyen çaylakların değerlendirilme sürecinde nasıl bir sıralama yapılıyor bilmiyorum; bu sıralamanın keyfi olmaması için bir sebep var mı onu da bilmiyorum; wondrous'un "çaylakları diktikleri fidan sayısına göre sıraya sokup öyle onaylayacağız." demesi bu ormanı yeşertme kampanyasına katılımda bir fark yaratır mı inanın onu dahi bilmiyorum ki bırakın wondrous'un böyle bir şey söyleyip söylemeyeceğini bileyim.
sonuna kadar destekleyeceğim kampanyadır. orman oluşturulduktan sonra bir kovan da arı salınmalıdır. öncülerin bir an önce harekete geçmeleri beklenmektedir.
bizim de doğaya faidemiz olsun diyerek sapına kadar destekleyeceğim projedir. bu görevin kapsama alanım dahilinde olması durumunda, çamcıklarımı alıp koşa koşa geleceğimdir.
"sözlüğü uzun zamandır takip etmiyormuşum farketmemişim" diye kendime hayıflansam da az biraz unutulmuş ormandır. birisi çıkıp bir şey söyleyince egosundan dayak yiyen, ayar veren çok oluyor da şu kampanyayı canlı tutacak kimse bulunmuyor. hatırlanması gerek, bu tip işler parayla yapılır, tema'ya "yap" deyince hemen sana bir hatıra ormanı çevirmiyor ya da senin "ol" demenle de olmaz o iş. o yüzden el birliğine ihtiyaç duyuyor zaten.
fikir ortaya atılalı 2 sene olmuş, uygulamaya geçmesi ise ekşi sözlük hatıra ormanı faaliyetleri başladıktan sonra. ne bileyim çok fena taklide girmiş olay.
doğa sevdalılarına teklifim daha farklı bir olayla itü sözlük ismini gündeme getirmesidir. çünkü 2 senedir buradayım itü sözlük'ün hiçbir zaman ekşi sözlük'te olan biten bir şeyi taklit ettiğini görmedim. bilakis ekşi sözlük'ün getiremediği yenilikleri hep itü sözlük gerçekleştirmiştir.