hemen üstünkörü bir tasarım analizi yapıyoruz..
portal'ın renkleri çok canlı..insanı kıpır kıpır ediyor..arka planda bulunan resmin de teknik üniversiteye yakışır bir modern havası var..sayfanın aşağısına doğru rengin açılması, beyaza ermesi de şık durmuş..
sekmelerin birbirleri arasında matrix efekti ile geçiş yapması başarılı olmuş..
kovan'ın eski statik minimalist imajı üzerine baya bir hareket katmış, insanı kıpır kıpır etmiştir..artık sözlüğün alt sitelerini görsellik açısından da tatmin edici bir şekilde birleştiren, çağı yakalamış bir portalımız olmuştur..artistik! yerim senin o efektini, awww..
---
zirvetör'ün banner'ında çok afrodizyak bir renk üzerinde 4 (yazıyla: dört) hatunun silüetini görüyoruz..ulan, hangi zirveye 4 tane kız geldi ki şimdi böyle bir banner tasarladınız?! yanlış izlenim yaratmayalım, burası çok abazan bir sözlük! yapmayın, etmeyin..insanları böyle kandırmayın..biz eve kız atarız ve uyumasını bekleriz..sonra da sözlüğe gireriz..zirvetöre bakarız..erkek erkeğe eğlenebileceğimiz zirveler ararız..biz böyleyiz..kız nerddee??! (arkadaki küt saçlı benim, ona göre!)
müze'nin banner'a laf yok..çok akıl dolu bir pas, al da at dercesine..çok beğendim..müze dediğine bakmayın, sözlüğün en komik kısımlarından..gözlerimden yaş gelen geyiğin adresi..
konsepte aykırı çok takdir ettiğim bir bölümüdür sözlüğün..yazarlar tamamen konsept dışı takılır ve içlerinden gelen sesi bizlerle paylaşırlar..nitekim banner'ı da bir o kadar derinden gelmiş, keskin olmuş..yakışmış! konsepte aykırı mı?! haşa, tamamiyle konsepte uygun!
radyo'nun banner genişletilmiş..ama minimalist temasından taviz verilmemiş..ortaya, kulaklığın arkasına, bir turn table yerleştirilmiş..bu da güzel olmuş..
chat..eveeet..
itü sözlük chat! en yaran banner'lardan biri..bu konuda
radiance'a özel teşekkür etmek, elini sıkmak lazım..nitekim banner'ında geçen diyalog harbiden de
yaran itü sözlük chat diyaloglarından biridir..orada yazan giri no'nun, tasarımı yaparken aslında yazılmamış bir gireye ait olduğu ama sonra, şimdilerde, bir giriyi refere ettiği radiance tarafından açıklanmıştır..herşeyi geçtim, "
f 16 incirlik" gibi bir espriyi nasıl düşündünüz be adam?! ne diyim yani, süpersiniz! prettygirl, slm asl?
resepsiyon ise şimdilik en küçük çocuğumuz..en yeni bölümlerimizden biri..ama işi gereği, en ciddimiz..banner'ı da bu tema paralelliğinde sade olmuş..sağ tarafa yerleşmiş şampanya bardağı elit bir hava katmış..ama içilen şeyin ne olduğu konusunda şüphelerim var..belki de
mana potion'ı açmış, içiyorlar..
---
tek takıldığım nokta alt solda yer alan açıklamaların yer aldığı table'da neden
arial fontu kullanıldığı..yıl olmuş 2007, millet harıl harıl
cleartype yardırıyor, ama extra gözümde sönük kalıyor..belki uyanamadım, ben farkedemiyorum..öğleden sonra bir daha bakarım..ama font seçimi olarak
verdana ya da
calibri kullanılabilirdi gibime geliyor..
not: arial'a bir lafım yok, yanlış anlaşılmasın..baba fonttur o da..times'dan hepsi güzeldir!
son söz olarak hayırlı olsun diyorum! ellerinize sağlık..