itü sözlük denizli zirvesi 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. "artık olsun be kardeşim" dedirten zirve. her geçen gün denizlili yazar artışı göz önüne alınırsa yakın bir zamanda olucak olan zirvedir.
    (akabinde ve detayinda, 23.01.2007 01:12)

2. müjdeli haberi denizlideki sözlük yazarlarının buluştuğu kişi bir nevi sözlüğün denizli distribütörü olan manha de carnival vermiştir. hatta zirvetöre zehir zemberek yazmıştır. olası her bahaneye karşı şimdiden cevap vermiş bir nevi diktatör bir lider, bir organizatör moduna bürünmüştür. * tarih 28 temmuzdur. yer belirlenecektir. ama denizlideki mekanlar ve ihtimaller göz önünde bulundurulunca seçmesi tahminimce yarım saati geçmeyecektir. * hamile bayanların rahatı bile düşünülmüş bir zirvedir. o derece titizlikle yapılacaktır.
    (jellyjam, 04.07.2007 21:33)
  3. (bkz: http://zirvetor.itusozluk.net/...)
    (manha de carnival, 04.07.2007 21:35)
  4. içmeden olmaz dedirten zirve.
    (genjuure, 04.07.2007 21:43)
  5. neden hamilelere böyle ehemmiyet verildiğini anlayamadığım zirve. kesin bişiler yapacaklar.merakımdan gideceğimdir.durum zaten gitmenin farz sünnet herneyse ondan olduğunu açıkça ortaya koymuştur.bakınız bahanelere ve bakınız yerim senin bahanelerini cümlelerine. içemeyecek oluşum ayrıca üzücüdür.olsundur, eşler bugünler için vardır. klima yoksa ben de yokumdur ayrıca.patlat bir cem uzan vaadi be manha. her mekana bir klima,hamilelere zarar vermeyen alkol filan...olmaz mı?
    (fitnefücur, 04.07.2007 22:15)
  6. doğma büyüme buldanlı olduğumdan ve her sene tüm yazı orada geçirdiğimden büyük ihtimalle katılacağım zirve. ellerimle zeytin toplayıp şeker pancarı kokladığım topraklarda böyle bi etkinliğin gerçekleşme ihtimali inanın beni çok mutlu etti. gürül gürük akan suyuyla, temiz havasıyla, maki bitki örtüsüyle, eee söylemeden geçmek olmaz, ibibikli horozuyla bi başkadır denizli. buluşma anını gününü yerini merak edenler benimle de irtibata geçebilir. özel zevklerinden, hayata dair beklentilerinden konuşup lafı bi şekilde oraya getiririz.
    (kayser sozer, 04.07.2007 22:22 ~ 22:26)
  7. "manha de carnival zirve düzenlermiş de biz gelmezmiymişiz?" soru cümlesini bir kere sesli ifade ettikten sonra "ben de" dediğim zirvedir. zaten bahane edilecek yer bırakılmayacak bir davet metni noluyoz demeye fırsat bırakmadan bizi denizli ortamlarına aktıracaktır. merakla hamile ya da sınavdan kaçanlarla, patrona posta koyanları arayacağım aynı zamanda(ablasından izin alanlar, yurttan ve balayından kaçanlar, ha bi de öğretim üyeleri şirketten). yalnız çulsuzluğumu(yok ya seviyorum treni ondan) göstermek üzere trenle geleceğimdir ilgililere duyurulur(dönüşte hani çizgi filmlerde olur, indir kaldır yapar iki kişi giderler trenyolunda, birini bulursam onu yapıcam:)
    (wildboy, 05.07.2007 20:02)
  8. uğruna bursa'ya gidişimi 3 gün ertelediğim zirve.
    (genjuure, 09.07.2007 20:09)
  9. belki bende gelebilirim dediğim zirve, denizlili bir arkadaş edindimde.
    (adsız, 14.07.2007 13:27)
  10. yaklaşıyor, heycanlandırıyor ve de süprizlerle misafirlerini şaşırtmayı bekliyordur sabırsızlıklan bu zirve.
    (bkz: wait and see)
    (badangel, 14.07.2007 19:50)
  11. yılın zirvesi olacak gibi görünen zirve,, gelmeyen çok çok çok pişman olacak benden söylemesi..

edit: karşılama komitesine adımı yazmış sayın organizatör,sizi güllerle karşılayacağım *
    (ellisande, 17.07.2007 13:13 ~ 17:55)
  12. taçev de olması çok muhtemel zirve. şimdilik 35 kişi teşrif edecek gibi görünüyor. bakalım allah arttırsın diyoruz.
    (jellyjam, 17.07.2007 20:19 ~ 20:19)
  13. istanbul dışında yapılan ilk ciddi zirve. bu açıdan cidden canı gönülden bir şekilde süper geçeceğine inanıyorum. fırsatı olan, çevre illerde olan, vakti olan mümkün mertebe kaçırmasın. devamının çok daha çılgın bir şekilde olacağına inanıyorum.
    (radiance, 24.07.2007 01:26)
  14. merakla ve heyecanla beklenilen yaklaşık olarak 49,5 saat sonra başlayacak olan zirve.
    (redras, 26.07.2007 18:32)
  15. katılımı kapatılmış olan zirvedir.
    (manha de carnival, 27.07.2007 22:39)
  16. range rover ı araba sananların, bi gün bu marka harbici araba yapsa da bununla övünenlerin katılamayacağı zirve.
    (bkz: aaa kontenjan dolmuş)
    (badangel, 27.07.2007 22:51)
  17. alkol* alacağım zirvedir

edit: niye kötülüyosun ki, bira içicem evet?
    (rene, 28.07.2007 00:28 ~ 02:25)
  18. evet takımlar son hazırlıklarını yaptı bugün hava güzel olacağa ve zemin futbol oynamaya elverişli olacağa benziyor. alımlar kapanmış buradan son kadroların da açıklandığını çıkarıyoruz. yeni sezona flaş transferlerle giren itü sözlük denizli ayağı bakalım bu ilk sınavında ne yapacak. bekleyip göreceğiz efenim. hıncal uluç konuyla ilgili her zamanki olumsuz yorumlarını yapıyor olsa da kazım kanat bu konuda öyle düşünmüyor ve manha paşa ya çok güvendiğini söylüyor.
    kamptan notlar:
    manha de carnival bir kez daha kaptanlık için ne kadar doğru bir seçim olduğunu gösterdi. gerek idareci kişiliği gerek ağırlığı, karizması ve saygınlığı ile takımda ağabey görevi üstlenip gençlere örnek oldu. ilk maçta da sorumluluk almaktan çekinmeyeceğini dile getiren carnival bu görev benim için onurdur. bana layık görüldüğü için çok mutluyum bu maç bir başlangıç olarak gerekirse tekmeye kafamı sokarım, sakat sakat bile oynarım takımım için dedi. otoriteler manha de carnivalin kesinlikle bu takım için tek kaptan olduğunu söylüyor. yeni transferlerden bad angel extra-zirvetör altındaki idmanlarda takımdaki dostluğun çok iyi olduğunu, büyük bir camiaya geldiğini ve hiç uyum sorumu yaşamadığını dile getirdi. yeni evli çiçeği burnunda damat tanthana ise düzenlediği basın toplantısında aile kurdum düzenli bir yaşam sahibiyim bu beni olumlu etkileyecektir bu sezon benim sezonum bol bol yüzüğümü öpeceğim dedi. hakkında çeşitli spekülasyonlar yapılan ilk geldiği dönemde fırtına gibi esen ama şu sıralar sözlükte varlığı yokluğu belli olmayan akabinde ve detayinda ise tekrar bir patlama yapacağının ve eski parlak günlerine geri döneceğinin sinyallerini verdi. genjuure teknik heyetten ailesini görmek için izin almış olmasına rağmen takımımı böyle bir günde yalnız bırakmam diyerek gerçek bir profesyonellik örneği gösterdi. misbeliever görünmeyen kaptan rolünde adeta savaşçı dinamo bir defansif ortasaha tadında bu ilk maçta üzerine önemli iş düşeceklerden. bursadan kiralık gelen jellyjam ise mikrofonlara çok iddialı açıklamalar yaptı. ayağının tozuyla formayı giyeceğini ve performansıyla herkesi memnun bırakacağını söyleyen jellyjam hakkımda söylenenler önemli değil. şu an denizlideyim ve denizlinin başarısı için elimden geleni yaparım dedi. hala bonservisinin bursada olduğunu hatırlatan basın mensuplarına denizli benim doyduğum yetiştiğim yerdir bunun hakkını ödeyemem ve denizli formasını sonuna kadar ıslatacağım, bursadaki misyonum elbet bitecek ve yuvama geri döneceğim dedi.
    herşeyden önce dostluğun kazanmasını temenni ediyoruz.
    itü sözlük spor servisi denizliden bildiriyor.

gelen bir son dakika haberi editi : kaleci badangelin geçen sene yaşadığı talihsiz sakatlığın tekrar nüksetmesinden korkuluyor. durumu maç saatinde belli olacaktır. kendisi ne pahasına olursa olsun kadrodaki yerini alıp file bekçiliği vazifesini layığıyla yerine getirecek ve takımın kalesini gole kapayacaktır. fakat son kara tabii ki klüp doktorlarının.
    itü sözlük spor servisi denizliden bildiriyor.
    (jellyjam, 28.07.2007 11:31 ~ 12:47)
  19. benim de futbolcu olarak varsayıldığım zirvedir. ancak beni bi kez daha görünce kaleci olarak görevime devam etmemi rica edeceklerine de eminim. bu akşam hakikaten hiç gol yenmeyecek. fazla çekişmeli olacağını düşünmemekle beraber ya gelemezsem?! diye şüpheleri de hala içimde bulundurduğum heyecan topu zirve.
    (badangel, 28.07.2007 12:16 ~ 12:16)
  20. bir hışımla gelip geçen tadı damağımda kalan zirve. bu ne geyiktir bu ne güzelliktir kardeşim. içilen içkileremi yanayım manha de carnival in gitar dinletisine mi yanayım gelen kişilerin güzelliğine mi yanayım..sabahlar olmasın güneşler doğmasın hadi bakalım şoppeee....
    (akabinde ve detayinda, 29.07.2007 01:57 ~ 01:58)
  21. ciddi anlamda geniş bir yazar kalabalığı bu kadar güzel organize edilebilirdi, bir ortam bu kadar sıcak olabilirdi, bir zirve düzenleyicisi (manha de carnival) bu kadar başarılı olabilirdi denebilecek kadar yazarken bile tebessüm ettiren cinsten ege'ye yaraşır bir samimiyet havasında geçmiş zirvedir. çakır keyifliğin getirdiği baş dönmesi sonucunda şu an bilgisayar karşısında kafamı bile dik tutamazken bir an önce hakkında bir şeyler yazmak istemişimdir. yazmışımdır böylelikle de. çok eğlenceliydi çok...
    (why georgia, 29.07.2007 02:25 ~ 01.08.2007 18:21)
  22. birçok şey tahminlerimiz doğrultusunda gerçekleşmiştir. manha de carnival her türlü sorumluluğu ele almıştır ve bir kaptana yakışır şekilde davranmıştır. arada bir iki ufak kazığı ( zippomu tokatlayıp taşı bitmiş olan kendininkini vermesi, bizi yan kısma atıp geyiğin göbeğine oturması gibi) olmuştur ama o kadar da kafaya takacak değilizdir. büyük kaptandır. o kadar olsundur. akabinde ve detayinda her zaman verkaçlarla rakip ceza sahasına sızdığım partnerim olmuştur. tahminlerimizde olduğu gibi misbeliever gizli golcü rolunü oynamış tukaka ve coughlin yasası ikilisi artistik hareketlerle göze hoş bir oyun sergilemiştir. bu ikiliye assasinin de katılamsı oyuna renk vermiş fakat assasin 90 dakikayı çıkaramamıştır. lucifer gece boyunca sol kanat ve sağ kanattan bindirmiş fuleli driblingleri ile gönüllerde taht kurmuştur. kaos da takım oyuna elinden gelen katkıyı yapmış olup sonuçta etkilidir. badangel kaleyi büyük bir şerefle koruyarak bu görevi başarıyla gerçekleştirmiştir. uzun bir süre sonra ellisande ile yeşil sahalarda olmak enteresan bir his olup 90 dakikayı tamamlasaydı çok daha iyi olurdu diye düşündürmüştür. wildboy uyum sorunu yaşamamış yıllardır denizlili gibi akşamüstü 5 ten beri türlü mekanlarda benimle takılmış ve zirveye gelip eğlenceye devam etmiştir. ayrıca genjuure , why georgia ve daha ismini şu an ismini yazmadığım ve özrü borç bildiğim bütün yazar ve misafir kardeşlerimize teşekkürü borç bilirim.

bu zirvenin devamını da uludağda yapıp kış sezonunda herkesi oraya transfer edeceğimi de söylemeden edemeyeceğimdir.
    (jellyjam, 29.07.2007 02:39)
  23. -merhabalar
    -merhaba hoşgeldin* (pozitif, pozitiff)
    -rene ben hocam
    (stickerlara göz kay, okumaya çalış)
    -jellyjam, ellisande evet (el sık tokalaş)
    -evet memnun oldum
    -neydi rumuz*
    -rene
    (sticker uzat)*
    -ilerde sağda büyük bir masa var zaten görürsün kalabalığı hocam iyi eğlenceler görüşmek üzere*
    -teşekkürler

(bahçeye git, masaya bakın gör, tebessüm ederek yaklaş)
    -iyi akşamlar arkadaşlar
    (oturacak bir sandalye bakın bir atak gör sağ taraftan)
    -gel hocam şöyle gel
    (otur)
    (one more cup of coffee, geceninpencesi, tukaka, akabinde ve detayında ve rumuzunu şu an hatırlayamadığım* 1-2 arkadaşla daha el sık, tanış)
    -hocam manha de carnival kim onunla da tanışıcam
    (masadakilere göz gezdir, zirvetördeki fotoğraftan hatırladığın kadarıyla bulama cem abiyi*, tekrar sohbete dön)
    -hocam bir bira alabilirmiyim ben(garsona)
    (konuş, dinle, zaman ilerle)
    (hakkı'yı ara cep telefonuyla)
    (cem abi*yi gör tanış, selamlaş)
    (masada farklı bir yere geç, grup halinde)
    (hakkı gel, masaya otur, oda tanış kaynaş)
    -arkadaşlar kaynaşalım şu tarafa doğru uzak kaldık

(insanları gözlemle, cem abi*'nin organizasyonunu izle, o masadan o masaya geçip herkesle kaynaşmasını izle, adamdaki pozitif enerjiyi , bir araya getirme ruhunu görüp imren)

(garson birayı uzat)
    -biz bira isteme..
    -cem* gönderdi yan masadan bunu
    -eyvallah hocam.

(ilahiyat okuyan metalci*yi görüp takdir et, böyle adamlar lazım işte diye düşün içinden)
    (biraz sonra cem abi masaya gelsin aynı cümleyi ondan duyup şaşır)
    (+1 olarak gelen arkadaşın benim tanıdığım bütün ilahiyatçılar metal, grunge falan dinliyor desin, ankaralı izmirli çoğu desin, iyice şaşır anlam vereme)

-abi senden bir ricam olucak bu bir kaç gün içerisinde
    -tabi nedir
    -bir arkadaşımda eski davul parçaları var, onlara bir fiyat biçelim hem bana pahalıya gelmesin hem arkadaş mağdur olmasın
    -sen ne kadar ayırdın kenara davul için
    -valla abi bir miktar ayırmadım işte ay başında maaşı alıcam, ordan vericem
    -bence davulda ikinci ele fazla bakma, metal aksamlar çabuk aşınırlar,uzun süreli olmaz
    -o davuluda bensiz alma beraber gidip bakalım
    -tamam abi
    ...
    (bira 3 olsun, gevşediğini hisset, yavaş iç yavaş iç diye telkin et kendini)

(wildboy masaya gelsin otursun, one more cup of coffee ile futboldan konu açılmışken iş siyasi sohbete kaysın, sende arada laf söyle wildboy sana katılsın, wildboyla konuşulan konuya bakışınızın aynı olduğunu düşün, sonra tekrar galatasaraya dönsün sohbet, sonra başka masaya geçsin)

( ara ara cem abi* seni yoklasın, -renee şeklinde rumuzunu telkin ederek, yani nasıl gidiyor sohbet buralardayız bizde gibisinden)
    (assassin gelsin, tanışsın herkesle, one more cup of coffee'nin trabzonsporluyum demesi üzerine trabzonspor ile galatasarayın arasındaki ilişkiyi açıklasın kendi yorumuyla, one more cup of coffee kabullensin)

(4. birayı içmekte iken, çakır olmuş +1 in vedalaşıp ortamı terk etsin)

(fotoğraflar çekilsin, fotoğraf çek, sarışın bayanın elindeki kaliteli fotoğraf makinası aklında kalsın, siyah uzun obejktifli bir makinaydı)

(sigara almaya çık, çıkarken cem abi görsün rene nereye desin, açıkla durumu)

(garsonlardan birisinin yüzü tanıdık gelsin)
    -hocam bir istek yapsam parça çalarmısın rock bar ambiyansı(kelimeleri seçmede zorlan yavaş yavaş, bira etkisini göster)
    -efendim ?
    -bir parça istesem çalarmısınız
    -parçaya bağlı hocam (tebessüm et)
    -helldorado-drinking song
    -tamam hocam
    -eyvallah

(lavaboya git, sıcak havada içtiğin biranın bu kadar çabuk nasıl emildiğini görüp şaşır)
    (lavabodan döndüğünde istek parçanın çaldığını farket, pogoya niyetlen sonra vazgeç)

son biranın dibini içemiyeceğini anla. bulanık görmeye başla, geceyi sona erdiremeden yamul. kendine kız. bütünlüğü bozduğunu hisset, iyi başlayıp hızlı ve kötü bitirdiğini düşün, sözlüğü açtığında gitar dinletisinide kaçırdığını görüp iyice üzül)

(cem abiyle vedalaş, masada kaynaştığın arkadaşlarına telefon numaralarını ver)

-abi ben gidiyorum sohbet edicek durunsdfuadshfuafjıadjfjas...
    -tamam rene, uğra işyerine bak bekliyorum
    -tamam abi

diyaloglar tam olarak aynısı olmayabilir, abartı, ekleme mümkündür.
    harika bir organizasyondu. tek kelimeyle müthişti diyebilirim. tanışamadığım yazarlarada selam ederim burdan.
    herkesle vedalaşamadım bu bir tavır yada uzak durma gibi algılanmamıştır umarım. o kadar dağılmıştım* ki, bir hata yapabilirim gibi hissedip, uzadım hemen.

akılda kalanlar:
    cem abi*, one more cup of coffee ve rte, metalik ilahiyatçı*, sol frame, assasin in trabzospor-galatasaray yorumu, cem abi*, jellyjam in pozitif enerjisi, akabinde ve detayında,wildboy, rakı, bira, çerez, buzlu kolayı vodka sanmak, bursa'da oturan denizli'de okuyan yaz okuluna kalmış gözlüklü arkadaş, şu an rumuzunu hatırlayamıyorum kızmasın lütfen, tanıdık gelen garson, manha de carnival, eve dönerken yolda ateş isteyen adama fdaıdjaudngansfausn diye cevap vermem, eve girer girmez yatağa gitmem, sabahın 7:30 unda uyanmanın zevkine varmam uzun zaman sonra, sabah sabah cem abiyi can abi olarak hatırlamam*.
    (rene, 29.07.2007 10:18 ~ 31.07.2007 01:26)
  24. rakının etkisinden midir, bunaltıcı sıcakla masadakilerin sıcaklığı karışınca beni çarpan hava dalgasından mıdır nedendir bilemiyorum ama gözümüzü açıp kapayıncaya kadar geçen zirvedir. çok keyifli bir o kadar da ilginç olmuştur. yıllardır bir araya gelmediğim ve bi daha da gelmeyeceğimi düşündüğüm insanlarla aynı masada kadeh tokuşturmuş; dostluğun, sözlük kardeşliğinin tadını çıkarmışızdır. fotoğrafları hemen atacaktım aslında zirvetöre ama usb kablomu bulamadım. şimdilik sabredin. tanışmayı unuttuğum arkadaşlardan da özür diliyorum. biliyorum ki iyi bi ev sahibi değilim. kendi kıçımn keyfine düşmüştüm. ama yine de oh be süper oldu dedirten zirvedir. manha yı burdan bi kere daha tebrik eder kendisini çok sevdiğimi söylemeyi bir borç bilirim.
    yine bekleriz hepinizi güzel denizlimize efenim. en kısa zamanda badangel tarafından aynı başarıda olmasa da bu kaliteye yakın bi zirve düzenlenecektir hemi de klimalı ortamda.
    (bkz: saygılar)
    editimsi: fotoları attım. hala zirvetörde o akşamki atmosferi anlatabilecek bi foto yok gibi sanki. ama yine de işe yararlar var.
    (bkz: zirvetör)
    (badangel, 29.07.2007 11:20 ~ 30.07.2007 12:46)
  25. mekanın kapanacak olmasından dolayı bir anda yapılan zengin kalkışında * alel acele eve bırakılcaklar bırakıldıktan sorna buluşmak ve kimileri için daha sonra tekrar görüşmek ümidi ile herkesin telefon numarasını alıp aceleden rehbere a aa ab b şeklinde kaydettiğim ve sonra düzeltirim dediğim ama kim kimdi karışıp altüst ettiğim zirvedir. ararsanız kimsin dersem darılmayın ona göre.
    (jellyjam, 30.07.2007 06:50 ~ 21.05.2008 18:28)
 sayfa  / 2