|
|
- geride bıraktığımız yıla dair yazarların değerlendirmesini içeren 12 kategorinin yer aldığı ve 31 aralık 2007 ya da 1 ocak 2008 tarihinde üstünyazar-ombudsman titriyle bizzat benim tarafından açıklanacak olan itü sözlüğün “en”leri.
aşağıdaki formu doldurup bu başlığa giri olarak girmeniz yeterli. hem bu organizasyona ev sahipliği yapmam hem de üstünyazar ve ombudusman olarak değerlendirmeye tabi tutulamayacağımdan benim dışımda herkesi yazıp aday gösterebilirsiniz. şeffaf bir seçim olması dolayısıyla aday listesi sunmuyorum size. herkes bu konuda eşit şansa sahip. dilediği kişiyi yazmakta serbest. duygularınızla hareket etmeyip objektif bir değerlendirme yapacağınıza inanıyorum.
anket tadında bir oluşum değil bu. geride bıraktığımız yıla dair objektif bir değerlendirme yapıp önümüzü görmek için çok önemli bir fırsat. bir nevi muhakeme. arınma. zamanın sözlüğe neler katıp neler götürdüğünü görme şansı. vefa. kin. nefret. sevgi. mutluluk. hesaplaşma. v.s. bizlerde hangi duyguyu uyandırsa uyandırsın dününü unutmama. yarınlara bakarken geçmişi sorgulama.
yüksünmeyin. utanmayın. sözlüğü daha iyi seviyelere getirmek için gerçekleri dillendirmekten çekinmeyin.
işte kategoriler;
en iyi çıkış yapan erkek yazar:
en iyi çıkış yapan hatun yazar:
en iyi çıkış yapan gizli eşcinsel yazar:
yılın en iyi-vurucu erkek yazarı:
yılın en iyi-başarılı hatun yazarı:
yılın en iyi-vurdurmaya meyilli gizli eşcinsel yazarı:
yılın en davetkar-tahrik edici polemiği:
yılın en başarılı-kasık sızlatan ayarı:
yılın en iyi hoplatan girisi:
yılın en cool modu:
yılın en sevimli küsen yazarı:
yılın en yüksekten uçan yazarı:
not: bunlara ek olarak “kayser sozer onur ödülü” verilecek, ki bu sadece beni ilgilendirdiğinden formda da yazının içeriğinde de belirtme gereği duymadım.
herkese bol şans…
- ebru destan'ın güzel fiziği ve sesiyle konuk olacağı itü sözlükte yılın en lerin belirleneceği ödüllerdir.
- kısa zamanda bir gsm şirketi ile anlaşılacak ve buraya yazma derdiniz ortadan kaldırılacaktır. kısa mesaj olarak adaylara oy gönderilecek. ebru destan'ın yanında seray sever'i de getirme çabalarımızın sürdüğünü belirtirken, itü sözlük'ün yazarları için hiç bir harcamadan ve emekten kaçınmadığını da görüyoruz efenim.
(dzingis, 28.12.2007 17:39 ~ 20:37)
- 31 aralık gecesi cnbc e isimli kanaldan victoria s secret defilesi sonrasında canlı yayınlanacaktır.
- kral tv'de yılbaşı gecesi şifreli yayınla verilecek ödüllerdir. bu özel ödüller sahiplerini bulurken, bir yandan da 2008 gizli eşcinseller iç çamaşırı defilesi geceye heyecan katacak.
- yılın en çok kafa siken yazarı
yılın en çok saçmalayan yazarı
yılın en çok dikkat çekmeye çalışan yazarı ödülleriyle birilerinin hat trick yapacağı ödüller.
- (bkz: 2007 yılının en beğenilen girileri)
(camel, 28.12.2007 18:14)
- formu doldurma yürekliliğini gösteren yeterli çoğunluk sağlanmazsa, ki gizli eşcinsel oranı yüzünden doldurulamaması gayet mantıklı, bizzat benim tarafından belirlenip söylenen tarihte teker teker teşhir edilecek olan yazarların alacakları irili ufaklı armağanlar.
- iki gün öncesinden açıklanarak tatlı bir sürprize neden olan itü sözlük 2007 şeref tablosu;
en iyi çıkış yapan erkek yazar: recai pengül
en iyi çıkış yapan hatun yazar: still cursed
en iyi çıkış yapan gizli eşcinsel yazar: jöstine
yılın en iyi-vurucu erkek yazarı: eksiksizuyum
yılın en iyi-başarılı hatun yazarı: ben deli değilim
yılın ayar mağduru yazarı: köşe bayrağına bakan çeyrek daire
yılın en davetkar-tahrik edici polemiği: still cursed-radiance
yılın en cool modu: soulforged
yılın en sevimli-tatlı-güzel-küsen yazarı: donthatemecuzimbeautiful
yılın en yüksekten uçan yazarı: nihavenduyek
yılın en iyi- vurdurmaya meyilli gizli eşcinsel yazarının kimliği ise sadece kendisine açıklanıp,
ödülü de bizzat benim tarafımdan eline verilecek.
mayıs ayında yaptığımız "altın kraliçe arı" töreninde olduğu gibi “and the small kayser goes to…” şeklinde saçma sapan espriler olmaması konusunda tekrar uyarıyorum.
”kayser sozer life savers onur ödülü” ise gene benim tarafımdan kazanan kişiye mesaj yoluyla iletilecek.
yukarıda ismi geçen yazarlardan biri de olabilir. bir yazar iki ödül birden almaz diye bir kaide yok. ayrıca daha önce belirtilen tarihe kadar henüz açıklanmayan ödüllerle beraber yenileri de eklenebilir.
- kulislerde şok etkisi yaratmış ödüllerdir. sanat ve sözlük camiasından farklı sesler yükseliyor. ilk konuştuğumuz ünlüler şöyle dedi:
"2008 gizli eşcinseller iç çamaşırı defilesi tam bir felaket. fiyasko." - cemil ipekçi
"ben ödülü portakallarımı göstererek almadım" - ödül alan yazarlardan biri
"lan lan lan.. lan." - anne ben itülü oldum
"31 aralık'ta diil miydi la bu?" - sokaktan geçen vatandaş
gelişmelerle belki tekrar karşınızda oluruz. ne bileyim.
- sözlük camiasına bomba gibi düşmüş ödüllerdir.
gelişmelerle tekrar karşınızdayız.
yeni bir gelişme yok.
bizi izlemeye devam edin. ya da etmeyin. siz bilirsiniz karışamam ben buna.
- son anda polemik dalında girişimde bulunduğum ama bu sene de alamadığım ödüllerdir. alan herkesi tebrik ediyorum.
recai pengül'le teknik direktörlük konusunda prensipte anlaştık. önümüzdeki yıla bomba gibi girip bütün ödülleri toplayacağım inşallah.
- sunucu: evet sayın seyirciler, şimdi de televizyonunu yeni açanlar için itü sözlük 2007 yılı yazar özel ödüllerini tekrar sunuyoruz.
izleyici: a-aa!
sunucu: şaka lan şaka. sokayım televizyonunu yeni açanlara..
izleyici: oha
sunucu: hele gizli eşcinsel lere iyice kafam girsin!
kayser sozer: yuha!
**
- hazırlıksız yakalandığım için uygun bir ödül kabul konuşması hazırlayamadığım bir törene ev sahipliği yapmış ödüllerdir. "en iyi çıkış yapan" gibi sorumluluğu yüksek bir ödüle layık görülmem beni endişelendirmedi değil. 2008'de rekabet daha yoğun olacak, çıta daha yukarıda olacak. şimdiden tüm yazarlara başarılar diliyorum.
- sözlük camiasında sansasyon yaratmış ödüllerdir. şimdi konuyla ilgili görüşlerini almak üzere yanımızda sokaktan geçen bir vatandaş var:
-evet ödüller beklenenden erken bi tarihte açıklandı. ne söyleyeceksiniz?
+ne ödülü?
-itü sözlük 2007 yılı yazar özel ödülleri.
+itü sözlük ne lan.. ekşi gibi bişe mi bu?
-sonuçlar çok çarpıcı. bekliyo muydunuz ödül alan isimleri bu şekilde?
+orhan pamuk mu? bence politik tamamen..
-peki ya kayser sozer?
+ne diyon amına koyim sabahtan beri bi bok anlamadım ki..
gördüğünüz gibi sokaktan geçen vatandaş olaydan habersiz. ödüller beklenilen ilgilyi görmemiş. halk umarsız.
yeni bir gelişme olursa biz haber veririz. siz kafanızı yormayın. kop kop.
- asistanımın ve ortaklarımın dalgınlığı sonucunda bir anda açıklanarak organizasyon tam gerçekleşmeden verilen ödüller.
halbuki her kategori sırayla tek bir giri halinde açıklanacak, açıklanmadan önce de 15'er dakikalık süre zarflarında konuyla ilgili sol frame'de yorumlar yapılacak, bu an sabırsızlıkla beklenecekti. örneğin, "evet, 20 dakika sonra en iyi çıkış yapan yazarın açıklanacağı ödül" şeklinde bir giri girilip beklemeye başlayacaktık. o heyecan, adrenalin ve sonunda ödül... dediğim gibi her ödül tek giri halinde bu şekilde açıklanacak, olayın ritmi hiç kesilmeyecekti. tüm giriler dağıtıldıktan sonra da hepsi ayrı bir giri halinde girilecekti. olmadı ne yazık ki. seneye böyle bir aksilik yaşanmayacağına dair size söz veriyorum.
ödül alanları ufak bir konuşma yapma adına bu başlığa davet ediyorum.
sizin için bu ödülün anlamı ne?
samimi bi şekilde duygularınızı paylaşın yeter...
gün sizin gününüz... hadi...
|