kıyaslama gerektirir bu.
kime göre neye göre diye yanıtlarım bu cümleyi; cuk diye de oturur. bu tür bir cümlenin kurulabilmesi için yanına muadili bir şeyler koymak gerek. peki bu ne kadar doğrudur; ona bakalım:
defalarca söylendi: itü sözlük kendi içinde devinen, kendi içinde gelişen, başka interaktif sözlüklerle kıyaslanmayan, kıyaslama ihtiyacı da duymayan, zamanla taşların yerine oturacağı, geyiğin yanında bilginin de olduğu ve gün geçtikçe bilginin baskın çıkacağı bir sözlüktür. inanmayan bir arama tarama yapsın. elbette ki her şey bulunamaz ama sözlükte kültürel birikimi yüksek olup bunu da girileriyle paylaşan çok sayıda yazar var. itü sözlük'ü böyle itham etmek en başta o yazarlara saygısızlıktır.
öğrendiğimiz kadarıyla birileri bunu ukte vermiş. aslında kimin verdiğini tahmin etmek de zor olmasa gerek. o kişiye de bir tavsiyede bulunalım:
ya kendi "engin" kültürel birikimini bizlere yansıtan giriler yazıp bizim de kenarından utanmamızı sağlayarak bu kültürel devinime katkıda bulunmaya teşvik eder, ya da yazarlığı bırakır. o kadar. gördüğüm kadarıyla kimse kimsenin koluna yapışıp "buraya yazacaksın" demiyor.
bu tip ukteler bırakıp kaçmak da yüreksizliktir.
son olarak şunu da ekleyeyim: maalesef defalarca tartışılmış olmasına rağmen sözlük içerisindeki seviyesizlik, kültürel çöküntü, geyik gibi birtakım şeylerin mesuliyeti halen üçüncü nesile atfediliyor. ben bu kişiler için elimdeki kasedi başa sardım; aşağıya koydum. belki bir daha dinlemek isterler. dinlememiş olan da dinler.
(bkz:
üçüncü nesil yazar/@675337)