okulun en zevkli bölümlerinden
ama benim gibi yarına 1 vize 1 quiz (%5) bir ödev bir projeniz varsa ve 9 saat aralıksız ders, bir laboratuvar ve bilg. labında gece nöbetçisiyseniz, sizi, allah'ım ben neden kanatlı hayvan yetiştiriciliği okumuyorum gibi düşüncelere sevkedebilen bölüm.
koridorda yankılanan topuk sesine irkilip o yöne bakan arkadaşlardan oluşan bölüm. erkek erkeğe çok güzel muhabbet edilir bu arkadaşlarla* (bkz. makinacılar arası muhabbetler)
zamanında bir erkeğe 200 gr kız düşen,loş koridorları, suratları asık ve baymış öğrencilerini gördükçe ulan burayı boğaziçine verseler ne kral kampüs yapardı dediğim şehir kampüsünde * bulunan iki bölümden biri.
seneye tekstil teknolojileri fakültesi açılınca binayı başka bir fakülte ile paylaşmak zorunda kalacaklar.
*
türkiye'nin en iyi makina mühendisliği formasyonlarından biriyle donatılmanızı sağlayacak,ancak sabır ve azim isteyen itü bölümü.türkiye'nin en iyi makina mühendisliği bölümlerinden biri ve kronolojik olarak da ilki.ahmet kuzucu,mehmet demirkol ve adını burada sayamadığım birçok üst düzey öğretim görevlisine sahip itü fakültesi.atölye stajı adı altında verdiği pratik eğitimle alanında tek örnek olmasının yanında sözü geçer,iyi staj ve iş olanakları sunan ancak zor okunan ve sevmeden bitirilmesi mümkün olmayan bölüm.
otomatik kontrol,tesisat,otomotiv ve enerji gibi dallarda uzmanlaşma imkanı da tanıyan bölümü sadece g.tü yiyenler yazsın diye tavsiyede bulunmak boynumuzun borcudur.
türkiye'de halen çok saygın bir yeri vardır. ama, son ziyaret ettiğimde mekanlarını gerçekten tikilerin bastığını ve çok değişmiş olduğunu gördüm. maalesef o samimi ve bütünlük taşıyan havası kaybolmuş.
itü makina fakültesinden mezun olunur ama türk dil kurumuna göre siz makine mühendisi olursunuz. öğrendiğim kadariyla fakültenin ismi de bürokratik engellerden dolayi değişemiyor.
bünyesinde mehmet demirkol, ahmet kuzucu, ata muğan, levent güvenç gibi mükemmel öğretim üyelerine sahip türkiye nin en iyi makina mühendisliği bölümlerinden biridir.yazar kişi bu bölümün mensubu olmaktan büyük gurur duymaktadır ve hep duyacaktır.
şu anda 4.5 senesini doldurduğum ama hala 2. sınıfta olduğum, mezun olma yılı ortalamalarına bakılırsa çok kafaya takılmaması gereken ve ilk girdiğinizde ilerde nelerle karşılaşacağınızı az çok hissettiren bölüm.
bölümlerin şahı.. ingilizce adı "mechanical engineering"dir ki bu daha kapsamlı ve bölümü daha iyi ifade eden bir isimdir. zira makine mühendisliğinin tesisat gibi bir anabilim dalı mevcuttur. işte o yüzden makine mühendisliği mekanik mühendisliği olsaydı, olay budur derim. (bkz: vatandaşa sorduk: makine) bu arada doğru yazılışının ve okunuşunun "makine" olduğunu belirtmek isterim
2006 össde sözel-1 ve eşit ağırlık-1 bölümlerinde birinci olan okan çalışkan tarafından tercih edilecek bölüm.
edit: vatan gazetesinin o zamanki haberine dayanarak girdiğim giri sonrası öss sonuçlarının açıklanmasıyla görüyorumki vatandaş boğaziçi makina mühendisliği bölümünü tercih etmiş. ha iyi etmişmi, tartışılır.
uykusuz geceler demektir, sabahlara kadar çalışmak ve içmek demektir. kızlar olmadığı için ortamda en kral muhabbet demektir, kardeşlik ve paylaşmaktır bu bölümün özü. nur ol, var ol makina.