|
|
- kandil bahanesi ile tüm vadi yurtlarına kitapçık dağıtmış ve bu kitapçıkta kendilerini bu isim ile tanıtmış bir grup kim oldu ne olduğu belirsiz genç. ancak bu kadarla kalsa bizlere laf etmek düşermiydi düşmezdi
dağıtılan kitapçık öyle bir kitapçıktır ki baskısı ile dizgisi ile bu üniversitede görülebilecek en kaliteli yayınlar ile yarışacak düzeydedir. dahası 1500 kadar basılmış ve tüm vadiye dağıtılmıştır ki gayet sıkı bir çalışma ürünü olduğu ortadadır. ancak tüm bu profesyonelliğe rağmen kitapçık üzerinde tek bir açıklama vardır:
itü müslüman öğrencileri
hangi öğrenci hangi para ile hangi destek ile böyle bir baskı yapabilir bu ne biçim kandırmacadır kimin adına çalıştığınızı neden yazmıyorsunuz hangi şeyh hangi şıh neden yemiyo bir taraflarınız, kendinizi müslüman sayarak bize nasıl bir gönderme yapıyorsunuz sizin müslümanlığınızı kim teyit etti kimin uşağısınız
bu konulara meraklı adam fotokopiyi de okur el yazısını da okur daha da inandırıcı olur
öyle gül desenleri ile süslü canlı renklerle birinci kalite kağıda baskılar ancak misyoner diyerek aşağıladığınız insanlar tarafından göz boyamak için yapılır ve dahi sizin misyonerliğiniz de böylece kanıtlanmıştır
edit: ramazanda buldum ben bu ekibi, nedir bakalım kaynaklarınız dedim açıklama şu yönde:
bu ekip 30 sene gibi bi geçmişe sahipmiş (bak bak klüp değil bişey değil resmiyeti yok 30 sene diyo, yayılıyoz sürekli mürit yapıyoz desene)
haliyle bir sürü mezun varmış ve bu mezunlar destekde bulunuyorlarmış (eh anlaşılır ne de olsa necmettin erbakan da mezun, ama ohaaa kaç milyar bağış yuhhhh)
ben yemedim, kesin var bi dümenleri ama içine girmeden anlaşılmaz.
bu arada bu güllü dallı şekillerin ne ayak olduğu da sordum, önce bi ık mık ettiler sonra söylediler tabii paşa paşa:
- o biraz etkilemek için tabii
misyonersiniz olum siz, amerikalısı da aynı ayak bu da hay ben böyle işin...(tainakan, 24.04.2005 23:29 ~ 07.12.2005 01:54)
- ilginç bir oluşum.geçen sene de kuran öğretmeye kalkan grup sanırım
- (bkz: itülü müslüman öğrenciler)
- şayet kendilerine bu ismi gerçekten takmışlarsa çok ayıp eden, günaha giren, kendilerini rezil eden, ahlaksız allahsız öğrenciler topluluğudur. akılları sıra biz-ve-ötekiler yapamaya çalışmışlardır. kafalarına göre bir onlar müslüman gerisi yalandır. allah bilir ellerinde cennetten tapu da vardır bunların...
yok ama üçüncü kişilerin haklarındaki yakıştırması ise bunu yapan halt etmiştir.
- hakkında girilenlere bakılırsa sanki terörist örgüt gibi lanse edilmiş grup*
(lemuria, 25.04.2005 12:02 ~ 12:03)
- şimdi bu grupların fethullah gülen veya onun temsil ettiği düşünülen herhangi bir oluşumla uzaktan yahut yakından ilgisi yoktur. inanmayan var ise hasan el benna'nın (ihvan u mü'minun) müslüman kardeşler ismi verilen oluşumu hakkında araştırma yapıversin. müslüman öğrenciler ismi kullanan gruplar -ki bizim dönemlerimizde genel olarak üniversiteli müslümanlar ismi kullanılırdı-, yine genel olarak mısır kökenli oluşumların etkisinde kalan bireylerdir. şu halde bu grupların kendilerine takmış oldukları bu isim bölücülükten başka bir şey olarak da isimlendirilemez. zira kendinize yakın veya sempatik durmayanları müslüman olmayan olarak nitelemek oldukça ciddi, iddialı bir söylemdir. bu anlayışın ne diyalog masalı(!?)ne de fethullah gülen ekolü ile şu halde irtibatı olamaz. kaldı ki; yapılan çalışma bütün bütün gülen cemaatinin strateji, anlayış ve uygulamalarına terstir.
ha bu çalışma fena mı olmuştur? hayır. kanımca iyidir bu türden faaliyetler. ancak ötekini dışlamamak, ona hor veya hakit bakmamak kayıt ve şartıyla.
- henüz faaliyetlerini o kadar da derinlemesine suçlayamıyorum yok şunun emrindeki falancanın arka çıktığı grup diye. dağıttıkları kitapçıklardaki en ileri derece kalite, o yetiştirlen güllerin sayıca fazlalığı ve özel yetiştirilmeleri (hepsi birinci kalite ilaçlıydı) gerçekten öğrenci parasıyla olacak basit iş değil akıl var mantık var. keza hemen saldırmak da istemiyorum. durup bir incelemek çok aceleci davranmamak yerindedir. beni tek sinir eden nokta kendilerine müslüman diyerek bize kafir demek gibi bir gönderme yapıyorlar ki bu da "yasak"tır, iftiradır.
- haklarında, duvarlarda gördüğüm afişler dışında fazla bilgim olmamasına karşın; tüm düşünce gruplarından arkadaşlara duyduğum saygıyı kendilerine de duyuyorum. şöyle ki, ister kominist, ister faşist, ister dinci olsun, görüşleri benimkiyle uyuşsun ya da uyuşmasın pek şeyimde değil ama, insanlar doğruluğuna inandıkları fikir uğruna bir mücadele sarfediyorlar. ben dahil birçoğumuzun yaptığı gibi kantinde boş boş vakit geçirmiyorlar. bu açıdan saygıyı hak ediyorlar.
he görüşleri doğrudur ya da yanlıştır bu apayrı bir mevzu ama az çok dini bilgisi olan bendenize göre, duvarlara, hadis ve ayet asmaları pek doğru değil. zira bu afişlerle dalga geçen, çekip koparan ya da yere atanların günahına sebep oluyorlar. bir de oldukça kutsal gördüğüm dini cümlelerin duvarlarda görünmesi bana bu kutsallığın basitleştirilmesi gibi geliyor, yakışıksız buluyorum.(solti, 25.04.2005 23:36)
- (bkz: itü peygamber sevdalıları)
- söyle ki;
21 yaşındaki bıyıklı minik yavrular onlar, ellemeyin e mi?(yaqui, 26.02.2008 15:15 ~ 15:17)
- şeriatçıların itü yemekhanesinde dağıttığı bildiriden tanıdığımız sevgili mümincikler, mücahitçikler.
|