görseller
itü klasik müzik kulübü 

belki ilginizi çeker
  1. · baroktan moderne
  2. · itü klasik müzik kulübü oda orkestrası
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  3. · aşk
  4. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  5. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  6. · sözlük yazarlarının hayalleri
  7. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  8. · yağmur duası
  9. · karanlık oda

itü klasik müzik kulübü  

1. 25 nisan 2005 saat:18.00'da makina'da bir konser verecek olan kulüp...
    (wendy, 25.04.2005 01:10)
  2. varlığını duyunca pek bir mutlu olduğum ama hiç bir etkinliklerine zaman bulamadığım için katılamadığım kulüp. artık bir dahaki sefere.
    (gelecegim, 03.05.2005 23:52)
  3. 5 mayıs tarihinde ieee öğrenci kolunun düzenlediği projekent2005 organizasyonunda saat 12.00-13.00 arası konser verecek olan kulüp
    (wendy, 04.05.2005 20:29)
  4. http://www.klasikmuzik.itu.edu.tr/
    siteye teşrif etmeyenlere benden bir duyuru:

16 mart 2006 klasik müzik kulübü dinleti ve söyleşisi
    klasik müzik kulübü üyelerinin seslendireceği eserler ve sonrasında yapılacak söyleşiyi içerecek bu etkinlikte, aynı zamanda kulüp içinde kurulması planlanan orkestra hakkında da konuşulacaktır.

kulübü tanımak, dinletimize kulak vermek ve orkestramıza katılmak isteyen herkesi bu etkinliğe davet ediyoruz.

yer: itü kültür ve sanat birliği binası – büyük salon

saat : 18.00
    (ephendy, 14.03.2006 02:04)
  5. 10 kasım da sdkm de yapılacak atatürk ü anma töreninde. günün sonunda konser verecekler... 17.30-18.00 sularında konser başlayacaktır.
    (wendy, 09.11.2006 22:02)
  6. 6 aralık 2006 günü maslak kampüsü kültür ve sanat birliği binası büyük salon'da konser görüntüleri gösterimi yapacak olan kulüptür... bu etkinliğin programı da şöyleymiş

konser görüntüleri gösterimi

6 aralık 2006 . çarşamba . saat: 15:00 – 21:00 arası
    itü kültür ve sanat birliği binası . büyük salon . maslak

------------------------------------------------program--------------------------------------------

1. beethoven 5.senfoni
    2. mozart 40. senfoni
    3. tchaikovsky 1. piyano konçertosu
    4. vivaldi “4 mevsim” keman konçertoları
    5. r. strauss “böyle buyurdu zerdüşt” senfonik şiiri
    6. mussorgsky “bir sergiden tablolar”
    7. dvorak 9. senfoni
    8. 1983 yılbaşı konseri
    • ravel bolero
    • leoncavallo’nun “palyaçolar” ve puccini’nin “manon lescaut” operalarından birer adet perde açılış müziği
    • liszt’in 5. macar rapsodisi
    • weber’in bir üvertürü
    9. 1985 yılbaşı konseri
    • rossini’nin “william tell” operası üvertürü
    • smentana “vatanım” isimli senfonik şiirinin moldau başlıklı bölümü
    • sibelius “trajik vals”
    • strauss ailesinden iki vals

not: program, eserler anlatılarak ve arada molalar verilerek sunulacaktır.
    (wendy, 04.12.2006 12:08)
  7. 6 aralık için güzel bir program hazırlamış olan kulüp. ee atalarımız ne demişler; müzik ruhun gıdasıdır. vize dönemi bitimi hızır gibi yardımımıza koştun i.t.ü.k.m.k.!
    (ciociosan, 04.12.2006 20:30)
  8. 30 mart 2007 cuma günü saat 18:00'da tanışma konseri düzenleyecek olan kulüp.
    meraklılara duyurulur konser beleştir.
    (ciociosan, 26.03.2007 17:41)
  9. artık bir küçük orkestrası olan bir oluşum.
    klasik müziğe bir şekilde bulaşmış ya da bulaşmayı isteyen herkese kapısı açık olan kulüp.
    (ciociosan, 26.03.2007 17:43)
  10. 10 mayıs 2007 tarihinde maçka yerleşkesi'ndeki mustafa kemal amfisinde saat 19:00'da istanbul müzik öğretmenleri korosu ve kendi oda orkestrası ile konser verecek olan kulüp.
    (ciociosan, 09.05.2007 03:43 ~ 03:51)
  11. konserleriyle merak uyandırmaları üzerine aşağıdaki iletiyi yazmayı uygun bulduğum ve bu şekilde hakkında insanları bilgilendirdiğim canım kulübüm.

klasik müzik ile ilgilenen herkesi konserlerimize bekliyoruz.

itu klasik müzik kulübü oda orkestrası**

istanbul müzik öğretmenleri çok sesli korosu* konserleri

7 mayıs 2007 pazartesi saat: 19:00
    itü ayazağa kampusü - kültür ve sanat birliği binası
    büyük toplantı salonu

10 mayıs perşembe saat 19:00
    itü maçka kampüsü – mustafa kemal amfisi

itü kültür ve sanat birliği – klasik müzik kulübü bünyesinde, kerem esemen şefliğinde 2007 yılının mart ayında kurulan itü klasik müzik kulübü oda orkestrası, gerek itü öğrencileri gerek üniversite dışından katılımcıları ile ilk konserlerini sizlere sunacaktır.

kerem memişoğlu şefliğinde, istanbul müzik öğretmenleri çok sesli korosu ile birlikte verilecek bu konserlerde: itü klasik müzik kulübü üyelerinin solo ve düet performansları, istanbul müzik öğretmenleri çok sesli korosu'nun sunacağı dinleti ve ardından klasik müzik kulübü oda orkestrası ile beraber, "müzikaller" temalı dinleti yer alacaktır.

konser programı ile ilgili detayları, dinleti öncesi salon girişinden temin edebilirsiniz.

etkinlik ücretiszdir.

* şef: kerem memişoğlu

** konuk şef: m. saim erkul
    (ciociosan, 09.05.2007 10:24)
  12. yeni kurulan oda orkestrasıyla giderek büyüyüp gelişen kulüp... orkestra ilk konserini 7 mayısta maslak ksb binasında vermişti. bir sonraki konseri ise 10 mayıs perşembe maçka mustafa kemal amfisinde saat 19.00'da başlayacak.
    (wendy, 09.05.2007 23:48)
  13. (bkz: itü klasik müzik kulübü oda orkestrası)
    (led zeppelin, 23.05.2008 15:09)
  14. böyle kulüplare çok ihtiyaç var düşüncesinden yola çıkılarak adı teleffuz edildiğinde mutluluk veren oluşum.
    (sadakatsiz, 23.05.2008 19:04)
  15. etkin bir klâsik müzik dinleyicisi olmadığımdan neredeyse hiçbir icraatini takip etmediğim bir kulüp. eminim takip edenleri memnun ediyorlardır.

lâkin bu kulüp düzenlediği organizasyonlar dışında kültür sanat birliği'ne ait piyanoların denetimini de üstlenmiş durumda. bu piyanolar ki; yaklaşık üç sene kadar önce herkesin erişebileceği yerlerdeydi. canı isteyen herkes, oradan geçen bir öğrenci, müzik çalışmasından çıkmış bir gitarist, yemeğini yemekten dönen bir öğretim üyesi, oturup çalabiliyordu. o dönemde kimsenin piyanolara kötü davrandığını bizzat görmedim. ama çok kullanılmaktan helâk olduklarını, akortlarının bozulduğunu, pedallarının kırıldığını biliyorum.

sonradan birilerinin gözüne batmış olacak ki, piyanolar klâsik müzik kulübünün himayesine verildi. önce kilitli odalara konuldular. sonra da çalabilmek için aidat ödeyip kulübe üye olma şartı getirildi. üyelik aidatı (yaklaşık) üç senede 10 tl'den 25 tl'ye yükseldi. sadece piyano çalmak isteyen biri açısından bakarsanız, bu üç aylığına haftada dört beş saat piyano çalmak için 25 tl ödemek demek oluyor. sadece bir müzik aletine dokunmak isteyen bir meraklı için hiç de davetkâr değil. örneğin ben doğru dürüst oturup piyano çalma fırsatını ilk kez o piyanolar herkese açıkken bulmuştum. kilitli olsalardı oturup çalabileceğim aklıma bile gelmezdi; belki orada bir piyano olduğunu bilmezdim bile. diğer taraftan; gerçekten ciddi olarak piyanoyla ilgilenen birisi için daha bakımlı piyano çalmak karşılığında ödenen cüzzi bir miktar diyebiliriz bu ücret için. öyle diyelim.

netekim ben de bir kere piyanonun tadını aldığımdan, çalmayı bildiğimden değil tadını aldığımdan, bu aidatı ödeyerek aralıklarla üç dört dönem üye oldum klâsik müzik kulübüne. dediğim gibi amacım kulübün herhangi bir etkinliğini takip etmek değildi, sadece piyano çalmak istiyordum. ve madem piyano gibi bakımı zor bir alet çalıyordum, öyleyse parasını vermeliydim. fakat her geçen dönem tekrar tekrar fark ettim ki, üç sene önce kırık pedallı ve akortsuz olan piyanoların durumu hiç değişmedi. hâlâ pedalları kırık ve hâlâ akortsuzlar. belki pedallar birkaç kere tamir edilmiş ve yeniden kırılmıştır. belki artık piyanolar o kadar eskidir ki akort edilemeyecek durumdadır. veya toplanan para bu eski piyanoların bakımını karşılamıyordur. bunlar hep dikkate aldığım olasılıklar. benim derdim ise şu: eğer bu paralar bu piyanoları sağlıklı tutmaya harcanmıyor veya harcanamıyorsa neden piyano çalmak isteyen insanlardan para alınıyor? eğer piyanolar kilitli odalardayken de aynı derecede sağlıksızsalar neden bırakmıyoruz ki merak eden herkes girip çalabilsin? yok dikkate aldığım iyimser olasılıklar gerçek değilse durum daha vahim: yıllardır toplanan paralarla neden bu piyanoların bakımı yapılmıyor?

bu soruların cevabını ciddi olarak merak ediyorum. bir de daha az ciddi, ütopik yanımla şunu söylemek istiyorum: insanları piyano çalan, davul çalan, tiyatro yapan, fotoğraf çeken diye ayırmasak ne güzel olur. madem kültür sanat birliği denen yerde bir sürü olanak var, bırakalım isteyen girsin takılsın, giren çıkan belli olmasın. gelip geçen öğrenci bir sanata merak saldığında kulübe kayıt olmak, şucu/bucu diye etiketlenmek ve para vermek zorunda kalmasın. bir baksın bakalım piyano nasıl bir şeymiş, stüdyo nasıl bir yermiş, tiyatrocu nasıl olunurmuş. hepsinin tadını alsın, ortamı koklasın... neyse; bunlara daha var dediğim gibi. henüz toplum bunlara hazır değil, biliyorum.
    (ali kamber, 05.02.2009 23:09 ~ 23:33)
  16. bu dönem ilk konserini perşembe (30 nisan) günü saat 18:30 taşkışla yerleşkesi'nde 109 no.lu konferans salonunda verecek olan kulüp.
    (ciociosan, 29.04.2009 23:41)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil