görseller
itü işletme fakültesiitü işletme fakültesi
itü işletme fakültesi 
belki ilginizi çeker
  1. · işletme mühendisliği
  2. · endüstri mühendisliği bölümü
  3. · çancı
  4. · burak büyükdemir
  5. · devrim ulucan
  6. · tufan vehbi koç
  7. · dersane görünümlü üniversite
  8. · itü nün en zor bölümü
  9. · gülçin elif eriç
  10. · nişantaşı
gündem
  1. · domuz gribi
  2. · demokratik sol halk partisi
  3. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  4. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · aşk ı memnu
  8. · komik tombul bayan
  9. · müslüm gürses

itü işletme fakültesi  

sayfa  / 2
  1. kız oranının okul ortalamasını geçtiği nadir fakültelerden (bkz. kimya-metalurji),mekan itibariyle ve ortamıyla da farklılık yaratan fakülte
    (hope, 08.03.2004 03:07)
  2. kız oranın sayısal verilerle konuşmak gerekirse %31 olduğu ve girişindeki "itü işletme fakültesi" yazısının "itü"sünün "ü"sünün bir noktası bulunmayan fakülte.
    (harmony in the harmonica, 18.03.2004 00:51)
  3. nerdeymiş bakayım o kızlar?ben o fakültedeyim o kadar abartılacak sayıda değiller dediğim güzel fakültem
    (agust bocuu muittin, 18.03.2004 20:45)
  4. (maniacxx, 18.03.2004 23:52)
  5. itünün on sene ilerisinde olduğunu düşündüğüm fakülte (imk, üniversite sanayi işbirliği projesi). endustri mezunları kariyer günlerinde çok hayıflanırdı. en iyi işler işletme mh. lere gidiyor diye. klasiktir bu her sene yaşanır.
    (fidelmiyo, 13.04.2004 23:49)
  6. kantininde tavla bulunan tek fakülte.
    (esdora, 14.04.2004 20:02)
  7. binalarını birleştirenlere şapka çıkarmak istediğim fakülte
    (briseis, 22.04.2004 00:07)
  8. kendi kendini fakültelerin efendisi ilan etmiş fakülte
    (juda, 22.04.2004 00:23 ~ 10:44)
  9. kantininde kapalı bir çay bahçesindeymişsiniz hissiyatına kapıldığınız* onun dışında pek falsosu olmayan dışardan gösterdiğine göre oldukça ferah ve rahat sınıflar sahip olan şirin fakülte.
    (mechartes, 22.04.2004 00:50)
  10. 2004 mezunlarıyla 2008 mezunlarının "biz aynı yerde mi okuduk" diyecekleri fakülte. grupçudur, gruplar arası etkileşimi arttırmak için biraz çaba göstermek gerekir.
    (theother, 22.04.2004 02:14)
  11. işletme mühendisliği ile endüstri mühendisliği bölümünü bünyesinde bulunduran fakulte.
    (mezun, 22.04.2004 10:42 ~ 10:45)
  12. üst kapıdan terk edildiğinde kapıdan çıkar çıkmaz insanın gözünün önüne serilen boğaz manzarasıyla günün yorgunluğunu bir çırpıda atmasını sağlayan, 6'da başlayan vizeleri nedeniyle öğrencileri sınav çıkışları doğruca taksime gitmeye mahkum kılan güzide fakültem.
    tek kusurunun en işlek koridoru olan eski bina ile yeni binayı bağlayan koridorunun günün her saati karanlık olması ve bu nedenle 2. kat için "çok aşağı indim galiba, bodrum kat mı burası?" sorusunu sordurması olduğunu düşünmüşümdür hep..
    bu yıl geniş koridorlara konan masalar da öğrencilerin sosyalleşip kaynaşması için pek güzel olmuştur.
    koridorlardaki büyük saksıların içindeki fidanımsı bitkilere iliştirilmiş "insan olan bu saksıda sigara söndürmez" yazıları da dekanlığın çevre konusunda ne kadar yüksek hassasiyete sahip olduğunu göstermektedir.
    (vishnu, 29.11.2005 01:26)
  13. 5.katından boğazı seyretmenin çok keyifli olduğu, tekrar sınıfa inmeyi zorlaştıran bir manzaraya sahip fakülte.
    (tifosi, 19.12.2005 20:33)
  14. çelişkilerle dolu fakülte. alt sınıflardaki sunta oturaklar ve tahta uzun sıralar kırılıp gıcırdarken, üst kattaki sınıflar belki de türkiye'nin en modern sınıflarıdır. diğer bir çelişki de üst kapıya girişte yaşanır. bu kapıdan sabah 9-10 ve akşam 17-18 saatleri arasında öğrenci giriş çıkışı yasaktır fakat öğretim üyeleri ve personel bu kapıdan her saatte girip çıkabilir, neden sorusunu getirir akıllara. her sene başında elektronik turnikelerin tamir edilip, iki hafta sonra yalama olması ise itü genelindeki bir çalışkidir.
    (kun3uli, 19.04.2006 18:37)
  15. öss maratonunun ardından yerleştirilmiş oldukları itü'nün en yüksek puanlı bölümüne girmeleri dolayısıyla, diğer bölümlere şöyle bir tepeden bakan, "ben istesem senin bölümüne girebilirdim" cümlesiyle "ben istesem sen olabilirdim" cümlesini karıştıran bazı öğrencilere mensup fakülte.

bir de en yüksek puanlı fakülteye girdikleri için mezun olduklarında en yüksek maaşı alacakları inançları vardır ki aman aman..
    (ynitm ynits, 04.09.2006 17:29)
  16. şişliye yürüyerek 25, otobüsle 30 dakika mesafedeki maçka kampüsünde yer alan fakülte.
    (jakamen, 01.01.2007 21:02)
  17. kaybolmaya doyamadığım fakülte.
    (on my toothpaste, 06.03.2007 20:42)
  18. artık bünyesinde suny ekonomi ve suny işletmeyi de bulunduran labirent konseptli fakülte.
    (bliss, 06.03.2007 21:17)
  19. tuvaletleri turistler tarafından da kullanılan fakültedir.(bkz: ben dün bunu gördüm)
    (burakk, 04.05.2007 15:44 ~ 15:45)
  20. mezun olmadan önce altıncı katına çıkıp aşağıya tükürmeyi düşündüğüm itünün en çok kata sahip fakültesi.

(bkz: sıfatına tüküreyim) (hayır hayır bu manada değil!)
    (strangelove, 25.06.2007 15:13 ~ 19.11.2008 22:57)
  21. ve artık bünyesinde siue endüstri mühendisliğini de barındıran fakülte
    (nomennocry, 23.09.2007 02:38)
  22. kayıt döneminde gördüğüm harikulade güzellikteki kızları hala aklımdadır.
    (ya suck ya fuck, 27.03.2008 19:30)
  23. taksim- nişantaşı- beşiktaş arasında konuşlanmış, lise görünümlü üniversite tanımına nispeten uyan, işletme mühendisliği ile endüstri mühendisliği bölümlerini, dolayısıyla en has çancıları bünyesinde barındıran, kulüpleri faal, birbirine rakip 2 kantinli, itü'deki en "öğrenci halinden anlayan" öğretim görevlilerine sahip fakülte.
    (pinkpillsandblueshots, 12.05.2008 00:45)
  24. bankaların yönetici adaylığı sınavları için seçtiği yer. bu tarihlerde acayip bir kalabalık olur önünde.
    (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 30.06.2008 22:33)
  25. finansbank bir sınav yaptı bu fakülte'de. gidişim ayrı olay dönüşüm ayrı olay. bana verilen tarife göre önce beşiktaş'a ordan da yürüyerek işletme fakültesi'ne gitmem söylendi. otobüsle taksim'e doğru giderken maçka tabelasını gördüm, dedim muhtemelen burdan gidilir ama tarife uyalım, sınava geç kalmayalım. tabeladan iki durak sonra otobüste kimse kalmadı. şoför döndü :

- "hemşerim sen nereye gideceksun?" dedi.
    + abi maçka'ya itü işletme fakültesi'ne.
    - e hemşerim 2 durak önce ineydun ya ?
    + abi bana böyle tarif ettiler. önce beşiktaş, sonra bik bik bik.
    - sen in burdan geri yürü ordan aşşaa bik bik bik.

indim yürüdüm, tabelayı arıyorum. sonra başka yerlere geldim. yürüyerek tabela kaçıran belki de ilk insanımdır. kendimi kutluyorum. derken önümde dört tane şahane denilebilecek kızlar. birinin ensesinde k.atatürk imzası. apıştım kaldım. sonra kendi kendime dedim ki ; apışıp kalacağıma yapışıp öpsem mi ? ondan da vazgeçtim, itü'yü sormaya karar verdim. kepaze olmamak adına kızlara değil, başkasına. tariflerle itü'ye geldiğimin farkındaydım. ama büyük bir tabela görmeyi hayal ederken, bu hayale ulaşamadım. neyse birine daha sorayım. sadece 2 kişi var koca sokakta. günlerden pazar;

+ abi ben itü'ye gidecektim ?
    - şu bina.
    + nassı yani ? (itü tek bina mı ?)

yanındaki adam yetişti imdada;

+ hangi fakülteye gideceksin ?
    - işletme fakültesi.
    + şurdan yürü. bik bik bik..

geçerken baktım, adamın şu bina dediği yer yabancı diller yüksek okulu. sınava girdik çıktık, şişli'ye yürüyorum yolda para gördüm. alsam mı almasam mı ? almadım. yanımdan geçen adam eğildi attı cebe.

(bkz: köyden indim şehire)

yürümeyi bıraktım. başıma daha fazla olay gelmemesi için otobüsle doğru eve gittim. böylelikle ensesinde k.atatürk imzalı kıza rezil olmadığım günümü anı olarak itüsözlükle paylaşacağım bir güne sahip oldum. fena mı oldu ? çok fena oldu. ilgilenmeyenler için, finansbank sınavını geçtim, mülakatı bekliyorum. çalışmaya başlarsam, işletme fakültesi'ne gelip tüm kantindekilere çay ısmarlamayacağım.
    (dünyayı kurcalayan adam, 15.07.2008 00:18)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil