belki ilginizi çeker
  1. · inna sabirin
  2. · where are you when i need you
  3. · sözlüğe her şeyini döken insan modeli
  4. · itülünün günlüğü
  5. · iç dökme aracı olarak sözlük
  6. · bir yazarın günlüğü
  7. · günlük
  8. · sözlüğü günlük olarak kullanmak
  9. · günlük tutmak
  10. · sözlüğün günlüğe dönüşmesi
gündem
  1. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · okan bayülgen
  4. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  5. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  6. · çok istenip de olunamayan meslekler
  7. · ece gürsel
  8. · yeni başlayanlar için hayat
  9. · taxim hill

itü günlük  

sayfa  / 5
  1. güzel bir fikir... nedense seinfeld'deki gibi ana karakterler etrafında yan karakterler dolu ilginç, neşeli ve komik ürünlerin çıkacağına inanıyorum. kanım ısındı, kaynadı.
    (azwepsa, 21.04.2006 10:30)
  2. sevgili günlük...

sabah kalktım..halen başım dönüyordu..dedim biz sağlam içimişiz dün gece..yormuşuz karaciğeri, böbreği falan..olmasın bi daha dedim kendi kendime böyle, hemen "bi daha içmicem kardeşim" yemini ettim..gittim bi elimi yüzümü yıkadım, bir çay koydum kendime..adam akıllı da bişey yiyemedim..bakayım dedim bi sözlüğe, ne kadar eksi oy almışız diye..performans iyi idi, yine yemiştik seri eksi oyları..hemen seri eksi yediğim girilerin altına edit çaktım..önceden word dosyasına kaydettiğim edit yazımı ctrl+c yaptım, geldim sözlüğe ctrl+v'ledim..biraz rahatladım, açtım müziği dans ettim..midem biraz daha bulandı..sonradan aklıma geldi, ulan dedim, daha gün bitmeden günlük yazıyorum, konseptin ağzına sıçıyorum dedim..kendine geldim, madem gün boş, yatıyım biraz daha uyuyayım dedim..madem kafa da akşamdan kalmış..

böyle saçma bir günün içerisindeyim günlük..

öptüm gözlerinden..

21 nisan '06
    (zeus, 21.04.2006 10:47 ~ 10:49)
  3. sevgili günlük

bugün sabah erkenden kalktım. bahçeye gidip taze domates, salatalık, biber topladım. kümesten sıcacık yumurta aldım bigüzel kaygana yaptım afiyetle hepsini yedik. sonra tarlanın yolunu tuttum, önce biraz çapa yaptım sonra otları biçtim, sıcağın altında kavruldum ama değdi valla. akşam tarladan döndükten sonra ineği sağdım, sonra pişirip çocuklara taze taze içirdim, yatağa girdiğimde yorgundum ama huzurluydum..
    demek isterdim ama..

sevgili günlük

lanet olsun yine sabahın köründe kalktım.kahvaltı bile edemedim, uykumu tam alamadığım için metroda taksime kadar uyumuşum. geri döndüm tabi.. işe geldim, herzaman ki gibi sıkıcı şeyler..laftan anlamayan birsürü insanla konuştum, telefonlar susmak bilmedi sonunda birinin fişini çektimde rahatladım. başağrısından da ölüyorum günlük.. birazdan mesai bitiyo, evime gidip biran önce uyumak istiyorum ama nerde ulann bu trafikte iki saatte ancak evde olurum.. sevgili dostum yarının bana huzur getirmesini dileyerek bugünümü sonlandırıyorum. esen kal canım..
    (bambuk, 21.04.2006 18:22 ~ 22.04.2006 09:48)
  4. sevgili günlük
    bügün erkek arkadaşımdan ayrıldım.gerçi o nedenini tam anlamadı ve sessiz kalmayı tercih etti ama..bu olayı daha da gergin hale getirdi.
    şimdi msn'ninde "are u happy now" yazıyo.bana çok kızgın biliorum ama kendimce haklıyım.biliorum bencillik..yine de saçmalıklarını görmezden gelmek ve kapatmak için çok uğraştım.artık yeter!
    neyse günlük benim kafam daha rahat şimdi
    (undertow, 21.04.2006 20:09)
  5. sevgili günlük;

eeee, şeyyyy neyse unuttum sonra yazarım artık.
    (guenhwyvar, 21.04.2006 20:13)
  6. (selenge, 21.04.2006 20:18)
  7. (ephendy, 21.04.2006 21:21 ~ 24.04.2006 15:04)
  8. (absent, 21.04.2006 22:04)
  9. itü blog tarzı bir oluşumla hayata geçebilecek proje. lakin insanların dikkat çekmek için olaylar uydurarak suistimal etmesi mümkün, bir de okul neticede ufak bir topluluk olduğundan eninde sonunda yazanlar deşifre olabilir, bu da rahat yazmayı zorlaştırır. belki herkese açık değil de tanıdıklar arasında yapılması daha eğlenceli olabilecek aktivite. vaktiyle insanlar bunu yazdıklarını birbirleriyle değiş tokuş ederek yapıyordu galiba.
    (genaro, 22.04.2006 10:10)
  10. sevgili günlük,

bu sabah kalktım yine can sıkıntısıyla,aslında bu sıkıntı akşamdan kalmaydı çünkü eski sevgilimi günlerden sonra msnde çevrimiçi görmüştüm.bekledim bekledim bekledim birşey yazar diye ama o hiçbirşey yazmadı.yazmadığıyla da kalmayıp 1 saat sonra çıktı.ben ki onu görürüm belki umuduyla her akşam bilgisayar başında beklerken onun bana bu yaptığı çok koydu.içim ezildi büzüldü ne yapacağımı bilemedim.oysa ki biz arkadaş kalıcaktık iki cici dost olucaktık.bu muydu senin arkadaşlığın dedim.offf oofff dedim uyan artık uyan kızım dedim ve hayatıma çok farklı bir yön çizmeye karar verdim.artık onu tamamen silip atacaktım.zaten o beni hiç sevmemişti ki ben niye onun için uğraşacaktım? hem de o beni hiç mi hiç haketmezken.artık bu gerçeği beynime kazıcaktım.keşke hiç karşıma çıkmasaydı dedim ama dün gece yüzüme bir tokat gibi vuran gerçeği gördükten sonra ondan çok soğudum.evet bu benim için belki kötüydü ama ayaklarımı yere bastıran bir gerçekti.
    kader kısmet diyorum artık günlük kim geleceği bilebilir ki? hayat çok acımasız ama yine de ders çalışmam gerekiyor.
    (touch of pink, 22.04.2006 16:20 ~ 17:15)
  11. sevgili günlük,
    bugün benim doğum günüm...yine yaşlandım.
    (böcek, 25.04.2006 17:58)
  12. kendisi sitenin ayrı bir aparatı olabilir, ama bunları giri olarak girmek sözlüğün orta yerine?

forumlarda sıkça rastlanan, insanların üstü kapalı bir şeyler anlatmaya çalışmalarının ürünüdür, psikoloji okuyan kişilerin, insanların yüz bin türlü hallerini öğrenmeleri için mükemmel bir deney ortamıdır. günlük gibi zamanında top secret bir olgu olarak gösterilen şeyin şu günlerde bir hava atma, bir şeyler kanıtlama veya "ühühü sevin lan beni çok aalıyom ben" tarzı serzenişlerini kitlelere yayabilecek bir duyurgaç halini almasını şimdilerde hep beraber izliyoruz. iyi mi? çok sikimde değil açıkçası. ilgileneni seveni vardır. olur ya bir anlamı bile vardır, bilemem. talep edeni varsa buyursun okusun fakat konu bu değil. konu; sözlük... s-ö-z-l-ü-k.

itü sözlük blog mu bura?
    (coban, 25.04.2006 18:25 ~ 25.09.2006 21:11)
  13. sevgili günlük,
    bugün okul arkadaşlarımın beni hepten dışladığına tanık oldum...
    tavuklarını kovdum sanki...
    ef banane...
    (hypnotica girl, 25.04.2006 21:00)
  14. sevgili itü günlük,bugün çok halsizim nefes alacak halim yok,acaba benim yerime nefes alırmısın?sevgili itü günlük sabah çalışma masamın üzerine salçalı spagetti hazırlamıştım onu bulamıyorum,sen mi yedin?bu haftaki fb-ts maçı hakkında ne düşünüyosun,acaba fb bu maçı alabilir mi?bu sene şampiyon kim olur pekala?sevgili itü günlük bugün kız arkadaşımdan ayrıldım,neden ayrıldığım hakkında bana bilgi verebilirmisin?bugün götünden kıl aldırmayan insanlarla dolu etrafım,öküz altında buzağa arayan insanlari hiç söylemiyeceğim ya yap dedik aliye gitti sıçtı halıya insanlara ne demeli.sevgili günlük bugün kendimi bahtsız bedevi ile çöldeki kutup ayısının maceralarındaki bahtsiz bedeviye benzetiyorum,neden acaba?benim bugünkü psikolojik bunalımıma çare bulabilir misin?sevgili itü günlük az önce arkadaşlarım aradı,okeye dördüncü arıyolarmış moralim bozuk,hiç çekemem şimdi acaba yerime dördüncü olur musun?sevgili itü günlük bunalımdayım acil sevgili bulmam lazım sevgilim olur musun?sevgili itü günlük ben sana sabahtan beri niye sevgili diyorum,sevgilim değilsin birşey değilsin.sevgili günlük şimdi çıkmak gerekiyor,bugün dağıtmam lazım sonra görüşürüz sakin kafayla.(bkz: gel de isyan etme)
    (jenerator devresi arizali, 26.04.2006 19:08)
  15. güzel bir hafta başı olmaması için hiç bir neden yoktu.geçen hafta galatasaray'ın yapamadığını bu hafta trabzonspor yapacak diye bir ümt vardı, olmadı. bu sene de şampiyonluk bizden yana değil dedik! haftanın tek tatil günü olan pazarı ise yeni başlayacak mesai haftasına inat doya doya, tabiri caizse yaya yaya geçirmişim, ne aaala! hani bu hafta pazartesi sendroumunu yaşamayacaktım. ama nerdeeee?
    her şey bu sabah arabayla iş yerine gelirken başladı. rastgele açılan bir radyo kanalı; sabah sabah damardan şarkılarla başlamışlar. radyodaki kız dalga geçer gibi; pazartesi sendromunuza ilaç gibi gelecek bir şarkı dinleyeceksiniz diyor. aklımdan, dımtıs bir şarkı ya da şu türk filmlerindeki eğlenceli şarkılardan biri çalacak galiba düşüncesi geçiyor.aşk bahçemi süsleyen inci çiçeğim misin?gecemi aydınlatan ateşböceğim misin?... çalsa bari diye düşünürken yastayım çalıyor. ferhat göçer söylüyor. ve evet göçertiyor radyodaki ses. şarkı devam ederken ötede yanan yeşil ışık kırmızıya dönüyor ve duruyoruz. elim kanalı değiştirmek için bir çaba da sarfetmiyor. türk filmi izliyormuşum giibi dalıyorum,arkadan gelen korna sesiyle ayılıyorum. arkadaki adam bana, ben radyodaki kıza söyleniyorum ve cümbüş başlıyor... iş yerine gidip bilgisayarımı açtığımda her zamanki gibi müziklerimin bulunduğu dosyanın hepsini açıyorum. önce levent yüksel söylüyor; ayrılmam, sarılırım hayallere. ayrılmam, sevişirim özleminle! ve mfö devam ediyor; nasıl bir sevdaysa bu, karşı koyamam...sana sarı laleler aldım çiçek pazarından. evet, dinlememek benim elimde, epitopu bir tıkla tüm bu gereksiz yere ağırlaşan havayı değiştirebilirim ama güzel söylüyor be namussuzlar. haftaya inleyen nağmelerle başlıyorum, pffff. kış bitti ya, çantamda mendil de yok. çalışma masamın üzerideki ıslak mendil de işe yaramaz. yandakiler farketmese bari diyerek lavaboya yöneliyorum. tamam, geçti. işimin başına dönüyorum ve gür bir sesle; bilgisayarında ateşböceğim misin şarkısı olan varsa paylaşıma açsın, lütfeeennnn. bu gür sesten daha gür bir ses sesleniyor; açtım, al bakalım.
    dırıt dırıt dıııı dırıt
    ...
    sevgilim söyler misin, ateşböceğim misin?

ha şöyle işte!
    (gülümsün, 01.05.2006 12:14 ~ 22:04)
  16. sevgili günlük,

pazar sabahı kalktım gene karga bokunu yimeden. alışkanlık oldu allah kahretsin. baktım evde ekmek yokmuş. çıktım ekmek aldım, gazete aldım. çıkmışken bir de fırına uğradım poğça simit aldım. yeni açıldı burası. ma çok popüler mk. sabah gene tıklım tıklımdı. fazla insan olmasa ordaki tatlı kızla muhabbet de ediyorum. oranın simitlerini ayrı, o kızı ayrı beğenirim. lakin tıklım tıklımdı. orta yaşlı teyzeyle gördüm işimi.

eve bi girdim giriş o giriş. anca pazartesi sabahı çıktım. evin içinde dört döndüm. çok sıkılıyordum. hava da bok gibiydi. bi ara gök gürültüsü gibi sesler sardı. bi çıktım baktımsa türk yıldızları kadıköy civarında gösteri yapıyorlar. evin üzerinden geçerken ister istemez insan tırsıyor. içlerinden birinin eli titrese, kanat kanada bir tokuşsalar uçak bizim balkona inecek. zaten fazla bişey de göremedim. kafamı bi oraya bi buraya çevirirken baydım. ben de denizdeki optimistleri seyrettim bir süre. çok zevkli geliyor bana bu iş. çocukluğumdan beri hevesim var zaten yelkene başlasam mı??? ama rüzgar, soğuk falan... denizin ortasında üşütür ishal olurum ben.

balkonda da üşüdüm. sonra girdim içeri. açtım televizyonu... dizilerimi tek tek seyredip kanepede uyuya kaldıktan sonra. uyanıp yatağıma yattım. bi ara iki tane mesaj geldi... rüya sandıydım ama harbiden gelmiş... hem de iki tane gelmiş... allah allah.
    (azwepsa, 01.05.2006 12:52)
  17. (chixculub, 04.05.2006 20:53 ~ 21:07)
  18. sevgili günlük,

sabah yatağımda enerji dolu bir şekilde uyandım. fakat o anda umutlarım söndü. sağ kolumu sözlüğün ebesine sarılmak için uzattığımda, orda olmadığını fark ettim. adeta dünyam başıma yıkıldı sevgili günlük. bu gerçek olmamalıydı, birileri yine ona atlıyordu.

hışımla kalktım. hemen bilgisayarı açtım. o kadar sinirliydim ki, internete bile bağlanmadan ie'yi çalıştırıp adres çubuğuna www.itusozluk.com)" onmousedown="return bkc('799091','www.itusozluk.com')">www.itusozluk.com yazdım. biricik sevgilime atlayanlara suçüstü yapmak istedim. olmadı, sonra internete bağlanıp tekrar denedim.

açar açmaz, gecenin bir yarısından beri bizi uzaylı sanan giriler yazan kişinin hala doymadığını, "chaghdash" başlığının altına "son iki harfi 'sh' olan rumuz (nick name)" yazmakta olduğunu gördüm. kan beynime sıçradı o an. hemen sıkıntımı dile getirdim. girdim nickaltına verdim kalayı verdim sümsüğü.

sonra, sanki ben anlamayacakmışım gibi geldi "bu sözlükte çok kıskanç adamlar türedi" diye bi başlık açıp altına da "benim yaptığım faideli işleri çekemeyenler var, bi hal çaresini bulmak lazım" diye giri girdi.

gittim mesaj attım: "ya tabi kıskanacam, sen mis gibi ebeyi al benim koynumdan, sonra da neden kıskanıyon diye artizlik yap, cık cık cık" dedim.

cevap gelmedi. çok sinirliyim günlük.
    (chaghdash, 04.05.2006 21:01 ~ 21:06)
  19. (bkz: itü blog)
    (radula, 07.05.2006 22:24)
  20. sevgili günlük,
    bugün sözlüğe geri döndüm, wondrous sağolsun..
    (subuo, 08.05.2006 00:34)
  21. sevgili itü günlük,

geçen gün gemide arkadaşın biriyle sevişirken, aklıma takıldı, sorayım dedim, "kamil sen itü sözlük okur musun" diye..

"siktirme şimdi sözlüğü ütüyü" diye bağırdı bana.

çok kızdım ona. çok.

valla.
    (close2death, 13.05.2006 15:51)
  22. sevgili günlük,

bütün gün film izledim...
    (hypnotica girl, 13.05.2006 22:01)
  23. (chixculub, 13.05.2006 22:05 ~ 22:42)
  24. (cyd, 13.05.2006 22:54)
  25. hızarcının günlüğü;
    13 mayıs cumartesi: bugün odun geldi, doğradım.
    14 mayıs pazar: bugün odun geldi, doğradım.
    15 mayıs pazartesi: bugün odun geldi, doğradım.
    16 mayıs salı: bugün odun gelmedi.
    17 mayıs çarşamba: bugün odun geldi, doğradım.
    18 mayıs perşembe: bugün odun geldi, doğradım...
    (maya, 13.05.2006 23:29 ~ 23:30)
 sayfa  / 5

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil