çok enteresan bir hadisedir. olayın çıkışından sonucuna, gazetedeki salak yorumlara kadar ilginçtir. bu ülkede mizah yazarı olmanın ne kadar kolay olduğunu ama bu ülkede mizahı satmanın ne kadar zor olduğunu göz önüne sermiştir.
bir itü lü olmamama rağmen sözlük vasıtasıyla son zamanlarda çok sıklıkla içlerinde bulunduğum geneli itü öğrencisi çoğu da vadi yurtları sakini olan bir güruh var. iyi tanıdığımı düşünüyorum kendilerini. ve oluşturdukları "geleneksel abazan hareket yürüyüşü" gerçekten ve gerçekten oldukça yaratıcı, oldukça rahatlatıcı oldukça eğlenceli bir etkinlik. öğrencilik demek hele üniversite öğrenciliği "otur mal mal derslerine çalış, imtihanlarında fevkalede neticeler alarak mektebini bitirmeye muvaffak ol" demek değil. orda kendini bulmalısın, kendini ifade etmelisin, yoksa o okulda gösterilen dersleri hele ki şimdiki zamanlarda internet vs yardımı ile pekala oturup evinde de öğrenebilirsin. ama üniversite ortamı başka birşeydir. bildiklerini düşündüklerini ifade etme tarzını oluşturma dönemindir.
şimdi olay şu şekilde gerçekleşmiş, 3 yıl önce bir elektrik kesintisi esnasında spontane olarak ortaya çıkan ve eğlenceye dönüşen bir olay gelenekselleştirilmiş üçüncüsü de bu sene organize edilmiştir. kız yurtlarından da bu eyleme alkışla destek gelmiş, oradakiler de işin eğlence olduğunun bilincinde olduklarını göstermişlerdir. ancak sanırım aynı yurttan bazıları " ay bizi zikmeye geliyorlar" şeklinde düşünmüş ve panik olmuşlardır. kendilerine demek istediğim, "abazan hareket" sadece bir sembol, endişe duymasın, o harekettekilerden hiçbiri o eğlenceyi bırakıp sana onu yapmayı ,seni bıraktım eva mendez e bile onu yapmayı (yok lan çok abarttım, ona yapabilir bu hayvanlar) düşünmez. hele senin korktuğunu, rızanın olmadığını bildikten sonra, yapanı da yaşatmazlar o kampüste. benim tanıdığım çocuklar bu şekilde insanlar.
olay esnasında güvenlik görevlilerinin de "güvenliğinizi sağlayamayız" gerekçesiyle kızları yurda kilitlemeleri de gerçekten ilginç bir olay. eğer şaka olarak yaptıysanız, gerçekten çok yerinde, müthiş esprili ve gerçekten komik bir şaka. içtenlikle söylüyorum tebrikler bu eğlenceye böyle esprili bir yaklaşımla iştirak ettiğiniz için. ama eğer ciddiyseniz, "ulan 300 tane bornozlu adamı durduramıyorsanız siz ne biçim bir eğitim gördünüz, nasıl bir güvenlikçisiniz" şeklinde bir soru sormak isterim.
herneyse, etkinlik her sene olduğu gibi ve olması gerektiği gibi olaysız sona ermiş, hoş bir espri olarak anılarda kalarak, öğrenciler odalarına dönmüş. buradaki herşey müthiş bir eğlence, üniversite hayatından güzel bir kesit.
olayın vehameti ertesi gün ortaya çıkıyor. kızlardan birisi "itü de taciz var" diye duvara yazı asmış. aynı güvenlikçilerin durumu "şakaysa çok komik ve gerçekten harika bir şaka, ciddiyse gerçekten çok acı". yahu taciz dediğin ciddi olur. yurda saldırılmış mı? namusunuza halel getirecek bir kelam edilmiş mi? sadece espri yapılmış. ama sen bu yazıyı asarak o çocuklara direk sapık diyorsun eğer ciddiysen.
efendim daha sonra rektör de soruşturma açmış. artık bu konuyu da daha fazla yazmak istemiyorum.
bu gazetelere taşındığında, gazetelerde egolarını tatmin, ilgi çekmek için yazılar yazmaya meraklı okuyucular tarafından da mükemmel bir yorum gelmiş. onu buraya aynen aktarıyorum. görseli de koyucam yan tarafa.
"ve geleceğimizi bu ülkenin geleceğini teslim edeceğimiz nesil huzurlarınızda...
başarı ve proje bekliyorken bulduğumuz bu hareket neyin nesi?
her naneye atlayan eleştiren üniversite gençliği buna ne kulp bulacak ve proje üretememelerini bununla mı kamufle edecek acaba?"
ulan ne projesi? ne kamuflesi? o okuldan nasıl projeler çıkıyor senin haberin var mı? adamlar kendilerini ifade edemezlerse, çıkardıkları projeyi nasıl sunacaklar? arkadaşın ne iş yaptığını bilmiyorum. ama kendisi oturup gazete forumlarına düşünmeden aklına geldiğini yazarken kaç proje üretmiş, üretmeyi geçtim, kaç tane projeye hiç değilse "aferin lan iyi fikir, devam et" diye destek vermiş? buradaki okur yorumlarının ne kadar ciddi ve ne kadar kontrollü olduğunu anlamak isteyenler, yükleyeceğim görselde, bu yorumdan sonraki yorumu yapan kişinin, daire içine aldığım kullanıcı adına bakabilirler.
(görsel:
itü de bornoz soruşturması/37688)
bahsettiğim arkadaşlardan birinden gelen uyarı üzerine edit:
evet bu sene biriki zırtapoz yüzünden terbiyesizleşme olmuş. gene de bunun güzel bir eğlence olduğu fikrindeyim. arkadaşlarımız da öyle rezillikleri yapan puştları dışlarlarsa önümüzdeki sene hiçbir sorun kalmayacağını düşünüyorum.