görseller
itü de bornoz soruşturması 

belki ilginizi çeker
  1. · geleneksel abazan hareket yürüyüşü
  2. · rocky izleyip bornozla gezen genç
  3. · yaran facebook grup isimleri
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · ugg
  4. · disko kralı
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · yaran diyaloglar
  7. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  8. · un long dimanche de fiançailles
  9. · blok

itü de bornoz soruşturması  

1. (ouzbal, 16.11.2008 12:25 ~ 12:26)
  2. yeni rektörün basına itüyü rezil etme hareketidir kanaatimce. daha önce de bu iş yapılıyordu. bir kız öğrenci olarak hep gülüp geçtiğimiz, sohbetlere eğlence katan bir olaydı bu. eminim o taciz var diye yazı asan öğrenciler de zaten bu rektörü başımıza getiren çevrenin kızlarıdır.
    yazık olmuş

edit: o çevre kızları diilmiş galiba ama aynı değneğin diğer kirli(!) ucu olduğuna göre yazıda bi sorun yok diye düşünüyorum
    (lillymarlin, 16.11.2008 12:43 ~ 14:35)
  3. bi' kaç sene sonra, bugünlerini yüzlerde gülümsemeyle hatırlamak yerine, "'taciz var' dedik soruşturma başladı" diye hatırlayacaklar. buna üzülüyorum. halbüse eğlen, coş nedir yani... karşına çıkan o grup sanki sınıf arkadaşın ya da bi' alt ya da üst devren değil...
    (nilay, 16.11.2008 12:53)
  4. "her yıl yapılıyormuş,gafil avlandım" sözü sorumluluğu üstünden atmaktan başka bir şey değildir.itü ye girmeye hak kazanan bir kişi daha kaydolmadan öğreniyor bu yürüyüşü rektör mü bilmeyecek,bıraksın bu yalanları. kendi öğrencisini 3 ayda 2. satışı bu rektörün kim bilir daha kaç kez satacak? şikayetçi olan kız profiline gelirsek.hepsi hayatında erkeklerden zerre kadar ilgi görememiş kız tipleri,dolayısıyla bu kadar ilgiyi kaldıramadılar.işin içine kolektifler girince de böyle bir anasayfa haberi ortaya çıktı.
    (muvo, 16.11.2008 13:24 ~ 13:24)
  5. çok enteresan bir hadisedir. olayın çıkışından sonucuna, gazetedeki salak yorumlara kadar ilginçtir. bu ülkede mizah yazarı olmanın ne kadar kolay olduğunu ama bu ülkede mizahı satmanın ne kadar zor olduğunu göz önüne sermiştir.
    bir itü lü olmamama rağmen sözlük vasıtasıyla son zamanlarda çok sıklıkla içlerinde bulunduğum geneli itü öğrencisi çoğu da vadi yurtları sakini olan bir güruh var. iyi tanıdığımı düşünüyorum kendilerini. ve oluşturdukları "geleneksel abazan hareket yürüyüşü" gerçekten ve gerçekten oldukça yaratıcı, oldukça rahatlatıcı oldukça eğlenceli bir etkinlik. öğrencilik demek hele üniversite öğrenciliği "otur mal mal derslerine çalış, imtihanlarında fevkalede neticeler alarak mektebini bitirmeye muvaffak ol" demek değil. orda kendini bulmalısın, kendini ifade etmelisin, yoksa o okulda gösterilen dersleri hele ki şimdiki zamanlarda internet vs yardımı ile pekala oturup evinde de öğrenebilirsin. ama üniversite ortamı başka birşeydir. bildiklerini düşündüklerini ifade etme tarzını oluşturma dönemindir.
    şimdi olay şu şekilde gerçekleşmiş, 3 yıl önce bir elektrik kesintisi esnasında spontane olarak ortaya çıkan ve eğlenceye dönüşen bir olay gelenekselleştirilmiş üçüncüsü de bu sene organize edilmiştir. kız yurtlarından da bu eyleme alkışla destek gelmiş, oradakiler de işin eğlence olduğunun bilincinde olduklarını göstermişlerdir. ancak sanırım aynı yurttan bazıları " ay bizi zikmeye geliyorlar" şeklinde düşünmüş ve panik olmuşlardır. kendilerine demek istediğim, "abazan hareket" sadece bir sembol, endişe duymasın, o harekettekilerden hiçbiri o eğlenceyi bırakıp sana onu yapmayı ,seni bıraktım eva mendez e bile onu yapmayı (yok lan çok abarttım, ona yapabilir bu hayvanlar) düşünmez. hele senin korktuğunu, rızanın olmadığını bildikten sonra, yapanı da yaşatmazlar o kampüste. benim tanıdığım çocuklar bu şekilde insanlar.
    olay esnasında güvenlik görevlilerinin de "güvenliğinizi sağlayamayız" gerekçesiyle kızları yurda kilitlemeleri de gerçekten ilginç bir olay. eğer şaka olarak yaptıysanız, gerçekten çok yerinde, müthiş esprili ve gerçekten komik bir şaka. içtenlikle söylüyorum tebrikler bu eğlenceye böyle esprili bir yaklaşımla iştirak ettiğiniz için. ama eğer ciddiyseniz, "ulan 300 tane bornozlu adamı durduramıyorsanız siz ne biçim bir eğitim gördünüz, nasıl bir güvenlikçisiniz" şeklinde bir soru sormak isterim.
    herneyse, etkinlik her sene olduğu gibi ve olması gerektiği gibi olaysız sona ermiş, hoş bir espri olarak anılarda kalarak, öğrenciler odalarına dönmüş. buradaki herşey müthiş bir eğlence, üniversite hayatından güzel bir kesit.
    olayın vehameti ertesi gün ortaya çıkıyor. kızlardan birisi "itü de taciz var" diye duvara yazı asmış. aynı güvenlikçilerin durumu "şakaysa çok komik ve gerçekten harika bir şaka, ciddiyse gerçekten çok acı". yahu taciz dediğin ciddi olur. yurda saldırılmış mı? namusunuza halel getirecek bir kelam edilmiş mi? sadece espri yapılmış. ama sen bu yazıyı asarak o çocuklara direk sapık diyorsun eğer ciddiysen.
    efendim daha sonra rektör de soruşturma açmış. artık bu konuyu da daha fazla yazmak istemiyorum.
    bu gazetelere taşındığında, gazetelerde egolarını tatmin, ilgi çekmek için yazılar yazmaya meraklı okuyucular tarafından da mükemmel bir yorum gelmiş. onu buraya aynen aktarıyorum. görseli de koyucam yan tarafa.
    "ve geleceğimizi bu ülkenin geleceğini teslim edeceğimiz nesil huzurlarınızda...
    başarı ve proje bekliyorken bulduğumuz bu hareket neyin nesi?
    her naneye atlayan eleştiren üniversite gençliği buna ne kulp bulacak ve proje üretememelerini bununla mı kamufle edecek acaba?"
    ulan ne projesi? ne kamuflesi? o okuldan nasıl projeler çıkıyor senin haberin var mı? adamlar kendilerini ifade edemezlerse, çıkardıkları projeyi nasıl sunacaklar? arkadaşın ne iş yaptığını bilmiyorum. ama kendisi oturup gazete forumlarına düşünmeden aklına geldiğini yazarken kaç proje üretmiş, üretmeyi geçtim, kaç tane projeye hiç değilse "aferin lan iyi fikir, devam et" diye destek vermiş? buradaki okur yorumlarının ne kadar ciddi ve ne kadar kontrollü olduğunu anlamak isteyenler, yükleyeceğim görselde, bu yorumdan sonraki yorumu yapan kişinin, daire içine aldığım kullanıcı adına bakabilirler.
    (görsel: itü de bornoz soruşturması/37688)

bahsettiğim arkadaşlardan birinden gelen uyarı üzerine edit:
    evet bu sene biriki zırtapoz yüzünden terbiyesizleşme olmuş. gene de bunun güzel bir eğlence olduğu fikrindeyim. arkadaşlarımız da öyle rezillikleri yapan puştları dışlarlarsa önümüzdeki sene hiçbir sorun kalmayacağını düşünüyorum.
    (heathcliff, 16.11.2008 14:32 ~ 21:17)
  6. bornoz giyen arkadaşlara helal olsun dediğim olaydır. biz üniversitede rektörün elemanları tarafından götümüzü kestirecez diye kampüsü geçtim sokakta yürürken bile önümüze bakardık, saçlarımızı berenin içine toplardık, arkamızdan küfür ettiklerinde yürür giderdik hızlı hızlı. helal olsun bornoz giydiniz. artık yönetim de kudursun.
    (knuckle, 16.11.2008 15:04)
  7. ohh. düşüyor okulun puanları. iyi iş çıkarıyorsunuz abazan arılar! tek hedefiniz kızlar yurdudur, ileri !

(bkz: geleneksel abazan hareket yürüyüşü/42)
    (annem bana git ekmek al dedi, 21.11.2008 18:33 ~ 18:35)
  8. bornoz giyenleri ilk gördüğümde koptuğum ve aramızda mizah ı biraz olsun yaşatanlar da var dediğim ama daha sonra rektörün kademe yükselme showuna alet edildiklerini gördüğümde üzüldüğüm soruşturmadır.
    (all your base are belong to us, 21.11.2008 18:37)
  9. itü toplum gönüllülerinin (bkz: itütog) 3 aralık çarşamba saat 17:30 maslak kampüsü - ksboditoryum'da üzerine olayın her iki tarafını bir araya getirmek suretiyle yürütecekleri tartışmanın konusudur. duyuru metnini aktarıyorum:

7 kasım gecesi saat 00.30 sıralarında vadi yurtları'ndan(itü'nün erkek
    yurtları) çıkan yaklaşık 300 kişilik erkek öğrenci grubu, `ayazağa kız
    öğrenci yurdu`'na doğru yürümeye başladı. her yıl yapılan adına "geleneksel
    itü abazan yürüyüşü" denen bu etkinlik bu sene biraz olaylı geçti. öncelikle
    kız yurtlarında kalan bir kaç kız öğrenci itü'de taciz var afişleri
    hazırlayıp astı, ayrıca bir kaç gazetede de itü'yü ve öğrencilerini
    karalayan haberler çıktı. okulun en çok okunan forumlaru olan teknikforum
    ve itukampüste bir çok tartışma yaşandı.
    kimisi taciz dedi, kimisi eğlence,

biz de itü-tog olarak dedik ki, sizce bu ne?
    gelin birlikte tartışalım?

*bornoz:*
    sadece iki metrelik havlu kumaşı mı?
    eğlence mi?
    taciz mi?
    birlikte kalamamanın isyanı mı?
    toplumsal cinsiyetin gerçeklerini mi anlatır?*

tartışmak için 3 aralık çarşamba 17:30 maslak kampüsü ksb oditoryum'da
    biraraya geliyoruz.

bilgi icin: ozge1302@gmail.com
    (littlemy, 27.11.2008 20:22 ~ 20:24)
  10. etkinliğin facebook linki için:

http://www.facebook.com/...
    (littlemy, 27.11.2008 20:24)
  11. sanki mesele bornoz değil de öğrencilerin birlikte birşeyler yapmasından doğan bir korkuya dayanıyor.
    (shade, 27.11.2008 20:36)
  12. (metalkorsan, 20.12.2008 20:16)
  13. bornozum bile yokken kurbanı olduğum soruşturma. gerekçeleri imza atmamam imiş. suçsuz olduğum halde o gün başıma gelenler ve imza atmamama neden olaylar ise trajikomik. sonuçta kaç insan arkdaşlarıyla sohbet ederken yolda bulduğu raptiyeyi eline monte edebilir ki. savunmamı da yaptım vesselam.
    (karga karga gak dedi, 20.12.2008 20:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil