|
|
- depeche modeun en güzel şarkısı.
karşısındakinin sevgisinden emin olan ve onun da bir gün bu sevgiyi görüp kendisine geleceiğine inanan bir insanın ağzından yazılmış. biri size bu şarkıyı yollayıp sözlerine bak dediğinde, bu nasıl bir kendine güven diyorsunuz. ama gün geliyor bakıyorsunuz ki bu kendine güven haklı da olabiliyormuş. bu şarkıyı birine söyleyebiliyorsunuz gerçekten çok şanslısınız. özellikle de nakaratını söyleyebiliyorsanız.
sözlerini de yazayım da tam olsun:
i'm going to take my time
i have all the time in the world
to make you mine
it is written in the stars above
the gods decree
you'll be right here by my side
right next to me
you can run, but you cannot hide
don't say you want me
don't say you need me
don't say you love me
it's understood
don't say you're happy
out there without me
i know you can't be
'cause it's no good
i'll be fine
i'll be waiting patiently
till you see the signs
and come running to my open arms
when will you realise
do we have to wait till our worlds collide
open up your eyes
you can't turn back the tide
don't say you want me
don't say you need me
don't say you love me
it's understood
don't say you're happy
out there without me
i know you can't be
'cause it's no good
i'm going to take my time
i have all the time in the world
to make you mine
it is written in the stars above
(bkz: bu şarkı bizim şarkımız olsun)
- tek kelimeyle mükemmeldir de diye bilirim ama tek kelimeden fazlasını kullanmak istiyorum. oldukça güzeldir, müziğiyle sözleri bağdaşlaştırılabildiğinde daha da süper olur. depeche mode un en dinlenilesi şarkılarından sadece bir tanesidir. bu akşam olucak olan konsere gidememenin acısını yüzüne yüzüne vurur bu şarkı eğer insan sözlerine içinde bulunduğu durumun açısıyla bakarsa. geldiler gidemiyorum yazık oldu hem onlara hem bana. ağlarım ama..
bir de little 15 vardı..
- tekrar tekrar dinlediğim en sevdiğim depeche mode şarkısı.
- depeche modu'un süper klipli şarkısıdır. dave abinin dediği gibi fazlacana depeche mode' dur bu şarkı
- gelmiş geçmiş en gaz girişe sahip parçalardandır... hafiften yükselen arka ritmin üzerine sanki suratına patlar gibi giren mükemmel bas yok mudur, adamı delirtir, mutlu eder aynı zamanda huzursuz eder. karşıt ruh hallerini insana yaşatan bir eserdir. dinlenmelidir!!! tehlikelidir.
sözlerinin meali şöyledir:
zamanımı ayıracağım
dünyadaki tim zamanıma sahipsin
seni benim yapacağım
bu gökteki yıldızlarda yazılı
tanrılar emrediyor
senin yanı başımda olmanı
yanı başımda
kaçabilirsin ama saklanamazsın
beni istediğini söyleme
bana ihtiyaç duyduğunu söyleme
beni sevdiğini söyleme
anlaşıldı
mutlu olduğunu söyleme
bensiz orada
biliyorum olamayacağını
çünkü faydası yok
iyi olacağım
sabırla bekleyeceğim
sen görene dek işaretleri
ve koşup açık kollarına atana dek kendimi
ne zaman anlayacaksın
dünyalarımız çarpışana kadar beklemek zorundamıyız
aç gözlerini
zamanı döndüremezsin geri
beni istediğini söyleme
bana ihtiyaç duyduğunu söyleme
beni sevdiğini söyleme
anlaşıldı
mutlu olduğunu söyleme
bensiz orada
biliyorum olamayacağını
çünkü faydası yok(renepqal, 09.09.2007 13:13 ~ 10.09.2007 02:08)
- alan wilder ayrıldıktan sonra grubun çıkardığı en sağlam single. klibinin sonuna doğru dave gahanın yaptığı el hareketi hala devoteelerin selamlaşma haraketidir.
şarkının hikayesi de şöyledir; grup dağıldı dağılacak derken, dave gahanın malum tedavisi biter ve gruba katılır, stüdyo çalışmaları yapılır ama bu çalışmalar başarılı sonuç vermez eskisi gibi, ve yine böyle bir çalışma sırasında martin ve dave tartışır, dave başlarım depecheine de modeuna da der ve gider. ardından da martin l gore bu şarkıyı yapar. bir süre sonra da dave geri döner, ve kaldıkları yerden devam ederler.(devotee, 19.12.2007 17:51 ~ 20.12.2007 14:44)
- depeche mode'un ne kadar harika bir grup olduğunu idrak etmem de etkili olan şarkı. derdim hep; "amına koyayım millet bu grupta ne buluyor? nedir bu tapınma sebepleri? " diye. ama bir dinlemeye başlayınca hastası oluyor insan. özellikle de it's no good gibi bir şarkının da büyük etkisi oluyor bu noktada. daha önce niye oturup dinlemediğine de kızabiliyorsun. dinledikçe dinleyesi geliyor insanın.
(bkz: vallahi bak)
- 2001'deki the exciter tour'da şarkı çalarken arkada gösterilmek üzere kendisine şöyle bir kısa film çekmişler:
http://www.dailymotion.com/...
bu film, turun dvd'si "one night in paris: the exciter tour"da da yer alıyor.
|