|
|
- nadir görülen farklı durumların genel kuralları değiştirmeyeceğini anlatan kalıplaşmış cümle...
- genellemesi yanlış çıkan kimsenin savunma cümlesi.
- olm tüm kızlar aptal ya.
- yok olm tuba mesela çok akıllı bi kız..vıdı vıdı..
- istisnalar kaideyi bozmaz!
- olm tüm genellemeler yanlıştır.
- o zaman 'tüm genellemeler yanlıştır' genellemesi de yanlıştır?
- istisnalar kaideyi bozmaz!(mirseyid, 24.03.2004 00:27 ~ 25.03.2004 22:15)
- mühendisliğin ve istatistiğin altın kuralı.
başka bir deyişle, 0.95 yaklaşık olarak 1'dir.
başka bir deyişle, itü'de kız öğrenci yoktur.*(chete, 24.03.2004 00:29)
- her şartta ve her durumda, her *göt oluşunuzda fütursuzca söyleyip karşınızdakini kitleyebildiğiniz cümle
(bınar, 24.03.2004 00:34)
- kaidenin ne olduğunu düşünmeden söylendiğinde beklenmeyen sonuçlarına katlanılır
- bu istisnalar kaideyi bozmamakla birlikte güzelim sistemi bozmakla kalmayıp ağzına bile edebilirler.
(bkz. exception handling)
- fenerbahçenin galatasarayı yenmesi gibi bişey olsa gerek. halen türkiye'nin en büyüğü galatasaraydır çünkü...
- (bkz: mühendis yaklaşımı)
- (bkz: kaideler istisnayı bozmaz)
- insanların inandığı şeylere karşı öne sürülen karşı teze karşı söyleyecek bir şey bulamayınca arkasına sığındığı cümle.
(5iyah, 02.08.2007 15:02)
- -abi
-efendim canım
-istisnaalar kaaideyi bozmaz ne demek?
-canım sen numunemisin? yoksa sayılımı?
gibi bir diyaloğa sebebiyet verebilecek cümlecik [şahsen başıma geldi] (bkz: tecrübeyle sabittir)
- (bkz: kaideyi sikip atan istisnalar)
- yamulmuyorsam oynak bir sagopa kajmer şarkısı.
- (bkz: amına bile kor)
- ortaokul sonunda ve lise başında şahit olunabilen gözlüklü gıcık allahın belası bazı istisna kız modellerinin başucu sözüdür. olay şöyle gelişir;
anlatıcı: hede hede ise hödö de hödödür. evet öyledir...
muhalefet olduğunu sanan gözlüklü gıcık allahın belası kız: hayır bikerem, istisnalar kaideyi bozmaz, tımam mıııı?
anlatıcı: kes sesini!
m.o.s.g.g.a.b.: asıl sen ses kesini, tımam mı?
anlatıcı: tımam...
- size söyleniyorsa lafı ağzınıza tıkan bir kalıptır, cevap vermeye çalışmayın, susun ve gülümseyin.
- ing. "exceptions don't count"
- karşınızdaki hafif salak tipli insana uzun uzun açıklasanız da anlamayacağı için "ben istisnayım işte. kaideyi öptüm öldü belediye gömdü" diyip geçmeniz gereken önerme.
bu sözü ortaya çıkaran atamız her kimse buradan ona bir kafa.
- hint müziği harmanlı sagopa kajmer şarkısı :
istisnalar kaideyi bozmaz,
bu civan bu civarda fazla tozmaz
elimi verdim, kolumu kaptın, gözümü çektim, aklımı aldın
yaşam mı ben mi bedbahtım
sallanırsa da yıkılmaz tahtım
canım yanar ödün kopar canım, tabularımı kendim yazdım
istisnalar kaideyi bozmaz, kuru yanında yaş telaş yapmaz
eli uzun alemin, cebi de tenha, sivri dillerin alayı
kesilir anla
paranın değeri arttı millet, insan değeri battı
kimlere kaldı artı
sendeniz bir boş vakit arakladın, poponsa yan gelip de yattı
yine mi komada martı
işlevsizlerin hepsi karttı
hanginiz bu piste havlu attı
vaktim geldi çattı, kiminde temmuzun yakıydı, kimisi marttı
cebimde biriken az buçuksa şanstı
işler organize edildi ve amiral battı
istisnalar kaideyi bozmaz, kuru yanında yaş telaş yapmaz
eli uzun alemin, cebi de tenha, sivri dillerin alayı
kesilir anla
- malesefli bir cümledir..
şahit olunduğunda; kaideleri bozamayan istisnaların, en azından bozulmaması, birer müstesna olarak kalması dilenir..
- "mesela ben ortaokuldayken sınıfımız inek doluydu. herkes haldır haldır ders çalışır, tenefüslerde sütlaç gibi test çözer falan filan böyle osuruktan işler yaparlardı.. bi ben bi de tahir, öff ne piçtik be. az daşşak geçmedik bunlarla ortalığı birbirine katardık yeminnen. sınıf öretmenimiz musa keskingil 'okulun en çalışkan, en uslu, en saygılı sınıfı benim sınıfım' der, tahirle beni göstererek 'tabi bu ikisi hariç ama biliyorsunuz ki -istisnalar kaideyi bozmaz-' demişti. ne demek lan bu istisnalar kaideyi bozmaz diye düşünmüştük baya, kötü bişeydi tamam ama neydi?"
örneğin yukarıda bulunan giri sözlük formatına/kurallarına aykırı rezil bir giridir. lakin bu demek değildir ki tüm giriler kötüdür, tüm yazarlar kakadır, pistir, önünde yürüyen kızın poposuna bakandır. hayır. işte böyle durumlarda 'istisnalar kaideyi bozmaz' sözü cuk oturur.(yaqui, 28.03.2008 04:16)
- dumur olunabilcek durumlardan korunmak için önceden alınan bir tedbir sözü. örnek:
-hani sen içki içmezdin?
-istisnalar kaideyi bozmaz karıcım
- gereksiz bir sagopa kajmer şarkısıdır,beati güzeldir ayrı konu
|