vatan hainleriyle sözlükte bile karşılaşınca hissedilen şey.
ne eve dönüş yasası ile ne de eğitim ile uslanmayan hainlerden kurtulmak için kalan tek çıkar yolun istiklal mahkemeleri olduğunu düşünenlerin özlemi.
vatan hainlerini kısa yoldan yoketmeyi isteyenlerin hissettikleri duygu.
bir grup insanın "lan memleketi daha düzenli hale getirmek isteyenlerin sayısı git gide çoğalıyor..onlar memleketi düzeltince biz ne uyuşturucu kaçakçılığı yapabiliriz ne de haraç kesebiliriz..aah ah istiklal mahkemeleri olacaktı ki taş üstünde taş bırakmazdı şimdi..heey giidiin.." şeklinde düşündüklerini vurgulayan eylem.
cumhuriyet tarihinin yüz karası olan istiklal mahkemelerine özlem duyan faşist söylemi.
kurtuluş savaşının bir halk savaşı olduğunu iddia edip, arkasına savaş döneminde askerlikten kaçanların idam edildiği bir mahkemeyi savunanların mottosu. bu arkadaşlardan ricam, kaçanın idam edildiği bir savaşın, nasıl halkın gönüllü ve istekli katılımı ile verildiğini açıklamalarıdır.
ayrıca bu arkadaşlar bilmelidirler ki, kimsenin kimseyi fikirleri dolayısıyla öldürmeye hakkı yoktur. devletin bile.
(maktul, 26.01.2009 21:06 ~ 21:09)
idamı geri istemekle eş değerdir. oysa ki;
'' asmak neyi kurtarır
öldürmek neyi
yaşatmaktır önemlisi
güzel yaşatmak
abece'den geçirmek kıracın çekirgesini
ekmeksiz yuvasız hekimsiz bırakmamak.''
(solcu, 26.01.2009 21:09)
kurtuluş savaşının bir halk savaşı olmadığını iddia edip komik duruma düşen yazarların bakış açısıyla açıklanamayacak durum.
birincisi: kurtuluş savaşı bir halk savaşıdır. halkın emperyalizme , baskı ve ikinci sınıf insan muamelesi görmeye karşı direnişidir.
ikincisi: istiklal mahkemeleri o dönem için gerekli bir kurumdur. isyancıların elebaşlarını idam edilmiş, yeni isyanlar çıkarmaya meyilli olanlara korku ve göz dağı verilmiştir. aksi halde içerideki karışıklarla uğraşmaktan dışarıdan gelen tehlikelerin, işgallerin önünü kesmek mümkün olmazdı.
katılmayanın idam edileceği bir savaştan kaçmak nasıl mümkün olur bunu merak ediyorum. kurtuluş savaşı kendi isteğiyle girenlerin değil, katılmazsa idam edileceği gerçeği ile yüzleşenlerin verdiği bir savaştır.
isyancılar, mandacılar, falancılar filancılar da, o dönem halkın bir parçasıdır. halktan ayrı unsurlar değildirler.
bizim işimize geleni yapan bizim halkımızdır, yapmayan bizim halkımız değildir bakış açısına sahip insanların istiklal mahkemelerine özlem duyması, normaldir.
"sallandıralım üçünü beşini taksim meydanında" zihniyeti...
adelete hemde ham adelete özlem duymaktır.. çünkü genetik temizliktir bir nevi istiklal mahkemelerı judgement day dir bu topraklar için.. yıllardır gaza gelip otel yakan alevi katleden mini etekli döven insanların cezalandirildığı hemde tam hakketikleri şekilde cezalandırıldıkları yerdir. bu yüzden ahiret gününden daha önemlidir istiklal mahkemeleri çünkü bu dünyada kötü insanlara hak etiklerinin olmasıdır.
(scurtel, 31.01.2009 23:06 ~ 23:08)
sübyancı radikal dinci birini bile hapishaneye sokamayan bir adelet sistemeninde yaşamaktan kaynaklanır.
ergenekon soruşturmasını ve mahkeme sürecini yakından izleyen yurdum insanının özlemidir.
herşeyi 1900'lerin ilk yarısındaki duruma göre değerlendiren, artık o zamanlarda olmadığımızı anlayamayan, tarih kitaplarında yazanların şu anda mevcut olması gereken durumlar değil de, ders alınması gereken durumlar olduğunu anlayamayan, akıl köreltici eğitim sistemimizin fabrikasyon ürünlerinin sahip olduğu histir. "saltanat bir daha gelse de yıksak" tarzı hayaller oluşturur ideolojilerini. ilericiyiz derler ama sağlam gericidirler malesef.
5 dakika öncesine kadar olmadığını, kalmadığını, bittiğini sandığım eylem. hala var olduğunu satır satır okuyarak ve dehşete düşerek öğrendiğim faşist eylem.
5 dakikada, farklı fikrleri olan insanların asılmasını hoş görecek, ne kadar da çok üniversiteli insanla beraber yaşadığımı öğreten faşist özlem.
5 dakikada, bütün asabımı bozmuş, yazık dedirtmiştir. kısasa kısas, ya sev ya siktir git zihniyetlerinin hala, hiç eksilmeden devam ettiğini öğrenmeme sebep olmuş faşist depresif ruh halidir.
5 dakikada, türkiye'de okuyup yurtdışına kaçan arkadaşlarıma attığım fırçaların hepsini boğazıma dizmiş faşist paranoyadır.
5 dakikada, neden ülkemi sevdiğim halde ona saygı duyamadığımı bana öğretmiş faşist hede.
(bkz:
faşist)
gelmesi durumunda çok kişinin sallanacağı kişidir.kaldı ki bu sallanacak kişiler sadece teröristler değildir.
istiklal mahkemelerinde yargılananları 'onlarda halktan bir parçaydı kurtuluş savaşı halk savaşı değildi vıdı vıdı' şeklinde görüyorsan senin zaten işin bitmiş. pkk denen gaydırı guppak gerzek topluluğuna mensup olan dağda götünü sildiği taşın türkiye cumhuriyetinin malı olduğunu unutan aptallarda mı halktan o zaman.şeriat isterim diye afedersiniz ama götünü yırtan uydum akıllılarda mı halktan.halk dediğin kendini koruyan mehmetçiği öldürmez halk dediğin yaşadığı toprakları 3 kuruşa satmaz halk dediğin onun bunun maşası olup kan dökmez.bu insanlar halktan falan değildir.onlar bizim milletimizden değildir.
burda kürtçülük yapıyosunuz yok abdullah öcalan ölürse üzülürüz pkk lılar hakkını arıyor hede hödö sıçayım öyle hakka ulan!abdullah öcalan öldüğü gün kasap havası bile oynarım var mı bi diyeceğiniz.kürt de kürt,kürt hakkı kürtler eziliyor kürtler şöyle kürtler böyle.kurtulun artık bu eziklikten o zaman çıkmayın dağa!20 yaşına gelmiş sevdiğine kavuşamamış anasının kokusuna doyamamış mehmetçikleri öldürmeyin o zaman.hayatım kürtlerin arasında geçti.doktorsuz öğretmensiz köyler neden böyleydi biliyormusunuz!pkk barındırmıyordu.anladınızmı tecavüz edilen bayan öğretmenler,kurşunlanan öğretmenler,yakılan doktorlar evleri vardı anladınız mı.suçları kürt çocuklarına ders vermek onları yetiştirmek hastaları tedavi etmek olan bu insanların anısına emeğine nasıl ihanet edersiniz!! siz hiç öğretmen cenazesine şehit cenazesine gittiniz mi!ayılın artık!oradaki gözyaşı oradaki acı oradaki isyan yoktur başka bir yerde.napalım şimdi.ben mi utanayım istiklal mahkemelerini haklı bulduğum için sen mi utanacaksın neyi savunduğun için.kaldır kafanı karanlıktan da bir bak ortalığa etraf yanarken cayır cayır ahkam kesme.
ha şimdi atatürk ü de beğenmezsiniz atatürkçüleri de kurtuluş savaşını da beğenmezsiniz türkiye yi de.istiklal mahkemelerini savunanlar faşistse pardon da siz kimsiniz!küçücük beyinleriniz almıyor bu yüce duyguları biliyorum ama size acımıyorum.kendi bokunda boğulacak olanlar vardır birde şerefiyle ölecek olanlar.seçim sizin.bu topraklar sadakatini sunan birbirine bağlı olan herkesi bağrına basar.kürt olsun türk olsun laz olsun çerkez olsun ne fark eder insansa namusuyla şerefiyle haysiyetiyle ayakta duruyorsa buna kim ne diyebilir!
kendinde, insanları "bu halktan, ııh bunun tipini ideolojisini beğenmedim halktan değil" diye sınıflandırma cürretini gören, çok düşündüğü ve bildiği zannıyla çok konuşan ama ne yazık ki aslen hem bi b.k bilmeyen hem de düşünme yetisinden tamamen mahrum
mini mini birler'in gayet doğal ve gerekli karşıladıklar sikko bi özlem.
şimdi buraya bi dünya antitez yazılır da, şu saat'e kadar anlamamış adam şimdiden sonra nasıl anlasın?
lakin şunu desek kısaca özet olur sanırım;
türkiye cumhuriyeti bizimdir, her zaman da var olsundur. lakin sütten çıkma ak kaşık değildir. gri bile değildir.
kaldı ki, devlet'in temeli insan. devlet insanı yaşatacak ki insan da onu yaşatsın. bırakın hamaseti gözünüzü seveyim.
(bkz:
insanı yaşat ki devlet yaşasın)
lan azıcık okuyun, okutturun bişey yapın be. tükettiğiniz havaya değsin.
bir insanın ne kadar çok ama bir o kadar da boş yazdığını görmeme sebep olmuştur.
şimdi ortada bir fikir var ve bu fikre karşı çıkan insanın argümanı; eğer sen bu fikri savunuyorsan senin işin bitmiştir. çok garip hakikaten.
(yojimbo, 28.03.2009 03:41 ~ 03:41)
en hafif tabirle faşistliktir. bu kelimeyi kullanmayı hiç de sevmem ama faşist denmelerine kızan ulusalcıların kendilerini savunurken (ki buna savunmak değil üste çıkmaya çalışmak demek daha doğru olur) alenen faşizan söylemlerde bulunup da "biz faşistiz. peki siz nesiniz?" demelerine fitil oluyorum.
"cumhuriyet’in terör aygıtı: istiklal mahkemeleri"
http://www.taraf.com.tr/...
sanığın idamına delillerin bilahare toplanmasına sözünü dünya hukuk tarihinin patolojisine altın harflerle yazdıran
istiklal mahkemeleri'nin isim ve verilen cezaların infazı farklı olsa da, bugün bile devam ettiği gerçeğinden hareketle yersiz olan bir özlem.
2-3 yıl tutuklu yargılamayı gerektirecek kadar kuvvette delilleri merak ediyoruz; bu biiir.
kuddusi okkır faciası
istiklal mahkemeleri'nden 80 yıl sonra yaşanmıştır, bu ikiiii.
sonuçta delil yetersizliğinden beraat edenler olursa, devlet dönüp
pardon mu diyecek; bu üüüüç,
avrupa insan hakları mahkemesi'nin hükmedeceği tazminatlar nasıl ödenecek; bu da döööört.
netice olarak benim güzel ülkem, bu ülkede adları ve yapıları farklı yargı kuruluşları hep olmuştur. siyasi erki elinde bulunduranların düşman gördüğünü ''hukuk adına'' yargıladığını iddia eden kuruluşlar. kimi zaman irtica, kimi zaman komünist, kimi zaman milliyetçi olmakla suçlananlar, hukukun temel kuralı
doğal hakim teminatı da yok sayılarak mahkum edilmişlerdir.
(bkz:
yüksek adalet divanı)
(bkz:
sanığın idamına delillerin bilahare toplanmasına)
(bkz:
adalet mülkün temelidir)
(syst, 06.07.2009 13:44 ~ 13:46)