durum şu. insan her zaman tuvaleti olan mekanlarda zaman geçirmeyebiliyor. kimi zaman istikali boydan boya üç kere tepmesi gerekebiliyor. çiş tutmak çok zararlı. ağrı yapıyor felan. tenha bir ara sokak bulup direk dibine işemek hiç mümkün değil. gel gelelim, bir mekanı sırf işeme temelli kullanmak da insanın gücüne gidebiliyor. ohh, sen işe onlar temizlesin... ben olsam kullandırmam yani. elalemin sidiğiyle mi uğraşcam? lakin ademoğlu benim gibi çiğ süt emmiş değil. arada iyileri de var... fakat onların da birtakım sorunları var...
bana mesela şöyle gelmeyin... abi mcdonalds, börgır king'de işe! işemem. meydandaki börgırda işemem. önüne randevü veririm ama tuvaletine işemem. çünkü sistem çok kötü. koca bi yalak var. aynı bizim tarlada var yaaa! gençler ona işiyor! üstelik pisuvar gibi bireysel olmadığı için işkilleniyorum takip edilme korkusuyla! paranoyak oldu yavrucak! değer mi? hadi benim derdim yok da, kimisi biri bakarken işeyemez. geçen bi arkadaşla yan yana durup işiyoruz. ses geç gelir ya, vücut hazırlanır felan bi iki saniye.. neyse efenim, ben işedim, çocuktan ses yok. noldu lan bitti mi dedim. heee dedi. dedim yeme beni. abi yapamıyom dedi. peki evlat dedim. içerisi kalabalıktı. rica ettim boşalttık tuvaleti. ucuna kadar gelip de işeyememeyi bilen anlar ancak o çocuğu!
benim favori mekanım ise mephisto.
yararları; çok nezih bi tuvalet. ailecek gidilebilir. ferah feza. ve asla kalabalık size musallat olmuyor. ayrıca kültür sanat konusunda bi ton risale, broşür vs var... iki bişi öğrenmek mümkün. ne olup ne bitiyo memlekette felan diye... eksi özellikleri ise şöyle; dört kat çıkmak gerekiyor. çok fazla. arada bi iki damla kaçıyor tabii. bi de ara katlardaki tip tip bakan garsonlarla göz göze gelmemek lazım. bi iki damla da öyle kaçıyor. geri kalanı ama özgürce çöğdürebiliyorsunuz.
benim bunlar... peki ya sizin favori mekanınız hangisi? en ideal tuvalet hangi mekanda?
bu biraz umumiye kaçar ama olsun.. ha tabi yalak gibi olan insanlık dışı işeme alanınıda unutmayalım.. olsun leb i derya'da bile bu kadar zevkli değil işemek..
bi de ekliyim, parayla bu işi yapmak gücüme gidiyor. insan işediğine de para verir mi?
mühim olan beleş beleş işemek. para vererek işemek özgürlük olabilir mi?
hayalimde şöyle bir şey var. bundan üç beşe sene sonra elimizde bir harita olacak bu başlık sayesinde. insanlar taksime çıkmadan evvel bu başlığa bakacak. aklında tutacak tüm ihtimalleri...
bi tane daha ekleyim. fast foofçuların şöyle bir handikapı var. gün içinde ara ara kapanabiliyorlar. misal, galatasaray meydanındaki börgırın tuvaletine giren insan tanımıyorum. sürekli kapalı. hep bi aman abicim ayağın kayar tabelası!
lazım olduğunda yokturlar ! hepsi mi aynı anda temizlikte olur kardeşim. televizyon kanalların aynı anda reklama girmesi gibi bişey bu. lazım olduğu bir vakit temizlikte olmadığından benim favorim starbucks'tır. he bayan tuvaletinden gay falan çıkabiliyor ama olsun...
kesinlikle özsüt bunlardan biridir. çaresizce panik halinde aranırken tesadüfen farkedip girdim, tuvaleti kullanmak istememi de olgunca ve gülümseyerek karşıladılar, resmen buyur ettiler. indim aşağıya, tek kişilik mis gibi beyaz fayanslı ferah rahat bir tuvalet beni karşıladı, sevinçten gözlerim doldu. ağlaya ağlaya işedim sonra da sıçtım mutluluktan. yarım saatte çıktım, bir de üstüne yine bekleriz dediler. taşak geçiyolar sandım baktım adamlar çok ciddi. en kısa zamanda gideceğim. tavsiye ediyorum.
şiddetle tavsiye ederim starbucks'ın tuvaletini. ne garsonların umrunda ne müşterilerin, kafasını çevirip kimse kimseye bakmıyor ki senin oraya sırf işemek için girdiğini anlasınlar.
tahminen çoğu itü sözlük yazarlarının işediği yer burger king olacaktır. bu kadar burger king e işendiğine göre istiklal'deki burger king'e işemeye gitme zirvesi kaçınılmaz gibime geliyor.
bugün keşfettim. tünelin oradaki glorya jeans bu açıdan şahane. alman lisesine dönen sokağın köşesini diyorum... tek kötü yanı geldiğiniz gibi höşşgeldiniz diye hönküren çalışanlarr, onları atlatmak için merdiveni siper alıp üst kata sıvışmanız gerekiyor. sonrası büyük rahatlama zaten...
istiklal'de mutfağına işenebilecek mekanlara nazaran daha derli topludur bunlar. gidip tuvaletine işersiniz, çok acayip. süper yerler, gidin bence. insanın işeyesi geliyor, bahsedince bile.
galatasaray lisesine yakınsanız, limonlu bahçe. sadece işemek için değil, sıçmak için de ideal. temiz ve tenha. bu giri yazılana kadar en azından öyleydi.
hani diyelim yoldan geldik. otobüste metroda çişimizi tuttuk. acilen lavaboya gitmeliyiz. elimizi yıkıcaz... burger king olmaz önşartı var. açıkladık evvelden. işenmiyor orda. istiklalin başında acaba kriterlerime en uygun tuvalet hangisidir? aslında gözüme bi yer kestirdim. daha fırsat olmadı, ama en yakın zamanda gideceğim. bilen varsa lütfen şeyetsin, hani fransız konsolosluğunu geçince bi kafe var. istanbul mu adı ney.. köşe. üstünde cumhuriyet gastesi felan var. bilen dönsün. nası ora? acil.