belki ilginizi çeker
  1. · dengesiz
  2. · büyükşehir çalışıyor
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · uludağ sözlük
  3. · beşiktaş
  4. · kar yağarken hissedilen duygular
  5. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  6. · öğretmenler günü
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · dawsan
  9. · cart

istiklal caddesinin türk granitleriyle yenilenmesi  

1. istiklal caddesi yine aynı şekil granitlerle tekrar yenileniyor.
    bukez farklı olan granitlerin türk olması ve üslerinde kare desenlerinin olması (bu sayede sanki ufak taşlalrla döşenmiş hissi verilmeye çalışılmış). fakat sağda solda sığamadığı dar yerler için kesilen büyük granit parçaları iğrenç bir görüntü oluşturmaktadır, ufak kareler üçgen yamuk falan olmuş.

büyükşehir çalışıyor...

(bkz: çok çalışmam lazım çok)
    (libertar, 26.05.2006 00:37)
  2. istiklal caddesindeki çalışmaları gördükçe aklımda çok zengin bir ülke olduğumuz fikri oluşuyor. o kadar yolu eşşek gibi 8cm lik granitle kaplayıp, sonra beğenmeyip, kırıp bi daha kaplayabiliyoruz.
    (bkz: büyükşehir bana da iş ver)
    (hanspeterberigel, 26.05.2006 00:56)
  3. ben bunu da beğenmeyeceğim ve zenginlik içinde yüzüp, tuvalette özel ipek katkılı ultra yumuşak ve kokulu mendillerden aşağısını kabul etmeyen bünyeme layık olması için altın kaplama platin yer kaplaması yapılmasını isteyeceğim. ardından her gün temizlenmeli zaten. ne öyle bir kere toz var dışarda.
    (hell guardian, 26.05.2006 01:00)
  4. istanbul'un güzel olabilecek yerleri gecekondu mahalleleri olmuş , şehir içinin havası yoğun trafik yüzünden solunmaz olmuş , aynı trafik çekilmez olmuşken ve istanbul belediyesinin her yerde yazan belediye çalışıyor lafını görüyorken sinirleri 5 kat daha bozan çalışma.böyle cennet bir şehri nasıl böyle çarpık hale getirdi acaba bu belediye bence buna zamanlarını ayırıp çalışsalar daha başarılı olucaklar hatalarını görerek.bu kadar dandikliği , güzel granit taşlarla düzelticekler heralde.

istanbul eski resimlerde güzelmiş hakaten.
    (zaknafein, 26.05.2006 01:23)
  5. meraklısına özel not yazmama neden olan hede.
    türk granitleri, çin granitlerinden daha pahalıdır.
    (stocky2001, 26.05.2006 11:46)
  6. bu bir çeşit türk hastalığıdır maalesef. sadece benim canım ülkemde görülebilecek bir dangalaklıktır. benim ülkemdir ki asfaltı döküldükten sonra kanalizasyon,telefon kapaklarının asfaltın altında kaldığı anlaşılır;doğalgaz kazısı yapılacağı asfalt dökülünce yetkililerin kafasına dank eder;yeni,cillop gibi asfalt deşilir. benim ülkemdir ki kaldırım yaparken hesap yapılmaz,yapılan kaldırım 3 gün sonra çökmeye,taşlar sağa sola bakmaya başlayınca bütün taşlar kırılarak sökülür yerine yenileri konur. nedendir bilinmez ama bu ülkede belediyeler bilime,fene inanmaz;deneme yanılma yolunu tercih eder. o sebeple koskoca istiklal caddesi kaldırımlarını yılda iki kere baştan aşağı yenileyebilir.
    (battal boy cekirge, 26.05.2006 11:54)
  7. abartısız 3 günde bir döşemeleri değişen bu türkiye'min en kalabalık caddesinin son entresanlığıdır..bir de hem suçlular, hem de güçlüler..bahaneleri de hazır, milleyetçilik kısvesi altına sokuşturulmuş bir duygu sömürüsü yapıyorlar..neymiş efendim türk granitleri..neredeydi aklınız bunca zamandır..bir önceki de yağmurda ıslanmayan japon mücizesi taşlardı hani..geçecek hepsi, bir hafta sonra bunları da kaldırırlar eminim..birilerinin cebi boşalır boşalmaz yeniden döşerler taksimi..ergenlik dönemindeki bir çocuğun sivilceli suratı gibi oldu walla güzelim istiklal..
    (zeus, 26.05.2006 12:01)
  8. ilk olarak şunu belirtmeliyim ki, istiklal caddesine döşenen taşlar iğrençti. fazla lafı uzatmadan söyledim dikkat: iğrençti. çin'den getirildiği söyleniyor. bu taşları buraya döşeyenin şeklinde başlayan cümlelere sık sık rastladık fakat yanlıştan dönmek zor olmadı. görünen köy klavuz istemez ve sökülmelerine karar verildi. yerine granitürk'ün ürettiği granitler yerleştirilmeye başlandı. benim ilk görüdüğüm yer galatasaray lisesi'nin ve ayvalık tostçusunun ön tarafııdı. kendi adıma beğendim. sürekli söyledik bok mu var çinden getiriyorsun? türkiye'de üretilenleri bulmak zor değil ki! ısparta belediyesi şehrin her tarafını kendi ürettiği taşlarla döşedi, harika oldu. değiştirilmesinin iyi yanı bu.

yapboz oynamaları ise garipsenecek bir durum değil ki? ne bekliyordunuz, bir kerede bitmesini mi?**
    (karoten, 26.05.2006 12:42 ~ 12:55)
  9. istanbul'un kalbine saplanmış, mermerden bir hançerdir.
    (deniz büyücüsü, 20.07.2007 13:57)
  10. sayesinde ilk defa milliyeti olan bir taş gördüğüm olay.
    (bergerac, 20.07.2007 14:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil