belki ilginizi çeker
  1. · istikamet verme
  2. · tüfeksiz hareketler serisi
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · giyotine yolladılar gitmedim
  7. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  8. · itü sözlük
  9. · doğru kişi

istikamet yemek  

1. askerdeyken "istikamet sağınız/solunuz/bilmem neresi, marş marş!" komutu almak. komutla birlikte belirtilen istikamete doğru yardırırsınız. ardından "yat" ve "sürün" gelmesi pek muhtemeldir. tahmin edilebileceği üzere ceza olarak kullanılır.
    (me vale madre, 25.05.2007 13:03)
  2. askerde duvara karşı yendiğinde hoş olmayan görüntülere sebep verir. bu durumda en az hasar verecek olan hareket komutandan dur emri gelene kadar güçlü olan omuzla duvarı yıkmaya çalışıyormuş gibi yapmaktır.

(bkz: düz duvara tırmanmak)
    (damda deli var, 25.05.2007 13:52)
  3. (bkz: yat)
    (bkz: sürün)
    (kayıp patika, 22.09.2007 13:14)
  4. 200 metre atışında hedef vurulamadığında "sen niye devletin mermisini boşa harcıyosun lan sen kimsin" cümlesinin ardından verilen cezadır. evet sağanak yağmur vardır ve evet yerler çamurdur.
    (hoşgelmiş dördüncü nesil yazar, 22.09.2007 13:22)
  5. bayır aşağı yendiğinde özellikle harika olur. otla çıyanla dolu ve eğimi giderek artan bayırdan aşağı yardırırken düşmemek için giderek hız arttıran ekibin (madara manga) "yat!" komutuyla birlikte teker meker yuvarlanmaya başlaması, ve üstlerine yapışan toprak, ısırgan otu, kertenkele benzeri yabancı maddelerle birlikte vadinin dibini bulması seyirliktir (sanıyorum). coyote'un road runner'ı zıt geçip uçurumdan yuvarlanırken neler hissettiğini az da olsa anlamamızı sağlamıştır.
    (tembel, 22.09.2007 18:05)
  6. (hashus1099, 03.09.2008 17:44)
  7. özellikle hapishanelerde fındıklı, fıstıklı gibi değişik türlerini görebilirsiniz..örneğin "istikamet gökyüzü, dağılın marş marş" komutuyla birlikte "dur" komutu gelene kadar zıplar zıplar durursunuz
    (gxl, 29.05.2009 22:23)
  8. askerliği zehir eden komuttur. arazide bir tatbikat esnasında sığır bir arkadaş sırf makara olsun diye durduk yere ''hava taarruzuueeaaa!!'' diye bağırır. bunun üzerine koskoca yüzbaşı * dahil herkes buzla karışık çamurun içine yatar. bu olayın cezası olarak bölük, istikamet sağınız/istikamet solunuz/istikamet cepheniz dağılın marş marş! komutları eşliğinde saatlerce yatar, sürünür, ördek yürüyüşleri, ayı yürüyüşleri yapar, komando dansları çeker. bu eziyetin ardından bölüğün yarısından çoğu tugaya dönüldüğünde revirlik olur ve serum yer.
    (bay sıtkı sıyrıl, 29.05.2009 22:48)
  9. "istikamet gökyüzü dağılın marş marş" gibi bir çeşidi de olan ceza. ne yapacaksınız? zıplayacaksınız bacaklarınız uyuşuncaya kadar...
    bir de eline düdük alanın bokunu çıkardığı durumlar da olur... "bir düdük yat bir düdük kalk" gibi. nefes temposunda düdük çalar pezevenk.
    (berkcel, 29.05.2009 22:58)
  10. alçak sürünme, yüksek sürünme şeklinde olur bazen bu istikamet. işte o zaman tadından yenmez. şayet yüksek sürünme gibi bir isimdeyse bir gün boyunca insan sürünebilir ama alçak ise harbiden alçaktır. kafa, göz, dipçik, diz her yer dağılır. her sabah komutanın bana emanet ettiği canım askerlere bir kere de ben yapmıştım.

- istikamet sağınız dağılın marş marş!!!
    + ama çavuş ya. (bu sırada bir bakıyorlar bana küçük emrah gibi.)
    - dağılın lan
    + hımıhıımıhımı (küfür ediyor çakallar)
    - lan gelin lan gelin, daşak yaptım. ahhaha
    + hamua goyim çavuş, eline verim, zart zurt

sabah sabah böyle bir şaka yapmıştım, seviyorduk zaten birbirimizi de bir gün harbiden süründük. baktım olacak gibi değil attım kendimi yatıyorum resmen. o sırada da bölük komutanı, ki beni çok sever kendisi sikmek için yer arıyor, görmüştü. bık bık laf ederken dizlerimin sakatlığını bahane ederek yırttım bu istikamet olayından. yoksa kar var kara tırmanacaksın, zıplayacaksın nereye düştüğün belli bile değil. derler ya "istikamet sağınız yarrağı yediniz." harbiden öyle.
    (gospodin petro je dosao ponovo, 29.05.2009 23:15)
  11. askerlikten esinlenerek mi nedir. eskiden üniversitede okurken arkadaşlarla öğle aralarında istikamet yemek diye bir tabir kullanırdık. aslında aramızda bir şifreydi bu. anlamı kafeteryaya gidip karı kız kesmek demekti.
    (castiel, 29.05.2009 23:28)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil