sevgili ile arada duygusal bir bağ vardır. eğer birisi gerçekten seviliyor, değer veriliyor ve saygı gösteriliyorsa, sevgilidir. 'beni istersen aldatabilirsin' diyen bir kişiyi 'sevgili'den ziyade, fuckmate veya fuckbuddy diye adlandırmak daha doğru olur ve ancak bu durumda bu tür söylemler normal karşılanabilir.
beyaz gelincik te mavi gözlü kızın aliş* e geçen hafta dolaylı yoldan söylediği cümle.
+bak ben sorunumuza bir çare buldum. benle yapamadıklarını başkalarıyla yapabilirsin..
-?!?! ciddi misin sen?
+evet. yani başkalarıyla birlikte olabilirsin.
-ee.. peki. *
sorun kızın evlenmeden olmaz sorunu sanırım. öyle bir şeydi yani. yatmıyor efendim yani aliş le. allah allah. kızım sen bu çözümü bulmak için çok düşündün mü? hadi sen düşündün o minik zekanla bu adam bu çözüme "olur mu lan öyle şey" demesi gerekirken "sen ciddi misin" diye atlıyor, sen hala sevgilim diye dolaşıyorsun. bir de geçen bölümlerde bu konu açıldığında yine aliş kızımıza "benim derdim bu olsaydı başka birileriyle birlikte olurdum, ben senin yanında olmak istiyorum" falan demişti. vay yalancı. di mi ama?
karşısındakine özgürlüğünü iade eden kişidir.ilişkiyi birbirilerini amaç olarak görme mantığından çıkarıp sıradan bir yaşamsal fonksiyona dönüştüren farklı pencere sahibi zattır.
edit:yazar bu girisinde aldatmanın sadece başka biriyle yatarak olabileceğini düşünmemiştir.fiziksel çekim,ruhsal çekim gibi durumlardan yola çıkarak saf ve temiz bir giriyle başlığa iştirak etmiştir.
sevgilin var mı sorusuna;
-haa evet bir tane var
diye cevap vermeyi isteyen kişi olabilir.
ya da sevgilisinden kopamayacak kadar çok seven, onu her şekilde kabul edebilecek bir sevgilidir.*.
kendine güveni olmayan insandır,, sevgilinin ihtiyaçlarını karşılayamayacağını ilişkide önkoşul olarak kabul etmiştir,, bunu söyleyen kız ise bekaret kaygısıyla, sevdiğinin başka kızlarla yatmasına izin verir, ihtiyaçlarını karşılasın diye,, ki bu kız bunun bir ihtiyaç olmadığını anlayamayacak kadar cahildir,,
erkek ise kesin aldatıyordur, vicdanını rahatlatmak için kızı da serbest bırakır, ilişkinin en kısa sürede bitirilmesinde hayır vardır,,
tipik bir türk kızının, sevgilisine olan aşkının ulaşabileceği en uç nokta olarak düşünebilirsiniz bunu. hayır, öyle değil!.. aşıkların(!) içine düşebileceği en rezil durum bu olsa gerek. peki neden? sevgilinizin size böyle bir şey söylemesini istemez misiniz? cevabı size kalmış. ama sevgiliden böyle bir söz işittiyseniz, bunun tek bir açıklaması vardır: o sevgili sizinle sevişmek istemiyor!..
bi tarafın hazır olmamasından kaynaklanan, hazır olana karşı da bencillik yapmamak için söylenen ve mantığında "aşk ve seksin birbirine bağlı olması gerekmez" felsefesini barındıran ama yine de her ne olursa olsun söylenmemesi gereken söz öbeği
açıkçası kolay kolay aldatılamayacak sevgilidir. aldatmak karşılıklı verilen sözlerin dışına çıkmak demektir. sevgiliniz size başka insanlarla beraber olma iznini veriyorsa ona aldatmak denemez artık.
(bkz: oksimoron)
bu cümleyi sarfetmiş biri olarak kesinlikle sevgiliyi deneme amaçlı kullanıldığını söyleyebilirim.
sevgilim ''eğer o duruma gelirsem ayrılırım, böyle bişiyi sana da kendime de yapmam'' demişti.