belki ilginizi çeker
  1. · kızdan istemek
  2. · kız istemek
  3. · istemek yetmez arzulamalısın
  4. · bir erkeğin kalbi nasıl kazanılır
  5. · ne istediğini bilmek
  6. · call
  7. · möchte
  8. · ver
  9. · her şeyi bırakıp gitmek istemek
  10. · pedir
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  4. · the twilight saga new moon
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · öğretmenler günü
  7. · okan bayülgen
  8. · kopma sebebi kemal sunal replikleri
  9. · tırtıklı cips

istemek  

1. istemek elde etmenin yarısıdır.
    (yalnızlık senfonisi, 29.01.2006 23:59)
  2. (lillith, 30.01.2006 00:19)
  3. her zaman tek başına yetmeyen eylem.

(bkz: istemek yetmedi)
    (bkz: istemekle olmaz)
    (siyah, 30.01.2006 00:21 ~ 00:21)
  4. (subaquatic, 29.01.2007 01:45)
  5. türkçenin elastik yapısı sebebiyle farklı anlamlara çekmeye müsait bir kelime.
    (bilgin, 27.03.2007 17:57 ~ 21:43)
  6. insan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. kader bir şans oyunu değil, seçim sorunudur. beklenecek değil, elde edilmesi gereken bir şeydir.
    (özlemce, 13.11.2007 14:55)
  7. başarmaktır, sonuca ulaşmaktır vs. tarzı söylemlerin fiilidir. secret türevi hayatı çözmüşlerin bizlere öğretileri ne der, yeter ki iste, her şey olur; yani siz şimdi kıvrıla kıvrıla halıfleksin altına süzülen bir yılan olayım isteseniz böyle derinden, trans şekil, ya da altın yumurtlayan bir tavuk, ıkına sıkına, olacaksınız öyle mi?
    (heidi, 12.12.2007 11:00)
  8. (closer, 20.04.2008 11:06)
  9. (slistrin silvarius, 20.04.2008 12:12)
  10. düşünmek için gerekli olanın başında gelir.insanın ne düşündüğü sorusuna ise duygular karar verir sonrasına başarmak kalır, başaran insan savaşan insandır ama savaş kötüdür öyle gider bu sözlük olur.
    (regulate, 21.10.2008 00:16 ~ 00:17)
  11. isteseydin eğer, bir kere isteseydin, evet bir kez gerçekten isteseydin olan olurdu...

sen hiç istemedin ki dostum! istemek nedir bilmedin ki! hiç tutulmadın sen! tutkuların için ölmedin ki! isteseydin ölürdün, ölseydin olurdun! sen hiç olmadın ki! evet, olmadın, çünkü sen hiç ölmedin! ölecek kadar istemedin, ölümün pahasına istemedin, ölümüne istemedin! isteseydin ölürdün, ölseydin olurdun, oysa ne öldün, ne oldun. çünkü sen istemedin; isteğini, istediğini aslında dile bile getirmedin. öyle ya, bir kere dile getirseydin, olurdun, bir kez adam gibi aklından geçirseydin hemen orda olmuş ve ölmüş idin.

sen hiç istemedin ki dostum! istemesini bilemedin, istemek nedir bilemedin! çünkü sen ol deyince olduranı hiç tanımadın! **
    (kabuk adam, 19.12.2008 19:11)
  12. (yalnızlık bir yangıdır, 28.02.2009 10:37)
  13. liseye gitmektesinizdir.
    ailenizden köpek istersiniz, önce üniversiteyi kazan sonra alırız derler.
    bisikletinizi yenilemek istersiniz, önce üniversiteyi kazan sonra derler.
    armut koltuk istersiniz (ozaman çok moda tabi) evde yer yok, önce üniversiteyi kazan söz bak odandaki koltukları atar alırız derler.
    uzun süre böyle gider bu.
    istersiniz; üniversite ,kazan,alırız derler.
    sonra üniversiteyi kazanırsınız. tüm bu istediklerinizi artık istemiyosunuzdur ama gün gelir hatırlatırsınız söylediklerini... sadece gülümserler..
    sizde gülümsersiniz... o zamanlar aklınıza gelir.
    avucunuzu yalamışsınızdır...
    (kimbenmi, 12.04.2009 15:11)
  14. sonu olmayandır. bu sebeple istemeden önce biraz düşünmek gerekir.

mesela:

üniversite yılları bir arkadaşım ortak bir arkadaşımıza aşık, aşk ne ki ölüyor bitiyor onun için ve dua ediyor allaha "allahım ne olur onunla nikah masasına oturayım" diye.
    aradan yıllar geçiyor aşk falan kalmıyor tabii. bu arada söz konusu erkek arkadaş evleniyor kızımız da düğününe gidiyor. bu düğünde damadın (yani zamanında aşık olunan kişi) bir arkadaşı kızımızı pek bir beğeniyor. damat aracı oluyor görüşüyorlar ve sonunda evleniyorlar. nikah şahidi yani nikah masasına oturan kim bilin bakalım, evet evet bildiniz şu damat olan.
    yani dua kabul edilmiş durumda, nikah masasına oturdular.

ama işte ne istediğini nasıl istediğini bilmek gerek.
    (neva, 12.04.2009 15:17 ~ 13.04.2009 01:36)
  15. (bkz: @3333340)
    (aseton, 12.04.2009 16:28)
  16. çoğu zaman beklenilenin olmamasıyla sonuçlanan durumdur.
    ''kadıköyü istiyorum'' -aldın
    ''izmiri istiyorum'' -aldın.
    ''diyarbakırı istiyorum'' -aldın *
    (bkz: müjdat gezen)
    (bkz: serbest çağrışım)
    (kira, 21.04.2009 09:16 ~ 09:19)
  17. isteyen biri her zaman elde edemeyebilir, istemeyen biriyse hiçbir zaman elde edemeyecektir. en kötüsü insanın hiçbir şey istemeyecek bir ruh haline sahip olması. hayattan kopuş burada başlar. bu ruh halinin uzun süre devam etmesi insana cenneti getirmez. evet:

(bkz: boşluk)
    (dirim tiyatir, 03.07.2009 11:28 ~ 11:35)
  18. cici baba şarkısında güzel işlenmiş mevzu.

istedim ama vermedi ki baban
    dengi dengine vurur dedi bana
    (livingdeath, 03.07.2009 11:34)
  19. sonuca ulaşmak için iyi bir başlangıçtır.
    en azından başlangıç yapmak bile bazı durumlarda patansiyel katar insana. hele ki o sarı bunaltıcı anlamsız geçmek bilmeyen yaz sıcaklarında. birisi bir el atsada içinde istekler uyandırsa diye beklemek boşunadır. kendi kendini uyandırmak amaca ulaşmak için en gidilebilir yoldur.
    bir de ne kadar istediğin durumu vardır ki olayın püf noktası budur aslında. çok istemek etrafında ne var ne yok darmaduman edip sadece kendi isteğine odaklanmak değildir. böyle egolar bünyeye de çevreye de zarar verebilir, sende olmayanları dahi varmış gibi algılanmasını sağlayacak tutum ve davranışlara itebilir. işin tehlikeli yanı ise; buna kendini o kadar kaptırırsın ki, hırsalarının altında ezilen yok olan insani vecibelirini, kaybolan değerlerini göremez hale gelebilirsin.
    istemek, harekete geçmek, sonuç almak güzeldir, insanın onurunu okşar. ancak saplantı haline getirmek iktidarımsı belirtiler gösterir.

ayrıca bazı istekler de vardır ki; yaşında, tazeliğinde yaşanılması, ertelenmemesi gerekir. bu noktada hızla harekete geçilmelidir. zira zamanından sonra ne aynı istekler kalır, ne de o zaman ki heyecan.
    (kırmızı kara ağaç, 03.07.2009 13:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil