hayatımda gördüğüm en müthiş tarih uzmanı o kadar ki heredot cevdetin bile kanımca
kendisinden ders alması gereklidir. bu abimiz 1914 yılında sokullu mehmet paşa, osman gazi ve
orhan gazi ile eminönü köprüsü'nde demlenmiştir.istanbulun gerçek fatihi olmasına rağmen mütevaziliğinden
ötürü geri planda kalmayı tercih etmiş ve fatihi ön plana çıkarmıştır.
ne fatih öldü mü olamazz olamazz kesinlikle olamaz dedikten sonra fatihten kalan yarım şarabıda içerek düşmanın anasını sikmek vasıtasıyla 1914 te yeniden istanbul'u fetheden abimizdir.yıllar sonra sessizliğini bozmuştur daha sonra herkes öldükten sonra sadece kenan komutan kalmıştır ve bunu herkese açıklamıştır.
fatih sultan mehmete 3 akça verip kendisine git şarap al diyebilcek kadar ayar sahibi insandır. bana nedense kayser sozer i hatırlatmıştır onun gibi yaşamadıklarını yaşarmışcasına anlatıyor takdire şayan butonu olsa vericem oyu vurucam kırbacı....
en az onun kadar sürükleyici hikaye anlatımı var. sıkmak konusunda da oldukça inandırıcı. bir an ben bile "lan acaba harbiden 1914'te bunlar olmuş olabilir mi? tarih kitapları bizi kandırıyo mu lan?" dedim.
-çok fena spoiler-
bi baktım bizim fatih sultan mehmet. ne var fatih dedim. kenan abi kenan abi. buyur fatih dedim. düşman dedi bizim bu akşam dedi bizim anamızı sikicek dedi. tamam fatih dedim. ben dedim burdayım bak şarap içiyorum dedim bak burdayım dedim.
-spoiler-
"gözlerim çok cevacetli(ya da bunun gibi bişey),çok tehlikeliyim o zaman,gözüm bakacak delikanlı bulamıyorum"diyerek içinde bulunduğu çaresizliği,topluma yabancılaşmayı özetlemiş,askeri bir dehadır.
yazışların can alıcılığını geçiyorum hikayenin sürükleyiciliği ve o bomba son beni benden aldı. hatta videonun adının istanbulun gerçek fatihi olmaması gerektiğini düşünüyorum.ben ilk izlediğimde isme bakmamıştım ve "bu saatten sonra istanbul'u fetheden fatih sultan mehmettir" deyişinde gülmekten ciğerlerim çıkacak gibi oldu. ne yapsam nasıl yapsam da şu adamı bulsam diyorum.
ilgili videodaki abinin neler aldığını oldukça merak etmekteyim ben şahsen.. hani bu tür teorileri, saçmalıkları biz de arkadaşlar arasında ev alemleri yaparken uyguluyoruz.. hayal gücü, yaratıcılık vs.. nerelere gidebilir diye.. az buçuk neler almış anlıyorum ama yine de insan tam olarak bilmek istiyor işte..