|
|
- recep tayyip erdoğan'ın iddiası. habitat tarafından istanbul en temiz kentlerden seçilmiş. ya bu habitatçılar avrupa ülkelerini görmedi ya da hepsi mısır, arabistan, türkmen ülkelerinden gelen kişiler. oldukça güldüren bir iddia.
- bilakis gerçeklik payı yüksek bir iddiadır.
nüfusu 5 milyon u bile gecmeyen gayr-i safi milli hasılası bizim bilmem kac katımiz olan, keyifle sömürdüklerini yiyen avrupa kentlerinden bahsediyorum.
tecrübeyle sabittir, berlin, paris, münih, viyana sokaklari gayet pistir.havaların ısınması, mayıs ayı itibariyle buram buram köpek dışkısı kokan, metroları bilmem kac zaman duş almayıp haftada bir belediyenin yüzme havuzunda işini gören insanlarla dolu avrupa şehirlerinden bahsediyorum.
turistmisiniz? kandırmacadır o gördükleriniz..(bjaso, 02.05.2007 13:22)
- rüya ile gerçekliği karıştıran bir bünyenin sarf ettiği cümledir.
gözümün önüne bir an şu manzaraların gelmesine sebep olmuştur:
sulukule'de patlak lağımların arasında top oynayan çocuklar, eminönünde denizi görmemize engel olan yüzen pet şişeler, fener ve balat sokaklarında yıkılan evlerden kalma moloz yığınları, küçük ayasofya ve salıpazarı sokaklarındaki hurda yığınları, ve şehrin hemen hemen her yerinde yerlerde öbek öbek birikmiş çöpler.
ya istanbul'un zihinlerdeki tanımı farklı ya da temizlik kavramının.
- mantık çerçevesinde (çerçeveyi epeyce bir zorlayarak) bakıldığında "olablüb" durumdur. mesela en temiz 587. şehir seçilebilir neden olmasın? "en temiz ilk beş şehirden birisi seçilmesi" gibi bir şey yok değil mi ortada? efendim?
(draco, 02.05.2007 13:32)
- doğma büyüme istanbulda yaşamış birisi olarak söyleyebilirim ki, belki dünyanın en temiz şehri değildir istanbul ama en güzel şehirlerinden bir tanesidir.
zira 90 larda istanbulda yaşayanlar az çok bilir. istanbulda ki çöp dağlarını, kemerburgazdaki çöp kokusunu, balat ve sütlüce civarından geçenlerin burnun direklerinin kırılmasını. istanbul temiz bir şehirdir. ama ne varki çöpçü daha mahalleden çıkmamışken peşinden 4. kattan aşağıya çöp atan insanların yaşadığı bir şehirde, içtiği suyun pet şişesini atacak bir yer bulamayıp(!) denize atanların yaşadığı bir şehirde şehrin suçu nedir bilmiyorum....
- (bkz: yalan haber)
- istanbul'un 32 ilçesinden 7-8 tanesine bakarak yapılan seçim.
- yok artık dedirten haber.ancak eğer nüfus dağılımına oranla iddia edildiyse doğru olabilecek kanı.
|