|
|
- bazı kişilerde gerçekten istanbul adeta bir insanmış gibi içlerinde değişik türden bir aşk vardır. bu öyle bir aşktır ki istanbul'u karşısına alır, konuşur, dertleşir. şöyle içini çekerek "aahh istanbul" der, selam verir, selam alır. hoşçakal der, ben geldim der. martıların cümbüşü, geçmekte olan bir vapurun sireni, bazense yüzünü okşayan hoyrat rüzgarı derdine ortak olmuş misali, sanki istanbul'un doğa yoluyla ona verdiği bir cevap misali, konuşuyormuş gibi görür. en yakın dostuna bile anlatmadığı konuları, sırlarını istanbul'la paylaşır. istanbul, aslında onun en iyi dostudur. ama istanbul'un bundan haberi bile yoktur...
(kunduz, 29.03.2007 18:38 ~ 23:54)
- "istanbul bugün yorgun, üzgün ve yaşlanmış
biraz kilo almış
ağlamış yine, rimelleri akıyor"
(bkz: teoman)
- yaşlı ama taş gibi bir hatundur istanbul.
mavi siyah dalgalı saçları ahenkle dalgalanır. yüzündeki her bir çizgi onu daha karizmatik daha çekici yapar.. siyah gözlerinin içi güler, sevgi doludur;sevgi ile kucaklar insanlarını..
sevgisi kadar, hiddeti de güzeldir istanbulun..
trafiğine bile aşık olunası, ölene kadar terketmeyeceğim şehrimdir istanbul..
- (bkz: istanbulda sonbahar)
- istanbul u dinliyorum demektir.
kafasında binbir tane düşüncesi de olsa kişinin yarım saatliğine o vapurda şehri seyrederken yaşadığı mutluluk paha biçilmezdir. her şeyi unuttururandır istanbul, bazen şevk verendir, her gün tekrar tekrar görülmesine rağmen kucaklaşılacağı için gene güne mutlu uyanma sebebidir.
bütün bunlarla ben onu canlı varlık görürüm,alırım da bağrıma basarım.
- kurtlar vadisinin 1.bölümünde çakırın konuşmasını akla getiren eylem."ey istanbul ne diyim ben sana,mayyak bişeysin olum sen,yaşamak için bundan ala memleket varmı? hatta ölmek içinde? noldu lan behiç,dilini mi yuttun lan dümbük?"
- (bkz: istanbul u yenmek)
- yaşayan bir şehir olduğunu düşündüğüm için kafamda durmadan beliren bir olgudur.
ifadesi için;
(bkz: istanbul sengi)
- şarap gibidir istanbul, bir dişidir.
yıllar geçtikçe değerlenebilir eğer iyi saklanırsa. ve yine elinde bulunduğu kişiye göredir değeri. çok asil olabileceği gibi sarhoş, melankolik, aşık, romantik, ayyaş, kimsesiz de olabilir elinde bulunduğu kişiye göre.
- "dünyanın en güzel kadını" tanımlamasına uyan tek şeydir istanbul... aşık olduğum en güzel kadın...
|