|
|
- insanın sinirlerinin alındığının göstergesi.
- böyle bir şey bana göre yoktur.bu sabıra sahip olan insan ya sinirlerini aldırmıştır veyahut acı çekmekten zevk almaktadır ya da gitmek istediği yere varmak istediği saatten 24 saat önce yola çıkmıştır.
istanbul trafiğnde sabırlı olma erdemine sahip olan insan peygamber sabrına sahip yüce kişiliktir.kornaya abanmaz,oflayıp poflamaz sakin sakin arabasında oturur yaz günü bile olsa sakin sakin 1mm ilerlemek için bekler...
- soğuk bir kış gününde okula yetişmeye çalışırken, minibüs henüz boş gibiyken binen teyzelere yer vermeyip, minibüs silme dolduktan sonra binen teyzeye yer vermek ve akabinde tekerlek üstünde büyük harfle gamma şeklini almış vaziyette ayakta gitmek suretiyle mecburen gerçekleştirilen eylem. (bkz: yapmıştım yaptım gene yaparım)
- yürüseydim daha hızlı giderdim diye bir cümle kurmadan uslu uslu şimdi bir yere yetişmesi gereken kaç zavallı insan vardır acaba diye kafa yormak...
- (bkz: yok öyle bir şey)
- (bkz: peygamber sabrı)
- motosiklet kullanmanın sağladığı avantajlardandır.
- iki arkadaş gayet neşeli evden çıktınız acil yetişmeniz gereken bir işiniz var amma velakin siz daha köprüye bile adım atmamışken yollar tıkanmıştır, yarım saat olur bir değişme olmaz beklersiniz laf lafı açar havadan sudan konuşursunuz bakarsınız üstünden bir saat geçmiş ama siz bir milim ilerlememişsiniz işte tam bu noktada sinirler gerilmiştir siz aklınıza gelen her türlü küfürü edersiniz mızmızlanırsınız sonra uzun süredir sesi çıkmayan arkadaşınız ruh halini anlamak için suratına bakarsınız o da ne..sinirden eser yoktur hatta 2saat önceki neşeli ifade hala suratındadır ..işte böyle bir anda araba durdurulur,trafikzede fazla hırpalanmadan dikkatli bir şekilde arabadan çıkarılır ve en yakın sağlık kuruluşunun psikiyatri kliniğine başvurulur..geçmiş olsun istanbul trafiğinde sabırlı olmak zordur kişi ruhunda ağır izler bırakabilir..
- yalnızca kaptan kapıyı açar mısın diyip yola yayan devam edince gerçekleşebilen olay.
- (bkz: ermek)
- (bkz: ımpossible is nothing)
- çelik gibi sinirlere sahip olunumadığı sürece çok zor eylem.
hiç küfür etmeyen birine bile ana avrat küfür ettirir istanbul trafiği, ortalama sabır sahibi insanlar sol ellerini dşarıya sarkıtıp, bir takım ayıp hareketlerde bulunurlar. sabır derecesi süşük insanlar direksiyonu ısırabiliyorlar. bu kadar gözü döndürebiliyor trafik denen şey. tadı iğrenç ayrıca ( direksiyonun )
|