|
|
- itülüleri buluşturmadaki son nokta. sanal alem favori mekanlarımdan... itüsözlük temellerinin atıldığı yer.
(giberling, 01.03.2004 21:01 ~ 13.03.2004 19:13)
- web kaydı sırasında dersler ve öğretim üyeleri ile ilgili sorularımızın yanıtını bulmak için ilk başvurduğumuz yer.
- 1999 yılında 5 sayfadan oluşan bir siteyken, sonradan kurduğu sağlam forumlarıyla itü'nün en yüksek tirajlı web sitesi haline gelen oluşum.
yeşil-siyahlı tasarım.(chete, 01.03.2004 22:29)
- geçtiğimiz ocak ayında 82659 kere girilen site...
bu giri$lerin 11181 i 17 ocak kayıt gününe aittir.
- http://www.istanbul-teknik.com
(noty, 17.03.2004 02:37 ~ 12:03)
- bu sayfanın açılmasıyla popüleritesini kaybeden site
(com90, 17.03.2004 17:56)
- itülüler için olmazsa olmazlardan biri.
forumlarda sansür uygulaması olmayan ve herkesin fikirlerin açıkça beyan edebileceği yer.
itü sözlükle kıyaslanmaması gereken site zira formatları ve kuruluş amaçları farklı.
- itüden bazı hocaların da üye olup kendileri hakkında görüş belirtmelerine sahne olan itülü öğrencilerin sitesi..
(dumur, 19.03.2004 11:36)
- itüdeki bazı hocaların * kendileri hakkında yazılan bazı eleştirilerden rahatsız olmakla kalmayıp, yazarının yazdığı diğer yazılara bakarak hangi dersleri kimden aldığını araştırıp, transkript ve öğrenci işleri marifetiyle yazı sahibine ulaştığı, tehditle ve hakaretle yazıları düzelttirip üstüne bir de özür dilettiği cennet mekanı.
- domain e whois çektiğinizde yönetim kadrosu hayli güldürür:
(bkz. http://www.dnsstuff.com/...)
domain name: istanbul-teknik.com
registrant contact:
muhendishane-i bahr-i humayun
mustafa inan (inanm@itu.edu.tr)
administrative contact:
gulsum saglamer (gsaglamer@hotmail.com)
technical contact:
zerrin senturk (zsenturk@muhabbet.com)
billing contact:
faruk gungor (gungor@shownomercy.com)
.
atlantic.net tarafından amerika üzerinden host edilen bu site
kayıt zamanı hep çöker, bu yüzden pek çok kez sunucu değiştirmişlerdir.
trace sonuçları için (trace route başlangıcı amerika üzerinden) :
- www.teknikforum.com un açılması ile populeritesi biraz düşen şu an ki reytingini ise hocalarla ilgili yazılan yorumların bolluğuna dayanan sitedir.
- kodlarını hiç beğenmediğim sitedir. daha iyisini yapabileceğimi idda etmiyorum ama daha güzel ve itina ile tekrar yazılabilirdi herşey.mesala bizim sözlüğümüz bile hep yenilemiştir kendini ama o site ilk girdiğimden beri aynıdır.
- kodlarının sitenin asıl amacı için yeterli olduğunu düşündüğüm, fakat eğer bir gün sitenin genişlemesi gerekirse yetersiz kalacağı aşikar olan* , ayrıca güvenlik konusunda daha fazla önlemler alması gereken sitedir.
edit: an itibariyle siteden hack kokuları yükselmeye başlamıştır. zira, dün geceki değişikliklerin başka bir arkadaş!:ben istanbul-teknik.com u ele geçirdim atatürk resmi yükledim ne mutlu türküm diyene yazdım diye gerine gerine gezen arkadaş!: tarafından yapıldığı ortaya çıkıyor bu yazıyla.
ayrıca araştırmacı-haberci kişiliğimle bu olayı sözlüğe ilk ben duyurmuştum.*
@208727(whopper, 09.09.2004 10:11 ~ 14:52)
- başına son gelen olaylardan sonra hala toplanamamış, her ne kadar açıldıysa da birçok kullanıcısını teknik foruma kaptırmıştır.
- (bkz: nerde eski günler)
- "ben istanbul-teknik.com'u ele geçirdim, atatürk resmi yükledim, 'ne mutlu türküm diyene' yazdım!" diye gerine gerine gezen arkadaşa rastlarsanız, vatana millete yaptığı bu hizmetden dolayı tebrik edin." repliğiyle kırıp geçirmiş, sandalyeden düşmeme neden olmuş güzide site.
- ilk defa giren birinin aradığını bulması imkansız bu sitede. dar zamanlarda yetişip çok "can" kurtarmış olması ne kadar takdir edilse az. ama tasarım kesinlikle ergonomik değil. sitenin bilmiyorum hemfikir misiniz ama en önemli işlevi ders veren hocaları her yönüyle tanıtması olduğunu düşünüyorum ama ana sayfayı açtığınızda bunu hangi kısımda bulacağını "aramanız" gerek. anasayfaya dönmek içinse yukardaki devasa banner-resimcik(cik fazla)tıklamanız gerek. banner fobisi olan benim gibiler için bu tam bir bela.
siteyi kuran arkadaşlar elimizde büyüdü ama belli ki kötü yetiştirmişiz.
- az sayıda denyosuyla, var olan bir kısım denyonun özenli ayar operasyonlarıyla bertaraf edilmesiyle, oturmuş ve canlı yapısıyla bir dönem gerçekten çok eğlenceli ve itü sözlük fikrinin ortaya çıkmasıyla gözümde çok değerli bir yere sahip bir ortamdı. artık maalesef sadece arşivini okumakla yetiniyoruz, yazık oldu.
|