|
|
- bu ismi nasıl aldığını merak ettiğim otobüs firması tekirdağ-istanbul arası sefer yapar
(bkz: tekirdağ seyahat)(16v, 21.12.2004 01:30 ~ 03.06.2005 02:38)
- tekirdağ - istanbul arasında uzun yıllardan beri hizmet veren seyahat firması. diğer seferleri için alanya, ankara, antalya, ayvalık, bodrum, çorlu, kuşadası, marmaris, selçuk, şarköy sayılabilir. hizmeti ve araçları kalitelidir.
- fethiye'ye de seferi olan firma.kanımca şöförleri kasaptır.hostları ise psikolojik sorunlu.(bkz: genelleme yapmak).psikopat şöförü sayesinde 14 saatlik fethiye istanbul yolu 9-10 saatte gidilmiştir.otobüsün host(host değil höst)u alarmı çalan telefonunu kapatmaya çalışan arkadaşımın elinden telefonu almaya çalışmış, "telefonu açmadım sadece alarm" diyen arkadaşıma "sesinizde güvensizlik hissediyorum, yolcuların güvenliği için lütfen sakin bir şekilde telefonu verin" demiştir.olaydan 15 dk. sonra otobüs şöförü telefonla direksiyon başında uzun bir konuşma yapmıştır.bu hostu en kısa zamanda pan-am amerikan hava yollarına tayin etmek gerekmektedir.şöförü de pilot olarak gidebilir (bkz: jet lag olmak)(bkz: mach 3).gece boyunca ön taraftaki yolcular ne zaman öleceğiz diye beklemiştir.kısacası tavsiye etmem.fiyatına göre çok pahalı bir şirket.
- çocukluğunu tekirdağ'da geçirmiş biri olarak aklımda bir takım anıların uyanmasına sebebiyet veren otobüs firması. sanıyorum istanbul seferi yapan tek tekirdağ firmasıydı. o yazı fontu beni etkilemiş olacak ki çok şık bulurdum. yol üç saate yakın sürerdi ve kolonya servisi yapılırdı. midem bulandığı zaman ise arka kapının orada bulunan küçük dolaptan su ve poşet çıkarıp getirirlerdi. yolda zaman ayçiçek tarlalarını izleyerek geçerdi. tarlalar bitince de istanbul'a gelinmiş olur az sonra köprüden * boğaza bakılırdı. hey gidi günler..
- bir otobüs firmasıdır .camına kadar taşmış cami amblemi ile dikkat çeker turuncu amblemin olduğu yere oturana hep acınarak bakılır.
- taksim yazhanesi yerine mümkünse beşiktaş yazhanesi tercih edilmesi gereken beşeri taşımacılık şirketidir.beşiktaş yazhanesinin tercih edilmesindeki en önemli faktörler, taksim servislerinin maç,iş çıkışı ,zart zurt gibi nedenleri göz önüne almamaları nedeniyle elinizde tuttuğunuz biletin üzerinde yazan otobüs kalkış saatine yetişememenizin muhtemel olması*,taksim yazhanesindeki sarışın,tombul kadının sürekli telefonda laklak edip karşısındaki müşteriye "zerre skimde değilsin" muamelisi yapması gibi şeylerdir.ayrıca her zaman beşiktaş yazhanesinde daha çok müşteri olduğundan otobüs genelde beşiktaş servisini bekler.içinize su serpilir,"yalnız değilim nasıl olsa" diye düşünüp kalabalığın içinde rahatlarsınız.
- kesinlikle ama kesinlikle tercih edilmemesi gerekn otobüs firması. hayır bürosu otoban kullanmıyoruz diyor ancak
şoför: kardeşim ben mi sana dedim otobana girmeyeceğiz diye
tam ulan diyorsunuz arkasından bir adam zıplıyor
-30 lira verdiniz diye otobüsü mü satın aldınız lan!!!! varsa derdiniz gidin yetkiliye şikayet edin
-sen kimsin? ne atlıyorsun hemen?
-otobüsün sahibiyim
-iyi ne güzel al sana yetkili. neden sözünüzü tutmuyorsunuz.
-sana ne lan??
ne diyeceğimi şaşırdım ses etmedim. servis noktalarımız şurya buraya gidiyor diye anons yapıyor hostes iniyoruz alibeyköyde
servis şoförü: abi size yanlış bilgi vermişler biz gitmiyoruz o yöne
ya sabır çektiren, en ağır küfürleri sıralamanıza nedne olan firmadır ayrıca.
otobüs içlerinde sürekli olarak seyahat eden otobüs sahipleri vardır. garip ama gerçek. allah sabır versin bu otobüsün yolcularına.
- çocukken genelde cuma akşamları tekirdağdan istanbula ulaştırırdı beni. sevdiklerime, kusenime. çocukça oynardır ve gün sayırdık bir an önce kavuşmak için. sonra üniversite geldi ve bu sefer ankara dan tekirdağıma taşıdı beni. aradan 2 yıl geçti ve bu gecede beni yine ankaradan tekirdağıma taşıyacak.
- istanbul- ankara arasını 7 buçuk saatte tamamlayarak şahsımdan en derin sevgi sözcüklerini yemiş otobüs firması. bi' daha binersem 2 olsun, götümde çıban çıksın.
- her bindiğimde bir ölüm korkusu sarar beni 3 kere falan bindim sanırım(adrenalini sevıyormuyum ne)istanbuldaki ana terminallerinde adeta 1 kişi 2 kişi çalışır ogün benım "sarhoş herhalde buralarda takılıyor garibim" dediğim adamın ise orda çalıştığını öğrenince dahada dumur etmiştir guzide şirketimiz beni... birde sürekli uyukluyan şöförlerinden bahsetmiyorum bile,ha birde genellikle bunların muavinleri sokakdan mahalle kenarından toplanmış tipler olurlar size cep telefonlarını kapayın derler sessize bile almaya üşendikleri telefonlarıyla saatlerce sevgilileriyle mesajlaşırlar...ha birde doğru dürüst cümle kuramaz bunlar kursada "sayın isdanbuğ seyhat yoğcuğhomuhomunumnımmınım" şeklinde okurlar genelde anonsları"anlıyacağınız adrenalin tutkunu değilseniz ve ben illa amele görcem arkadaşım demiyorsanız tercih etmeyiniz ettirmeyiniz...
(he unuttum birde her bilet satışında mutlaka bir yanlışlık yapılmıştır iki kere aynı bilet satılmıştır 3 de 3 valla)
- en iyi hizmeti istanbul-çorlu ve istanbul-tekirdağ arasında verdiklerini düşündüğüm şirket. arada insanı çileden çıkartırlar hakkaten ama çorlu ve tekirdağ insanı bağlanmak zorunda kalmıştır kendilerine. çünkü kendilerine rakip her türlü oluşumu cebren ve hile ile safdışı bırakmayı becermişlerdir. piyasayı onlar belirlerler bu güzide memleketlerimde.
- ankara-istanbul yolculuğunu şehir içinde tıngır mıngır gide gide 7 saat üzerinde tamamlayan firma. öyleki bu firma ankaradan çıkar bolu şehir içine girer, izzet baysal üniversitesi önünde bir süre yolcu için bekleyip pazarlık yapmışlını bile gördüm. daha sonra tabii ki kocaeli terminaline uğrar, gebzeyi atlamamak gerek elbette. sonra haremdi alibeyköydü derken ancak esenler otogarına ulaşırsınız. velhasıl tüm bunlar 7 saat sürdüyse şanslısınızdır.
|