|
|
- aaaaaaah ah kısa süren buluşmadır. ömrü kısa bu çiçeğin naparsın. dağda kırda da açsa iki hafta hadi taş çatladı üç hafta ömrü olan çiçek bu lale. ondan sonra bekle bi sene daha... nazlıdır biraz. ondan kıymetlidir zaten. pehlivan gibidir; ne soğuğa, ne dumana bana mısın der. ama ömrü o kadar çiçeğinin... neyse. seneye daha kalabalık buluşacaz.
- (bkz: lale devri)
- istanbul çiçekçilerindeki lale miktarının artmasına sebep olmuş bir olaydır bu.
- ibrahim taklıses, makzun kırmızıgey ve memek ali erbik üçlüsünün istanbul 'da düzenleyeceği gösteridir.
yardımcı kadro banu balkam, osman gaydemir, recek tayyik erdokan, kamel donaakıtan ve kral tv'de çıkan bar şarkıcısı totoş ve kevaşe topluluğu şeklindedir.
kendi lalenizi sahnede görmek istiyorsanız allahbelanıversin@anüsümdelaleler.com 'a listenizi ulaştırmanız yeterli. türkiye.. lale cenneti..
- yaklaşık bir milyon amerikan dolarının kanımca boşa harcandığı etkinliktir.
bir şehri güzelleştirmek altyapısını, ulaşımını
toplumsal ve sosyal kalitesini artırmakla olur
sağına soluna lale dikmekle değil
- (bkz: göt lalesi)
- her istanbul'lunun bir taneyi rahatça alamayacağı alsa da acaba başkalarına kalmaz mı diye düşüneceği 3 milyon tane ile sınırlandırılmış çalışma..
yetmes efendim yetmes.
- bir zamanlar laleyle özdeşleşen bir şehrin laleleri hollanda'ya kaptırdıktan bir kaç yüzyıl sonra gerçekleşen güzel bulumadır. şehri güzelleştirmenin ötesinde bir turizm yatırımıdır.
- istanbul büyükşehir belediyesinin akıllara zarar etkinliğidir.. istanbullu nun başka derdi yoktu zaten lalemiz de geldi ahanda bi de festivalini de yapıyomuşuz dert tasa kalmadı!! başkan hollanda da görmüş ve özenmiş ama keşke lalesine değil şehir düzenlemesine, teknolojisine özenseydi de adam gibi yatırımlar yapsaydı.. ha bi de bu işten gelir bekliyor kendisi hayale bak hayale..
şöyle diyor;
'mezat salonlarıyla laleyi ekonomik değere dönüştüreceğiz…’
geçen yıl ‘lale evine dönüyor’ projesi kapsamında şehrin çeşitli noktalarına 600 bin lale diktiklerini hatırlatan başkan topbaş, hollanda gezisinde lale bahçeleri, lale seraları ve mezat salonlarında ekonomiye ne kadar katkı sağlandığını gördüğünü ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü; “lalenin istanbul’a tekrar dönüşüyle birlikte estetik güzelliklerin yanı sıra, kent çevresinde özellikle su havzaları çevresinde yaşayan insanlarımızın ekonomik kaynağı olabileceğini düşündük. inanıyorum ki daha ileriki yıllarda lale istanbul’da çok önemli bir katma değer oluşturacak. ekonomik değer olarak da istanbul’u yansıyacak. orman ve çevre bakanlığı ile yaptığımız bir protokol sonucunda hazırlıklarını yaptığımız çobançeşme’deki fidanlığı mükemmel bir dizaynla fidan ve çiçek mezat salonu yapıyoruz. burasını halkımızın da giderek çiçek alabileceği, kesme çiçek ve saksı çiçeklerin pazarlanabileceği bir mekan haline dönüştürmeyi hedefledik. bu adımları çiçekçiler kooperatifleriyle birlikte atarak, bu ekonomik değeri birlikte sağlayacağız.”
- (bkz: göt lalesi)
- osmanlıda avrupayı gezip asıl olanın o ihtişamlı binalarda saklı olduğunu zannetmiş hayatın sırrının o lüks içinde gizli olduğu kanısına varmıştı ve bu uğurda yabancı ülkelere borçlanarak lüks tüketim tavan yapmıştı. görünen oki yıllar geçiyor ama deve yine aynı deve, bedevi yine aynı bahtsız bedevi.
- beni çok güldüren bir konudur bu laleler.bahar geldiğinde köprü üstünde o yazıları görünce tebessüm ederim, laleleri koyunca istanbulda güzel bir görüntü oluşacağını sananlar ilk önce istanbulun çarpık yapılaşma ve trafik keşmekeşi gerçeğini görmeliler.ne olacak bu istanbulun hali diye sorarken o lalelere harcanan paralara çok acıyorum.yazıktır,günahtır.
- (bkz: laleler)
(bkz: @1528431)
- bir bu eksikti oldu süper oldu dediğim buluşma. sayın (!) başkan hala yağmur yağdığı zaman insanlar bellerine kadar suya batıyor bu şehirde. hala çocuklar çukurlara düşüp ölüyorlar. bırak laleyi sümbülü yaa.
(billy, 01.04.2008 13:46)
- insanda, istanbul çok yakında ziki tutcak tömbelek olacak şeklinde bir endişe yaratması muhtemel, dahiyane slogan
- şahsım adına harcanan parası, belediye başkanının zihniyeti tarzı konulardan sıyrılıp görsellik ve özel zevk açısından değerlendirmeyi öngörüyorum: ayda yılda bir kere sadece nisan ayı için kendini gösteren, narin güzelliğin böyle bir festival ile taçlandırılması şahsım adına mutluluk verici olduğu için çok özel bir anlam ifade etmesi açısından haliyle destek verdiğim festival ki bunun için günübirlik dahi olsa istanbul'a gelmeyi bile düşünüyorum desem yeridir.
nisan ayı bünyede hep hüzün barındırsa da bu açıdan belki hüzünden de kurtulmamızı sağlar, kimbilir...
şu fotoğraflara bakıp da zaten hüzünlenmek elde değil.
http://img88.imageshack.us/...
http://img100.imageshack.us/...
http://img86.imageshack.us/...(butterfly, 10.04.2008 14:21 ~ 22.04.2008 12:32)
- (bkz: rte nin istanbul mitingi)
- lale gördüğümde midemde kramplar duyacağım hiç aklıma gelmezdi.şartlı refleks...
tramvay yolunun kenarlarındaki betonları bile doldurmuşlar.en komiği de iki yıl önce galata köprüsü üzerine kurdukları tepesi çizilip kızartılan sosislere benzeyen dev lale maketleriydi.galata'dan denize bakmayı hayal ederken sosis görmek tüm havasını bozuyor insanın.
hem çirkin, hem de milyon dolarların döndüğü bi' göz boyama çabası.
hiç bi' şeye üzülmüyorum da olan lale soğanlarını diken belediye işçilerine oldu kaç yıldır.adamlar sonuncu laleyi dikmeden baştakilerden geriye sadece kuru sapları kalıyor.çiçek mezarlığına dönüştü koca şehir.
- (bkz: laleler)
(bkz: @2427018)
- "ve çingeneler o laleri kesip tekrar satıyor" cevabını vermek istediğim akp sloganı.
(bkz: sanayi mahallesi laleleri)
- (bkz: recep tayyip erdoğan)
(bkz: muammer güler)
(bkz: celalettin cerrah)
daha gider bu.
|